28 Ιουλίου 2006

ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΤΕΛΟΣ ΤΖΙΓΓΕΡ

Επιτέλους έλαβε τέλος το παραμυθάκι του Τζίγγερ που φροντίζαν τα αγαπητά μας ΜΜΕ να μας το ταίζουν εδώ και 2 μήνες τώρα χωρίς σταματημό. Φτάνει πια μπουκώσαμε! Ο Σαβιόλα μας έφτυσε όπως ήταν αναμενόμενο και όπως φώναζα από την αρχή εξάλλου, δεν υπήρχε περίπτωση ούτε μία στο τρισεκατομμύριο να έρθει ένας τέτοιος παίχτης σε τόσο νεαρή ηλικία στην Ελλάδα. Στα 33 του ίσως να το σκεφτεί ξανά, όταν θελήσει να κολλήσει κάνα ένσημο για το Αργεντίνικο ΙΚΑ.

Αν ήθελε ο Τζίγγερ πραγματικά να κάνει μια-δυο σοβαρές μεταγγραφές, που να προκαλέσουν αίσθηση θα μπορούσε να το κάνει εδώ και μήνες και ίσως και με λιγότερα λεφτά από τα υποτιθέμενα που έδινε στον Σαβιόλα. Αλλά φυσικά κάθε καλοκαίρι πρέπει να έχουμε ένα σήριαλ. Δεν μας φτάνουν τα τόσα και τόσα προβλήματα, η παντελής έλλειψη προγραμματισμού και οργάνωσης εμείς θέλουμε και σήριαλ. Θέλουμε κάθε καλοκαίρι να ζούμε στην αγωνία και το άγχος. Ε αφού τόσα χρόνια δεν τους πήραμε χαμπάρι και τα θέλει ο κώλος μας, ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ. Καλά κάνει και μας δουλεύει ο Τζίγγερ και μας πασάρει κάθε χρόνο "Σούκερ" και "Σαβιόλα" και δεν ξέρω γω ποιον άλλον. Φτάσαμε στο τέλος σχεδόν της προετοιμασίας, δώσαμε σχεδόν όλα από τα λιγοστά, είναι η αλήθεια, φιλικά μας και τώρα που τελείωσε και το παραμυθάκι του "ΜΠΑΜ", να δούμε τι θα κάνει ο Τζίγγερ για να ενισχύσει την ομάδα...

Η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν παιχταρά με εμπειρία και όρεξη που να παρασύρει τους νεαρούς παίχτες μας και να κάνει την διαφορά σε ματς που η μπάλλα καίει, όπως για παράδειγμα ο Ριβάλντο στον γαύρο που αν και έχει χάσει την λάμψη του, εκεί που πρέπει κάνει την διαφορά. Αλλά χρειαζόμαστε και σημαντικότερες ενισχύσεις και απορώ πως δεν τα βλέπει κυρίως ο Μπάκε. Εκτός αν τα λέει στον Τζίγγερ και αυτός τον γράφει. Δηλαδή είναι ή τυφλός και βλάκας ή φερέφωνο και δειλός. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει. Δηλαδή δεν βλέπει πως και φέτος δεν έχουμε άμυνα; Δεν βλέπει πως τα χαφ μας δεν είναι αξιόπιστα; Είναι ικανοποιημένος από τον Κώτσιο και τον Βύντρα και τον σακάτη Άντερσον; Ίσως βέβαια είναι νωρίς να κρίνουμε αλλά τα περιθώρια υπομονής και πίστωσης χρόνου έχουν λιγοστέψει επικίνδυνα. Ο λαός του Παναθηναϊκού έχει κουραστεί από την διοικητική ανικανότητα και απραγία και από την αγωνιστική ανωριμότητα και αναποτελεσματικότητα των τελευταίων ετών.

26 Ιουλίου 2006

ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ?

Πραγματικά γιατί; Γιατί τρέχουνε οι οπαδοί στο γήπεδο; Γιατί τα σπάνε για την ομάδα; Γιατί στεναχωριόμαστε όταν χάνει η ομάδα; Γιατί χαιρόμαστε όταν κερδίζει; ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ;

