28 Απριλίου 2006

ΜΠΑΚΕ-ΠΑΠ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΡΕΛΛΑΣ

Ο κύριος Backe είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού. Για 1+1 χρόνια θα μείνει στον πάγκο της ομάδας, αρχίζοντας από το καλοκαίρι αφού στα 2 εναπομείναντα ματς του πρωταθλήματος στον πάγκο θα βρίσκεται ο Ιταλός για να αποτελειώσει ότι απέμεινε από το φετινό κουφάρι της ομάδας. Μακάρι ο κ. Backe να πετύχει στο έργο του και να φέρει έναν άλλον αέρα στην ομάδα. Μακάρι επιτέλους να γίνουν και μεγάλες μεταγγραφές ουσίας που θα κάνουν τον ΠΑΟ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΜΑΔΑ. Αλλά το παρελθόν μας έχει διδάξει να μην πιστεύουμε σε θαύματα και οτι παρθενογέννεση δεν υπάρχει πουθενά: Δεν γίνεται από το τίποτα να κάνεις κάτι. Δεν γίνεται με τις επιλογές του Τζίγγερ ο Παναθηναϊκός να πάει μπροστά. Ούτε με Μπάκε ούτε με τη σαβούρα παιχτών που κατά καιρούς μαζεύουμε στην ομάδα. Έχουμε καταντήσει "στραβοί-κουτσοί στον Αγ. Παντελεήμονα"...Μακάρι όμως να βγώ ψεύτης. Αλλά προβλέπω του χρόνου μια από τα ίδια...

Επειδή όμως δεν θέλω να γίνω ισοπεδωτικός: Σοβαρότητα και συνέπεια είναι αυτονόητα και αναμενόμενα από έναν Σκανδιναβό προπονητή. Το θέμα είναι αν θα καταφέρει να προσαρμοστεί γρήγορα στα ιδιόμορφα ελληνικά δεδομένα, αν θα μπορέσει να περάσει μια σωστή φιλοσοφία στην ομάδα (σωστή=να ταιριάζει στα ρεαλιστικά δεδομένα της ομάδας και να μην προσπαθεί να κάνει τον Παναθηναϊκό να παίζει με την Μπαρτσελόνα με ψηλά την άμυνα όπως ο Μαλεζάνι) και αν φυσικά του παρέχει ο Τζίγγερ το υλικό που θα ζητήσει αλλά και ένα υλικό τέτοιο ώστε να δικαιολογεί επιτυχίες και να κάνει τον κόσμο του Παναθηναϊκού να αισθάνεται υπερήφανος για τους παίχτες και την ομάδα που θα έχει. Όχι άλλους μισθοφόρους και γερασμένους αστέρες...

Σχετικά με το θέμα του Δημήτρη Παπαδόπουλου, θεωρώ πως εξελίσσεται ακόμα μια μεγάλη μαλακία εκ μέρους του Τζίγγερ που καθυστερεί αδικαιολόγητα να ανανεώσει το συμβόλαιο ίσως του καλύτερου μας παίχτη. Που όσα και να ζητάει πρέπει να του τα δώσει ο καβούριας γιατί αν φύγει και αυτός τότε ζήτω που καήκαμε. Θα μείνουμε με τον Γκέκα και τον Βόουτερ αμανάτι και ο Μητσάρας θα μας κοροϊδεύει από τον βρωμολίμανο. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ!!! Πρέπει να επενδύσουμε σε νέα αστέρια κρατώντας τις παλιές μονάδες της ομάδας που αποδειγμένα ξέρουν μπάλλα και αγαπάνε την ομάδα, τιμώντας τη φανέλλα που φοράνε. Ολόκληρη αυτή η ιστορία με τον Παπ έχει καταντήσει ιδιαιτέρως ύποπτη ιδιαίτερα μετά τα συνεχή πρωτοσέλιδα με τον Παπ σε διάφορες "κόκκινες" εφημερίδες. Κάτι βρωμάει εδώ και κάτι μου λέει πως πάλι μαλάκες θα μας βγάλει ο Τζίγγερ.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΤΩΡΑ!!!!