Όχι οτι μόλις ανακάλυψα την Αμερική αλλά κουβέντα να γίνεται. Επι της ευκαιρίας λοιπόν της ανάδειξης του Πέτρου Κόκκαλη ως πρώτου προέδρου της Σούπερ Λίγκας, μάλιστα μετά από σχετική εισήγηση του Τζίγγερ, θα ήθελα να εκφράσω μερικές απορίες μου. Τελικά ως πότε εμείς οι οπαδοί (όλων των αποχρώσεων) θα ξυπνήσουμε; Πότε θα συνειδητοποιήσουμε πως όλα είναι στημένα και όλα γίνονται κατόπιν συννενόησης για να τα κονομάνε οι δύο μεγάλοι και ανάλογα με την εποχή να ευνοούνται οι υπόλοιποι; Τζίγγερ και Κόκκαλης προ πολλού έχουν μοιράσει την πίτα που λέγεται Σούπερ Λίγκα και έχουν κανονίσει μέχρι και τον επόμενο πρωταθλητή. Τί καλύτερο από το να βγεί πρωταθλητής Ελλάδας ο Παναθηναϊκός την πρώτη σεζόν της νέας διοργάνωσης με πρόεδρο μάλιστα τον γιό του προέδρου της "μισητής" ομάδας; Γιατί πλέον οι επιχειρήσεις Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τα έχουν κάνει πλακάκια και συμπορεύονται μαζί. Και άσε τους μαλάκες του οπαδούς να κοπανιούνται μεταξύ τους και να γράφουν σε οπαδικά site και blogs. Ίσα-ίσα που και οι ίδιοι εκτρέφουν αυτή την εικονική αντιπαλότητα ("κότες", κρασί "Παράγκα", dvd, "πελάτες") γιατί στην τελική τους συμφέρει!

Όπως έγραφα και στις 17/11/2005:

"
[...]Οι Βαρδινογιάννηδες μας πουλάνε παραμύθι τόσα και τόσα χρόνια αλλά εμείς εκεί να γεμίζουμε τα γήπεδα, να τρέχουμε εκτός έδρας, να πονάμε με την ομάδα και να τρώμε τις πίκρες απανωτά. Τόσα χρόνια πελάτες του Κόκκαλη και θύματα της διοικητικής μας ανυπαρξίας είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε τον κάθε μαλάκα να φωνάζει για το πόσο έχει καταστρέψει το άθλημα ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ(!!!). Η ΑΕΚ από εκεί που χρώσταγε τις κάλτσες τις τώρα βγαίνει και με απαιτήσεις στο προσκήνιο και το παρασκήνιο. ΚΑΙ Ο 'ΘΕΙΟΣ' τη δουλειά του. Ο καλύτερος μάγκας είναι. Πάντα κερδισμένος και ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.

Όταν όμως μιλάει το χρήμα όλα τα άλλα σιωπούν. Και μιλάμε για τρελλό χρήμα! Με την σέσουλα. Από εμάς προέρχεται όλο αυτό το χρήμα. Απο εμένα και από εσένα φίλε μου βάζελε που την αγάπη σου για την ομάδα την εκμεταλλεύονται με τον πιό προκλητικό τρόπο."

Δυστυχώς όμως η αρρώστεια για τον Παναθηναϊκό δεν θεραπεύετε εύκολα. Όσο ακόμα μπορώ να εθελοτυφλώ, θα κάθομαι να γράφω 2-3 αράδες σε αυτό το blog και να ασχολούμαι έστω για την πάρτυ μου με την ομάδα που λέγεται Παναθηναϊκός αλλά που δυστυχώς διοικείται από νεοέλληνες τεχνοκράτες που την βλέπουν σαν μια ΑΕ.


21 Ιουλίου 2006

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΣΑΒΙΟΛΑ?

Άντε αγόρι μου. Θές να έρθεις έλα, δεν θές μην έρχεσαι. Αλλά μην μας βγάζεις την ψυχή....

Εξακολουθώ να πιστεύω πως όλο αυτό ήταν ένα τρικ από πλευράς Τζίγγερ για να μας αποσπάσει την προσοχή και γενικά να πουλήσει, όπως εξακολουθώ να πιστεύω πως δεν υπάρχει πιθανότητα ο Σαβιόλα να έρθει στον Παναθηναϊκό. Αλλά έλεος πια!! Εδώ και 2 μήνες ασχολούνται όλοι με αυτό το θέμα. Πότε επιτέλους θα συγκεντρωθούμε σαν ομάδα να αποκτήσουμε συνοχή και να ξαναγίνουμε πρώτοι παντού; Πάντως αυτό δεν θα γίνει αν το μυαλό οπαδών, παικτών, μέσων γενικά όλων, βρίσκεται στον αν θα φιλοτιμηθεί ο Σαβιόλα να μας απαντήσει. ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ!!!

Κατα τα άλλα στο χτεσινό δεύτερο σοβαρό φιλικό απέναντι στην Θέλτα, ήρθαμε πάλι ισόπαλοι με 1-1 με γκόλ του Άντριτς από ωραίο σούτ. Φυσικά για ακόμα μια φορά το γκολ του αντιπάλου προήλθε από βλακεία της άμυνας μας και να δώ πότε επιτέλους θα φτιάξουμε άμυνα....Επόμενο φιλικό στις 29/07 με αντίπαλο την Southampton.