25 Απριλίου 2006

BACK(E) TO THE...PAST

Και άλλο ένα πείραμα πρόκειται να διεξαχθεί στις πλάτες του Παναθηναϊκού μας. Φεύγει απ' ότι φαίνεται, ο χειρότερος προπονητής που έκατσε στον πάγκο της ομάδας μας και έρχεται ένας παντελώς άγνωστος στην Ελλάδα, Σουηδός προπονητής εν ονόματει Χανς Μπάκε.

Και ρωτώ: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ; ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ; ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ; Είναι αυτός κ. Τζίγγερ που θα μας οδηγήσει στην υπέρβαση; Είναι αυτός που θα μας κάνει επιτέλους ομάδα; Ποιές οι περγαμηνές του κυρίου; Με ποιά κριτήρια έρχεται στην ομάδα; Μόνο και μόνο επειδή τον πρότεινε ο Χένρικσεν; Είμαι σίγουρος πως απάντηση κανείς ποτέ δεν πρόκειται να πάρει στα σημαντικά αυτά ερωτήματα αλλά τα ερωτήματα παραμένουν και είναι πιό καυτά από ποτέ!

Δεν θέλω να κρίνω τον Μπάκε προτού καν τον δούμε και δούμε τα αποτελέσματα του αλλά πραγματικά δεν πιστεύω πως είναι ο Μπάκε το όνομα που περιμέναμε θα αντικαταστούσε τον Ιταλό καρνάβαλο. Μακάρι να διαψευστούμε όλοι μας και να δούμε έναν ΠΑΟ να πετάει του χρόνου. Μακάρι......Προς το παρόν σήμερα αναμένεται να λυθεί το συμβόλαιο με τον Μαλεζάνι. Ας φύγει πρώτα αυτός και μετά βλέπουμε. Γιατί φαντάζεστε να μας βγάλει όλους μαλάκες ο Τζίγγερ και να κάνει καμιά ανανέωση συμβολαίου του Ιταλού; ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!

19 Απριλίου 2006

ΧΕΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΕΚΙ

Όποτε υπάρχει κρίση στην ομάδα, όποτε αμφισβητείται ο Τζίγγερ και ο Μαλεζάνι, όποτε γενικά χρειάζεται ένας πυροσβέστης με τη μορφή ηγέτη, τότε εμφανίζεται ο καλός στρατιώτης Εζεκιήλ Γκονζάλες.

"Θέλω να κάνουμε αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός τόσα χρόνια και να κάνουμε τη δική μας πράσινη δυναστεία από του χρόνου-Πιστεύω οτι ο Μαλεζάνι πρέπει να μείνει στον Παναθηναϊκό"

Δεν ξέρω αν του ξεφεύγουνε ή αν είναι πραγματικά ένα φερέφωνο της διοίκησης και δεν τον κρίνω αυτή τη στιγμή σαν παίχτη κρίνω το ρόλο του στην ομάδα και τις δηλώσεις του. Δηλαδή ρε Έκι ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ? Είναι σοβαρές δηλώσεις αυτές; Αυτές είναι δηλώσεις για το εξώφυλλο του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ και του ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ (όπως και έγιναν). Πώς είναι δυνατόν μέσα στο γήπεδο φέτος ο Έκι να είναι ανύπαρκτος και να πετάει τέτοιες πίπες εκτός γηπέδων δεν μπορώ να καταλάβω. Υποψιάζομαι ότι έχει καταντήσει ένα εργαλείο της διοίκησης για να κατευνάσει τα πνεύματα και να καθοδηγήσει συνειδήσεις αλλά το μόνο που καταφέρνει ο κατα τα άλλα συμπαθής Έκι είναι να καταντάει γραφικός και να εξοργίζει τον πράσινο λαό με τέτοιου είδους δηλώσεις. Και αν δεν ξέρει ο Έκι πως κατόρθωσε ο γαύρος να κάνει αυτή την δυναστεία των 10 χρόνων ίσως να συναντηθεί με τους οπαδούς μας να του μιλήσουν για τις παράγκες, τους 'θείους' και γενικά όλο το παρασκήνιο της τελευταίας δεκαετίας που έχει καταστρέψει το όποιο Ελληνικό ποδόσφαιρο και έχει αδείασει τα γήπεδα από φιλάθλους (εκτός φυσικά από τα μέλη).