****EDIT*****
Θα παραθέσω το post του φίλου costash13 από το board των Greenwebfans, με τον οποίο συμφωνώ απόλυτα και είναι λάθος να κρίνουμε από τα φιλικά (μαζί και εγώ):

"
μεγαλη μαλακια που δειχνει αυτα τα φιλικα η τηλεοραση,μεγαλη μαλακια,αυτα τα φιλικα δεν δειχνουν τιποτα,αντι να παιξουν διπλο μεταξυ τους παιζουν με μια αλλη ομαδα,οπως ακουσα και σε μια εκπομπη χτες βραδυ μπορει ενας παιχτης να ξεπατωθηκε στα βαρη τρεις μερες κι ενας αλλος το ιδιο τριημερο να λουφαρε,πειτε μου εσεις τωρα στο φιλικο ποιος θα ειναι πιο φρεσκος,ποιος θα παιξει καλυτερα και ποιους θα σταυρωσουμε επειδη ηταν πιασμενοι κι εκαναν 2 λαθος πασες σε ενα φιλικο με τη θελτα στις 20 ιουλιου,σεβαστες ολες οι αποψεις εννοειτε αλλα κατ'εμε ειναι λαθος να πιστευουμε οτι εχουμε ελλειψεις αριστερα η' δεξια,μπροστα η' πισω,πανω η' κατω με βαση αυτα τα πρωτα φιλικα(κι εγω πιστευω οτι χρειαζομαστε παιχτες αλλα το στηριζω με βαση οσα ειδα περυσι)".......ΣΩΣΤΟΣ Ο ΠΑΙΧΤΗΣ!!!





19 Ιουλίου 2006

ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΗΓΚΑ

Έγινε η κλήρωση της Σούπερ Λήγκας (τρομάρα μας). Αναλυτικά η κλήρωση εδώ. Οι αγώνες του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ είναι:

1η Αιγάλεω-Παναθηναϊκός
2η Παναθηναϊκός-Ιωνικός
3η Παναθηναϊκός-Ξάνθη
4η Πανιώνιος-Παναθηναϊκός
5η Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
6η ΟΦΗ-Παναθηναϊκός
7η Παναθηναϊκός-ΑΕΚ
8η Ηρακλής-Παναθηναϊκός
9η Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
10η Εργοτέλης-Παναθηναϊκός
11η Ατρόμητος-Παναθηναϊκός
12η Παναθηναϊκός-Καλαμαριά
13η Αρης-Παναθηναϊκός
14η Παναθηναϊκός-Λάρισα
15η Κέρκυρα-Παναθηναϊκός
16η Παναθηναϊκός-Αιγάλεω
17η Ιωνικός-Παναθηναϊκός
18η Ξάνθη-Παναθηναϊκός
19η Παναθηναϊκός-Πανιώνιος
20η ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
21η Παναθηναϊκός-ΟΦΗ
22η ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
23η Παναθηναϊκός-Ηρακλής
24η Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
25η Παναθηναϊκός-Εργοτέλης
26η Παναθηναϊκός-Ατρόμητος
27η Καλαμαριά-Παναθηναϊκός
28η Παναθηναϊκός-Αρης
29η Λάρισα-Παναθηναϊκός
30η Παναθηναϊκός-Κέρκυρα

*Με bold τα παιχνίδια που εγώ θεωρώ ως τα πιό επικίνδυνα και τα πιό κρίσιμα

Όχι και η καλύτερη δυνατή κλήρωση αλλά αν καταφέρουμε και το διάστημα 20ης με 24-αγωνιστική και τα χτυπήσουμε όλα τότε έχουμε πιθανότητες για κάτι καλό. Δηλαδή πρωτάθλημα. Ελπίζω να μην χάσουμε πάλι ηλίθιους βαθμούς και να είμαστε έτοιμοι για τον πρώτο αγώνα με το Αιγάλεω. Τουλάχιστον αυτό ρε γαμώτο. Τουλάχιστον αυτό ρε Μπάκε!!!

17 Ιουλίου 2006

ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΜΕΤΡΙΟ-ΘΕΤΙΚΟ...

Εντάξει νωρίς είναι, κουρασμένοι είμαστε από την προετοιμασία, δεν είναι και κάνα καφενείο η Σοσό και εξάλλου τα φιλικά προσφέρονται για συμπεράσματα για τον προπονητή και για κανέναν άλλον. 2-2 ήρθαμε το Σάββατο και στο μόνο που θα σταθώ είναι η εξαιρετική μπαλιά του Μάντζιου και το υπέροχο και απλό τελείωμα της φάσης από το νέο μας αστεράκι (απ' ότι φαίνεται) Ρομέρο.

Φυσικά είναι φανερό πως χρειαζόμαστε και άλλη ενίσχυση και κάποτε επιτέλους πρέπει να αποκαταστήσουμε την άμυνα μας που στο παρελθόν ήταν το όπλο μας και τώρα είναι η μεγάλη μας αδυναμία. Επόμενο φιλικό στις 20/07 με αντίπαλο την Θέλτα Βίγκο (ΝΕΤ).