Λοιπόν Έκι εμείς δεν θέλουμε να παίρνουμε τους τίτλους όπως ο γαύρος και τα πρωταθλήματα δεν είναι αυτοσκοπός. Στόχος είναι να δούμε επιτέλους μια ομάδα να πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη παίζοντας καλή μπάλλα και ικανοποιώντας τους σκεπτόμενους και λογικούς οπαδούς της (που είναι και η πλειοψηφία του λαού του Παναθηναϊκού). Δεν ζητάμε ρε Έκι πολλά. Ζητάμε από το αφεντικό σου τον ραλλίστα ή επιτέλους να διαχειριστεί σωστά την ΠΑΕ που λέγεται ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ή ας πουλήσει να ησυχάσουμε. Μέχρι στιγμής ο Τζίγγερ είναι αποτυχημένος στο έργο του. Ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει στο χειρότερο σημείο απαξίωσης του και δεν αντέχεται άλλο αυτό το θέαμα που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια.

Λοιπόν Γκονζάλες σύνελθε και αντί να κάνεις ηλίθιες δηλώσεις κοίτα να συνέλθεις γιατί φέτος τζάμπα τα λεφτά που σου δίνουνε.

17 Απριλίου 2006

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΒΒΑ

Τί να πούμε μετά και το χτεσινό στραπάτσο; ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΚΩΦΙΔΗ που έχει κάνει μια ομάδα να πετάει και χτές πραγματικά θαύμασα τον τρόπο παιχνιδιού του Ηρακλή καθώς και την εκρηκτικότητα του 'γέρου' Γεωργιάδη, του 'παλτού' Επαλλέ και του 'χασογκόλη' Ερρέρα.

Από εμάς δεν μπόρεσα να μην παρατηρήσω το μέγιστο πάθος του Έκι που έπαιζε λές και είχε πάρει 10 Λεξοτανίλ, την αμπαλοσύνη του Νίλσον, τον -δεν μπορώ να κάνω ένα κοντρόλ- Γκέκα, τον ΦΙΛΟΤΙΜΟ Παπαδόπουλο(τον μοναδικό αυτή τη στιγμή που αξίζει να φορά τη φανέλλα με το Τριφύλλι μαζί με τον Γκαλίνοβιτς) και φυσικά τον απίστευτο τρόπο που κοουτσάρει την ομάδα ο Μαλεζάνι. Πραγματικά εξοργίστηκα όταν είδα να βάζει τον Χαραλαμπίδη δεξί χαφ!!!! Με ποιά λογική άραγε; Πώς δεν κατάφερε να εμπνεύσει πάλι τους παίχτες του για να δώσουν όλα για τη νίκη; Πρέπει ο Ιταλός να φύγει. Πρέπει επιτέλους να γίνει κάτι με μερικούς παίχτες που δεν λένε να συνέλθουν φέτος. Ο Έκι χτές ήταν ωσεί παρών. Δεν μπορούσε να βγεί και να μπεί ο Λεοντίου; Δηλαδή ποιός είναι ο Γκονζάλες; Ο Μαραντόνα; Ας μην γελιόμαστε, όσο και αν υποστηρίζω και θαυμάζω κάποιους παίχτες, κανείς δεν είναι υπεράνω του συμφέροντος της ομάδας. Όποιος κοιμάται στο κρεββάτι του και όχι στο γήπεδο.

Σε ένα ματς που έπρεπε να δώσουμε το 110%, η ομάδα δεν μπόρεσε να βγεί καν από τα αποδυτήρια και κατά 99% έχασε την δεύτερη θέση. Το άσχημο είναι όμως πως ο Παναθηναϊκός έχασε την μοναδική ευκαιρία να περισώσει ότι είχε απομείνει από την φετινή του αξιοπρέπεια. Αντιθέτως έδειξε πως είναι μια ομάδα ασθενική, που παίζει ψόφιο ποδόσφαιρο, άσχημη μπάλλα. Τέτοιο Παναθηναϊκό ας τον χαίρονται οι Βαρδινογιανναίοι και ο Μαλεζάνι, έτσι όπως τον κατάντησαν. Συγχαρητήρια και πάλι στον Σάββα Κωφίδη γιατί φέτος ο Ηρακλής παίζει πραγματικά καλό ποδόσφαιρο και είναι η μοναδική όαση στο μπουρδέλο που αποκαλείται Ελληνικό Πρωτάθλημα ή αλλίως ο Γάυρος και οι άλλοι.


14 Απριλίου 2006

ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ....

...Ιδού και η δεύτερη θέση. Όπου Ρόδος η Θεσσαλονίκη, όπου εκεί πέρα θα κριθεί κατά 99% αν θα βγούμε ή όχι φέτος δεύτεροι. Έτσι όπως τα καταφέραμε φέτος, το κρισιμότερο παιχνίδι της χρονιάς είναι κόντρα στον πολύ φορμαρισμένο Ηρακλή που και καλά τώρα που παίζει εναντίον μας θυμήθηκε την ιστορία του (?) και θέλει λέει να μας κερδίσει για να κλείσει στόματα.

Προσωπικά συμπαθώ τον 'γηραιό' αλλά ως εκεί. Ειδικά ο Κωφίδης είναι γαμάτος τύπος και αποδειγμένα αξιοπρεπέστατος προπονητής (έ Τζίγγερ; Τι λές;). Το ματς είναι πάρα πολύ επικίνδυνο και αν θέλουμε να λεγόμαστε μεγάλη ομάδα και Παναθηναϊκός πρέπει να παίξουμε 10 φορές καλύτερα από το πιό τέλειο φετινό μας παιχνίδι για να πάρουμε το διπλό στο Καυταντζόγλειο.

Βέβαια υπάρχει και η αντίπερα όχθη που εύχεται ο ΠΑΟ να χάσει, έτσι ώστε να βγεί τρίτος μπας και έτσι ξεφορτωθούμε τον Ιταλό καρνάβαλο που έχουμε στον πάγκο. Γνώμη μου πως δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ευχόμαστε ήττα της ομάδας μας γιατί ως ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ πρέπει σε κάθε μάτς να παίζουμε ποδόσφαιρο ουσίας/θεάματος και να κερδίζουμε όλους τους αντιπάλους. Ή έστω αν πέσουμε να πέσουμε με ματωμένη τη φανέλλα. Βέβαια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αυτά είναι κουραφέξαλα αλλά αφήστε με να ονειρεύομαι έναν Παναθηναϊκό όπως θα ήθελα να δώ κάποτε. Πάντως μέχρι στιγμής και ειδικά τη τελευταία δεκαετία. πολύ λίγες φορές έτυχε να δώ έναν μαχόμενο και έναν πραγματικά μεγάλο Παναθηναϊκό. Κρίμα γιατί η ομάδα αυτή έχει ΚΟΣΜΟ και ΧΡΗΜΑ που όμως διαχειρίζεται ΛΑΘΟΣ από τους ιδιοκτήτες του.

13 Απριλίου 2006

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ...

Πραγματικά δεν πειράζει αδέρφια. Ο Παναθηναϊκός αυτός δεν αξίζει δάκρυα. Μόνο αγάπη και σεβασμό. Δεν παίξαμε καλά ίσως στον κρισιμότερο αγώνα της χρονιάς, ή μάλλον δεν παίξαμε όσο καλά όσο θα έπρεπε και χάσαμε 71-74 από ένα πολύ καλό αντίπαλο όπως η Ταού.

Τα παιδιά αυτά, ο προπονητής, η διοίκηση αξίζουν μόνο το χειροκρότημα μας και την αμέριστη συμπαράσταση μας στη πορεία προς το Πρωτάθλημα πλέον και τίποτα μα τίποτα και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία μας καθώς και το γεγονός οτι είμαστε ο Αυτοκράτορας του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ.

Του χρόνου νέα προσπάθεια και να ξέρουν οι Γιαννακόπουλοι οτι εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα τους και πάντα θα αγαπάμε αυτή την υπερομάδα που τόσες και τόσες χαρές μας έχει χαρίσει.

ΠΑΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΥΡΑ 13-ΑΦΟΙ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΙ ΣΑΣ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ




10 Απριλίου 2006

ΑΜΥΝΑ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

Φοβερό παιχνίδι, διαφήμιση του ποδοσφαίρου με αντίπαλο τον φοβερό και τρομερό Ατρόμητο (πρώην Χαλκηδόνα για να μην ξεχνιόμαστε). Ευτυχώς να λέμε που νικήσαμε και με συνδυασμό την ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΗ ήττα της ΑΕΚ, αφού το γκόλ της ήταν off-side και ακόμα και το πέναλτι που κέρδισε δεν θα δινόταν αν πχ έπαιζε πάοκ-ακράτητος. Ας σταματήσει ο ντέμης τις γκρίνιες γιατί θα φάει κιάλλο ξύλο από τους χουλιγκάνους που ο ίδιος έθρεψε.

Δεν δικαιολογούμαστε να τρώμε 3 γκόλ από κάποιον Ατρόμητο αλλά ευτυχώς δείξαμε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και βάλαμε 4 γκόλ συν 1 κανονικότατο γκόλ του Γκέκα που πάλι ακυρώθηκε από τα κοράκια αυτά που αποκαλούνται διαιτητές και έχουν καταστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επόμενος αντίπαλος οι γριές στην Θεσ/νίκη. Πολύ δύσκολο παιχνίδι και αν πάρουμε το διπλό κατα 99% είμαστε σίγουρα δεύτεροι και πάμε του χρόνου για οχτάρες στο Champions League. Εκτός αν φωτιστεί ο Τζίγγερ και διώξει το καρκίνωμα από την ομάδα. Cazzo cazzo!!!


Φωτογραφίες απο panatha.gr

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΕΛΑΤΕΣ

Τα λόγια τα μεγάλα τα λόγια τα ψεύτικα. Μόνο στα λόγια έμειναν οι απόγονοι και δεν μας δυσκόλεψαν όσο θα ήθελα έτσι ώστε να γίνει πιό γλυκό το γα%@σι. 18.000 κόσμος ήταν εκεί και είδε τις σκηνές άγριου σεξ απέναντι στους μαθημένους από αυτά απόγονους του στόλου.

Μεγαλειώδης εμφάνιση από Διαμαντίδη-Τσαρτσαρή και μαεστρικό κουτσάρισμα από τον ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ. Σειρά έχει η Ταού η οποία και αυτή θα προσκυνήσει τον ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ.

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ!!!!

Α! Και κάτι άκουσα οτι διαμαρτυρήθηκε λέει ο Καζλάουσκας για τη ατμόσφαιρα και είπε πως πίστευε πως η Ελλάδα ήταν δημοκρατία. Μιλάμε οι απόγονοι είναι ανεκδιήγητοι. Για πολλές πού*&ες ακόμα είστε καμάρια! Δημοκρατικές και φασιστικές, ότι θέλετε αρουραίοι του λιμανιού.....





6 Απριλίου 2006

VAI ITALIANO VAI

Κ. Βαρδινογιάννη. Είναι ίσως μια μοναδική ευκαιρία να επανορθώσετε για ένα ακόμα τεράστιο επιχειρηματικό σας σφάλμα. Εννοώ την πρόσληψη του κ. Μαλεζάνι για προπονητή(?) του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ.

Ο Ιταλός καρνάβαλος πρέπει να φύγει από τον Παναθηναϊκό για τους παρακάτω λόγους:

1. Πέρισυ ήρθε μεν στο μέσο της σεζόν αλλά κατάφερε να μήν νικήσουμε την ΑΕΚ και χαρίσαμε ουσιαστικά το πρωτάθλημα στoν Ολυμπιακό.

2. Δεν προχώρησε σε μεταγγραφές ουσίας και αν δεχτώ πως δεν αποφάσιζε αυτός για τις μεταγγραφές τότε αυτό φανερώνει δειλία ενώ αν ήταν δικές του επιλογές ο Κονσεισάο και ο Μπίσκαν τότε όταν φύγει να τους πάρει και αυτούς μαζί του

3. Προετοίμασε την ομάδα ολόκληρο το καλοκαίρι και υποτίθεται πως είχε όλο το χρόνο να παρουσιάσει ένα δεμένο σύνολο αλλά μέχρι και τώρα ακόμα ο Ιταλός αλλάζει συνεχώς ενδεκάδες ενώ μόλις πρόσφατα σταμάτησε η δικαιολογία πως δεν έχει δεθεί ακόμα η ομάδα!!

4. Στην πρώτη αγωνιστική μέσα σε ένα φλογισμένο ΟΑΚΑ χάσαμε 0-2 από τους απόγονους. Επίσης χάσαμε 3-0 από την ΑΕΚ και πάλι από τους απόγονους με 3-2 στο Καραϊσκάκη. Σύνολο 3-1 στα ντέρμπι.

5. Κατάφερε να αποκλειστούμε στο κύπελλο από τον Εργοτέλη, ομάδα Β΄Εθνικής

6. Κατάφερε από τον Νοέμβρη η ομάδα να είναι εκτός όλων των στόχων της

7. Το Ευρωπαϊκό όνομα του Παναθηναϊκού υπέστη βαρύτατο πλήγμα με τις πεντάρες από Μπαρτσελόνα και Βέρντερ Βρέμμης και καταφέραμε ούτε UEFA να περάσουμε αφού χάσαμε στο ΟΑΚΑ από κάποια Udinese με τον Ιταλό να δηλώνει οτι χάσαμε από ατυχία και πως παίξαμε ωραία μπάλλα(!!!!!!)

8. Μας έκανε ρεζίλι σε ολόκληρη την Ευρώπη με το περίφημο ξέσπασμα του (cazzo) μετά το 2-2 με τον Ηρακλή όπου τα πήρε επειδή οι οπαδοί τον γιούχαρανε και οι δημοσιογράφοι δεν του φιλούσαν τον κώλο.

9. Ξεφτίλισε τον άθλο του 1971 και είπε πως ο Παναθηναϊκός τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη δεν είχε καταφέρει και τίποτα σπουδαιότερο από φέτος.

10. Ακόμα και τώρα δεν έχει κατορθώσει ο Παναθηναϊκός να παίξει πάνω από 10 λεπτά ποδόσφαιρο της προκοπής. Με το ζόρι κρατάμε τα σαγόνια μας να μην μας φύγουν από το χασμουρητό

11. Οι λεγόμενες ευκαιρίες που δίνει σε νέους παίχτες προφανώς αντιστοιχούν σε 10 λεπτά συμμετοχής του Λεοντίου σε κάθε μας και της μόνιμης αλλαγής του Μάντζιου στο 75΄?

12. Γενικά ο προπονητής αυτός δεν φαίνεται να εμπνέει τον σεβασμό ούτε των παιχτών, ούτε των οπαδών αλλά ούτε και τον αντιπάλο. Μάλλον τον χλευασμό τους και την κοροϊδία τους

Φαντάζομαι υπάρχουν και άλλα αρνητικά αλλά και ίσως και κάποια θετικά (?). Το θέμα είναι πως με τον Ιταλό άλλον ένα χρόνο στο τιμόνι δεν πρόκειται να τρώμε πεντάρες στην Ευρώπη αλλά οκτάρες. Βέβαια η πηγή του κακού είναι η ιδιοκτησία η οποία όμως δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.

Διαβάζω και τελευταία στα διάφορα message boards οτι θα έρθει ο Guus Hidding ή ο Raul Cooper ή ο Irureta στον ΠΑΟ. Δηλαδή ας σοβαρευτούμε λίγο και ας σκεφτούμε έναν λόγο για τον οποίο θα επιλέξουν οι παραπάνω ή γενικά οποιοδήποτε άλλο θεωρητικά μεγάλο όνομα να έρθει στην Ελλάδα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Εδώ στο Ελλάντα είμαστε αντάξιοι ονομάτων τύπου Κονσεϊσάου για ποδοσφαιριστές και Σάντος για προπονητές. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα γενικότερα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και ο Παναθηναϊκός δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει την υπέρβαση γιατί και λεφτά δεν δίνει ο Βαρδινογιάννης αλλά και δεν υπάρχει το κατιτίς για να έρθει το μεγάλο όνομα στην Ελλάδα.

Οπότε ας αρκεστούμε στην μετριότητα. Τόσα χρόνια δεν συνηθίσατε ακόμα;

5 Απριλίου 2006

ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΚΑΙ Η ΤΑΟΥ

Παναθηναϊκός-Ταού Κεράμικα 84-72 μέσα σε πανδαιμόνιο απο 17.000 τρελλαμένο πράσινο λαό. Και αύριο το άγριο σεξ συνεχίζεται με τον 2ο αγώνα εκτός έδρας και την Κυριακή η ηδονή κορυφώνεται με το ματσάκι με τους απόγονους που θέλουν να πάνε και Πράγα τρομάρα τους.

Οι εικόνες παρακάτω από το panatha.gr όπου αξίζει να επισκεφτείτε την αρχική του σελίδα.



3 Απριλίου 2006

10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.....

"...Και ο Παναθηναικός ΄παγώνει΄ το Άμστερνταμ". Ακόμα και τώρα οι λέξεις αυτές με συνεπαίρνουν. Είναι τόσο έντονες οι αναμνήσεις εκείνης της βραδιάς που ο Βαζέχα πλάσαρε υποδειγματικά πάνω από τον Φαν Ντερ Σάαρ και ο Panathinaikos βρισκόταν στα χείλη ολόκληρης της ποδοσφαιρικής Ευρώπης. Η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή νίκη του σύγχρονου Παναθηναϊκού, ίσως του Ελληνικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο. Εκείνος ο Ajax δεν παιζόταν. Κι όμως ο Παναθηναϊκός άγγιξε το όνειρο με εκείνο το 0-1 απέναντι στην τότε καλύτερη ομάδα του κόσμου.

Από τότε μέχρι σήμερα πολλά έχουνε αλλάξει. Μόνο οι φανέλλες μας θυμίζουν οτι αυτό το τουρλουμπούκι με τα πράσινα που χτές έφερε Χ με την Ξάνθη είναι ο Παναθηναϊκός. Αν και χτες παραδόξως παίξαμε και καλά. Αλλά δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε με τον ΠΑΟ της δεύτερης ή τρίτης θέσης. Ο ΠΑΟ της καρδιάς μας είναι πρώτος πάντα, σε Ελλάδα αλλά κυρίως ο ΠΑΟ της καρδιάς μας είναι η ομάδα που έχει φέρει ρίγη συγκίνησης με τις Ευρωπαϊκές του επιτυχίες. Με το περίφημο ευρωπαϊκό κοστούμι που έχει τόσο καιρό να φορέσει που έχει πιάσει σκώρο πια. Και δεν βλέπω να το φοράει σύντομα. Προς το παρόν αρκείται σε ιταλικό καρναβαλίστικο ένδυμα.

Παρακάτω μερικές φωτογραφίες (από www.sport24.gr) από εκείνη τη βραδιά του 1996.