10 Ιουλίου 2006

ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Εν μέσω υπέρμετρης και ασύδοτης μεταγραφολογίας βγήκε και το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων προετοιμασίας της ομάδας. Μέχρι στιγμής έχουμε και λέμε:

15/07/06 με Sauchaux στις 20.00 (μετάδοση ΝΕΤ)
20/07/06 με Celta Vigo στις 20.00 (μετάδοση ΝΕΤ)
29/07/06 με Southampton στις 17.00 (μετάδοση ΝΕΤ)
01/08/06 με Bolton **ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ**

05/08/06 με Ατρόμητο στις 21.00
10/08/06 με Anterlecht στις 21.45 (μετάδοση ΝΕΤ)

Όλα τα παραπάνω είναι εκτός έδρας με εξαίρεση το δυνατό(;;;) φιλικό με την Άντερλεχτ στις 10 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ όπου θα έχουμε από κοντά την ευκαιρία να δούμε αν τελικά κάτι μπορεί να αλλάξει στον Παναθηναϊκό και να ξεκολλήσει από το τέλμα, ιδιαίτερα της τελευταίας αγωνιστικής σεζόν.

Αυτό που ελπίζω να δώ είναι κυρίως μια αλλαγή στην νοοτροπία της ομάδας αλλά και σημαντικές αλλαγές στο σύστημα. Ευελπιστώ ο Μπάκε να χρησιμοποιεί τον Έκι στην φυσική του θέση και όχι ως αμυντικό χαφ και να μην ξαναδούμε τον Παπ ως επιθετικό μέσο(!!!).Σίγουρα τα φιλικά είναι μόνο για τους προπονητές και ελάχιστη σημασία έχουν για εμάς του οπαδούς. Αλλά μπορούμε να κρίνουμε πως από την δυναμικότητα των αντιπάλων είναι φανερό πως είναι μια προετοιμασία για UEFA και ίσως αν μείνουν μόνο αυτά τα φιλικά είναι μια ελλιπής προετοιμασία. Ελπίζω να κανονιστούν και άλλα και η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη για μια νέα αρχή, για μια ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ....

5 Ιουλίου 2006

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ

Κύριε Μπλάτερ, σας παρακαλώ θερμά να επιμείνετε στην απόφαση σας και να συνεχίσετε τον αποκλεισμό της ΕΠΟ από την FIFA, μπας και βάλουμε μυαλό εδώ πέρα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Δεν μας αξίζει τέτοιο μπουρδέλο που είμαστε να συνυπάρχουμε σε έναν σοβαρό θεσμό με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Γιατί εμείς δεν μας αξίζει ούτε καν στην Ευρώπη να είμαστε με τέτοια νοοτροπία που έχουμε.

Ας μας αποκλείσουνε για καμιά δεκαριά χρόνια μπας και βάλουνε μυαλό αυτοί οι άσχετοι και τα λαμόγια που κρατάτε τις τύχες του ποδοσφαίρου στην χώρα μας. Μπας και συνετιστεί επιτέλους η Πολιτεία και επιτελέσει σωστά το έργο της, χωρίς επεμβάσεις και χωρίς εκβιασμούς. Χωρίς επιτέλους να υπολογίζει αυτό το γαμημένο το πολιτικό κόστος. Να παίζουμε, να φαγωνόμαστε να μαλώνουμε μεταξύ μας. Να δούμε πόσοι θα ασχολούνται μετά με το άθλημα. Να φτάσουμε πιο βαθιά στον πάτο του βαρελιού μπας και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ξυπνήσουμε.

Πριν 2 χρόνια η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ κατακτούσε το Ευρωπαϊκό στις 04/07/2004. Σήμερα 5/7/2006 και εδώ και 2 μέρες η Ελλάδα είναι αποκλεισμένη ποδοσφαιρικά από όλες τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε όλα τα επίπεδα. Αντί χτες να γίνεται ένα πάρτυ σε όλη την χώρα για την επέτειο των 2 χρόνων από το EURO, οι εφημερίδες και τα κανάλια ασχολούντουσαν με την κόντρα Γκαγκάτση-Ορφανού και ούτε καν η ΕΡΤ δεν έκανε ένα σοβαρό αφιέρωμα. Λες και τέτοια μέρα θα ξαναέρθει ποτέ. Λες και κάθε χρόνο κατακτάμε το EURO. Ντροπή σε αυτούς που τόσο γρήγορα ξέχασαν. Ντροπή σε αυτούς που καθορίζουν τις τύχες του ποδοσφαίρου μας. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.....ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΩ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΠΟΤΕΕΕΕΕΕ