26 Φεβρουαρίου 2007

ΣΤΟ ΧΑΛΑΡΟ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ....ΓΑΥΡΟΣ!

Μια από τις χαλαρότερες νίκες μας εφέτος πετύχαμε χτες απέναντι βέβαια στον κατεστραμμένο Ηρακλή. Να φανταστείτε μέχρι και ο Ρομέρο έβαλε γκολ. Αυτό νομίζω τα λέει όλα. Τώρα εκτός κυπέλλου που παίζουμε την Τετάρτη με Ξάνθη, το ματς της χρονιάς που για λόγους τιμής πρέπει να το πάρουμε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ είναι το ματς της επόμενης αγωνιστικής στο τηγάνι. Αλλά υπομονή μέχρι την Τετάρτη να δούμε πως θα πάει και το ματς κυπέλλου και τα συζητάμε μετά για το ντέρμπι. Τίποτα άλλο δεν έχω να γράψω καθώς το χτεσινό ματς ήταν περισσότερο προπόνηση παρά ματς ποδοσφαίρου.



23 Φεβρουαρίου 2007

Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΒΥΝΤΡΑ

Εκείνο το πανηλίθιο πέναλτι στο 89 στην Γαλλία είναι που ουσιαστικά μας στέρησε την πρόκριση μια βδομάδα πρίν. Χθές αν παλεύαμε για ένα μόνο γκολ πρόκρισης τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Παλέψαμε χτες για μισή ώρα και μετά αφού δεν μπήκε το γρήγορο γκολ που όλοι θέλαμε τότε πέσαμε όλοι μαζί (ομάδα και κόσμος) και το πάρτυ ουσιαστικά έλαβε τέλος. Βέβαια στο 75' είχαμε ένα δοκάρι αλλά αφού δεν μπήκε δεν έχει νόημα να το συζητάμε γιατί μετά θα θέλαμε άλλο ένα γκολ.

Η ομάδα χτες προσπάθησε αλλά όχι τόσο πολύ. Λίγος ο Μπόβιο, λίγος ο Παπ, πολύ λίγος ο με το μόνιμο ταλέντο Λεοντίου. Πολύ καλός ο Νίλσον με τον Νίνη και τον Ίβανσιτς. Λίγος ο Τζιόλης (τελικά). Η Λανς μας έπαιξε καλά και έξυπνα και εμείς δεν τα καταφέραμε αν και επαναλαμβάνω η πρόκριση χάθηκε στην Γαλλία στο 89' με την ΜΑΛΑΚΙΑ του Βύντρα. Ευχαριστούμε Λουκά. Στα τσακίδια τώρα.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (τι λέω ρεεεεε;;;;;)

21 Φεβρουαρίου 2007

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Ο Μουνιόθ σίγουρα ξέρει καλύτερα τι πρέπει να κάνει. Αλλά πάλι εγώ θα δώσω τις συμβουλές μου και ας πέσουν στον αέρα. Πρέπει να τα πώ ακόμα και τα διαβάσω μόνο εγώ. Τουλάχιστον δεν θα γίνω προφήτης εκ του αποτελέσματος μετά.

Έχουμε και λέμε. Αγαπητέ κύριε Μουνιόθ, αγαπητοί παίχτες. Θέλω να σας επισημάνω οτι αν προκριθεί ο Παναθηναικός αύριο θα είναι τόσο μεγάλο γεγονός που θα ισούται με τις αντίστοιχες μεγάλες Ευρωπαϊκές στιγμές του ένδοξου παρελθόντος μας. Θα είναι μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ επιτυχία που θα ανεβάσει την πεσμένη ψυχολογία του λαού της ομάδας αλλά και την δικιά σας αφού τα ονόματα σας θα γραφτούν με χρυσά γράμματα σε μια ακόμα σελίδα του βιβλίου της Ευρωπαϊκής ιστορίας του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ και κατά συνέπεια, ολόκληρου του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι συμβουλές της επιτυχίας είναι:

1. Πίεση από το πρώτο ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ. Να μην πάρουν ανάσα. Να μην πιστέψουν λεπτό οτι μπορούν να φύγουν από την Αθήνα με την πρόκριση.
2. Τσαμπουκάς. Πάθος. Νεύρο. ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΡΕ! Δεν παίζετε με τον Ιωνικό. Δείξτε ποιό είναι το αφεντικό. Τσακίστε τα νεύρα τους και μην τους αφήσετε να κάνουν παιχνίδι
3. Προσοχή στην άμυνα. Όχι τσαπατσουλιές. Οχι μαλακίες. Ψύχραιμα, σταθερά και δυνατά! Μουνιόθ ΜΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΒΥΝΤΡΑ. Το παλλικάρι δεν έχει μυαλό και το έχει αποδείξει άπειρες φορές. Ποδοσφαιρική νοημοσύνη μηδέν. Μην τον βάλεις. Αλλά ΑΝ τον ξεκινήσεις τότε ενίσχυσε την δεξιά πλευρά σου με Νίνη και όχι με τον ψευτοαργεντίνο (γιατί δεν μπορώ να διανοηθώ οτι η ποδοσφαιρομάνα Αργεντινή έχει βγάλει τέτοιο παλτό) Ρομέρο.
4. Συνετά στην επίθεση και καλή συνεργασία κέντρου-επιθετικών. Αφήστε ρε τις γιόμες. Κάτω η μπάλα και επιτέλους Παπ παίξε λίγο γαμώ τη τρέλα σου. Βάλε ένα γκολ για να ρεφάρεις για την φετινή άθλια χρονιά σου.
5. ΟΧΙ ΓΚΑΛΙΝΟΒΙΤΣ-ΒΥΝΤΡΑ-ΡΟΜΕΡΟ. Το τρίδυμο της καταστροφής στην Γαλλία, πρέπει να μείνει στον πάγκο. Φτάνει πια με τα παιδικά τους λάθη και τις τραγικές εμφανίσεις.
6. ΠΑΙΞΤΕ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΤΕΣΣΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ. ΠΑΙΞΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ. ΠΑΙΞΤΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.

ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ. ΠΡΟΚΡΙΘΕΙΤΕ. ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ!

19 Φεβρουαρίου 2007

4 ΣΤΟ 44

4 στο αεκάκι λοιπόν. Δεν είδα το ματς. Στο ημίχρονο έμαθα το σκορ και δεν το πίστευα. Πως και έτσι; Έμαθα βέβαια δεν παίζανε Ρομέρο, Βύντρα και Γκαλίνοβιτς οπότε ίσως κάπως να δικαιολογείται αλλά και πάλι είναι κάτι το αξιοσημείωτο να σημειώνεις τέσσερα τεμάχια ενάντια στο άρθρο 44 και μάλιστα στην 'έδρα' του. ΟΚ. Την Τετάρτη όμως να τους δώ. Εκεί εμένα με καίει. Εκεί που το τριφύλλι μου έχει δώσει τις μεγαλύτερες χαρές. Να τους δώ την Πέμπτη, θα παίξουν έτσι; Μακάρι και μακάρι να βοηθήσει και η τύχη που πάντα χρειάζεται σε τέτοια παιχνίδια. Μπράβο πάντως και 1000 μπράβο παραπάνω σε αυτό το παλλικαράκι τον Νίνη που μας κάνει να συγκινούμαστε με τον τρόπο που 'φέρεται' στην μπάλα. Άντε τώρα βουλώστε και σεις χανουμάκια που μας πρήζατε τόσες μέρες οτι θα μας νικήσετε και εύκολα. Απλά και όμορφα 4 τεμάχια στην τρυπίλοκώ σας και σπάστε όλο το ΟΑΚΑ αν γουστάρετε. Δεκάρα δεν δίνουμε!

Όσο για το μπάσκετ και την ήττα από τους πελάτες, η αλήθεια είναι οτι την αξίζανε και οτι εμείς ήμασταν το λιγότερο άθλιοι, με δικαιολογία βέβαια την κούραση από το ματς της Πέμπτης με την Εφές. Τέλος πάντων δεν πειράζει, μακάρι να περάσουνε στο Φάιναλ Φορ να γελάσουμε με τους πελάτες αν και δεν το βλέπω να περνάνε. Α, και όσο για τον καραγκιόζη που πέταξε κέρμα στον Ομπράντοβιτς (θελημένα-άθελα ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ), εύχομαι να τον πέτυχαν μετά τα παλλικάρια της 13 και να του σπάσανε το άδειο του το κεφάλι. Αυτά...





15 Φεβρουαρίου 2007

ΑΝΤΙΟ ΕΥΡΩΠΗ...

ΘΑ ΤΑ ΓΡΑΨΩ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ 'ΠΑΕ':

ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ ΜΕ ΒΥΝΤΡΑ;

ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ ΜΕ ΡΟΜΕΡΟ;

ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ ΜΕ ΓΚΑΛΙΝΟΒΙΤΣ-ΕΜΠΕΝΤΕ;

ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ ΜΕ ΜΠΟΒΙΟ;

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ;

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ;

ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΒΥΝΤΡΑΑΑΑΑ?????

Συγχαρητήρια παιδιά. Μπράβο σας. Χάσατε την μεγαλύτερη ευκαιρία για καλό αποτέλεσμα στην Ευρώπη εξαιτίας της ανικανότητας σας. Άντε τώρα Τζίγγερ με Γκαλίνοβιτς και Βύντρα πάνε να νικήσεις την ΑΕΚ και να πάρεις την δεύτερη θέση να νομίζεις πάλι οτι κάτι κατάφερες. ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΝΕ ΡΕ ΓΙΑ ΤΗ ΗΤΤΑ ΟΙ 400 ΟΠΑΔΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝΕ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ?

Δεν περνάμε τελείωσε. Στο 1-1 πραγματικά χάρηκα. Είπα παίζουμε καλά. Είχαμε μια καλή Ευρωπαϊκή παρουσία. Αλλά φυσικά έπρεπε στο τέλος να τα σκατώσουμε. Τραγικό λάθος Γκαλίνοβιτς 2-1. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ πέναλτι Βύντρα 3-1. Ε ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΙΑ....

Μόνη παρηγοριά το οθωμανικό στο ΟΑΚΑ όπου πραγματικά ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΕ. Αυτή η ομάδα φαινόμενο δεν παίζεται, όταν στο χαλαρό νικάει με τέτοιο τρόπο την Εφές Πίλσεν. Μπράβο ρε μάγκες, εσείς είστε Παναθηναικός!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ SPORTXL (ΣΛΟΥΡΠ ΣΛΟΥΡΠ)

Ούτε ξέρω ποιος την εκδίδει, ούτε με ενδιαφέρει. Το φύλλο του Σαββάτου δεν το αγόρασα καν. Ένας φίλος (ευχαριστώ Bomber13) από το forum των GreenWebFans με ενημέρωσε οτι στο Σαββατιάτικο φύλλο φιλοξενούσαν ένα πολύ ωραίο οπαδικό blog σχετικά με τον Παναθηναικό και άξιζε τον κόπο να διαβάσω το σχετικό άρθρο. Πραγματικά αξίζει τον κόπο και σας το παρουσιάζω να το δείτε και σεις πατώντας εδώ...

ΥΓ: Δεν είναι και τόσο κακό να ευλογούμε τα γένια μας once in a while!
ΥΓ2: Ε αν δεν νικήσουμε αυτό το ΑΕΚάκι τη Κυριακή τότε πραγματικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας...
ΥΓ3:Για όποιον δεν κατάλαβε ΣΛΟΥΡΠ είναι ο ήχος του γλυψίματος (όπως λέμε ass kisser...)

14 Φεβρουαρίου 2007

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΕΚΙ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΤΖΙΓΓΕΡ

Περαστικά σε όλους μας δηλαδή με αυτούς που μπλέξαμε. Ο καημένος ο Έκι παρά του έχουμε σούρει κατά καιρούς είναι πραγματικά ένας ήρωας με όσα έχει τραβήξει από τους χειρούργους (ναι ο τόνος εκεί για να κάνει ομοιοκαταληξία με τους κακούργους) της Παιανίας. Τα χρυσά νυστέρια όλα μαζεμένα στην ΠΑΕ Παναθηναικός. Δεν είμαι γιατρός για να μπορώ να εκφέρω ιατρική άποψη αλλά επειδή ΟΛΟΙ κρίνονται εκ του αποτελέσματος, μπορώ να πώ αυτό που βλέπω. Οτι δηλαδή το σακατέψανε το παλλικάρι. Όπως και τόσους άλλους, ειδικά φέτος. Τσίγκας, Παπαδόπουλος, Σανμαρτεάν (παλιά ιστορία), Κώτσιος, Βίκτορ. Ίσως τελικά να μην είναι τυχαίοι τόσοι τραυματισμοί, σε τόσο βάθος χρόνου φέτος. Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Τζιγγερίας. Κάτι ουσιαστικότερο και πιο σημαντικό από όλα τα άλλα. Η υγεία των παιχτών βρίσκεται στα χέρια χασάπηδων, προφανώς! Υγιείς μπαίνουνε στην Παιανία, κατακρεουργημένοι βγαίνουνε. Κάτι πάει στραβά εδώ έτσι;

Κατα τα άλλα αύριο παίζουμε στην Γαλλία με την Λανς και ο Μουνίοθ προειδοποίησε τα καμάρια μας οτι αν παίξουμε όπως με τον ΟΦΗ θα φάμε 4 τεμάχια και κατά συνέπεια γιαούρτια στο αεροδρόμιο. Εγώ κατά έναν περίεργο και σαδιστικό τρόπο θα το δώ το ματς και επειδή στο μυαλό μου ΑΚΟΜΑ έχω νωπές τις ωραίες ευρωπαϊκές στιγμές του Παναθηναικού, περιμένω οτι θα τα πάμε καλά και οτι δεν θα απογοητεύσει ο Παναθηναικός. Αλλά it's just me. Η λογική προβλέπει εύκολη νίκη της Λανς και όποιος δεν το παραδέχεται αυτό, απλώς εθελοτυφλεί. Είθε να διαψευστώ.

12 Φεβρουαρίου 2007

ΠΙΑΣΤΗΚΑ ΜΑΛΑΚΑΣ

Ναι το παραδέχομαι. Έσφαλα. Δεν έπρεπε να μιλάω ειρωνικά περι ντέρμπυ για το ματς με τον ΟΦΗ. Έπρεπε να κυριολεκτώ. Ήταν ντέρμπυ. Πραγματικά ρε γαμώτο ήμουν σίγουρος οτι θα νικούσαμε. Και εύκολα. Ήμουν σίγουρος οτι θα το έδινε το ματς ο ΟΦΗ, δεδομένου οτι μας έκοψαν βαθμούς στον πρώτο γύρο. Τελικά για ακόμα μια φορά είμαστε και κερατάδες και δαρμένοι. Και όλοι έχουν τον ΟΦΗ για παράρτημα μας (ασχέτως αν όλα δείχνουν το αντίθετο) και ο ΟΦΗ κάθε φορά λυσσάει να μας νικήσει. 4 βαθμούς μας έκοψε φέτος ο ΟΦΗ και αυτή ίσως ήταν μια τρανταχτή απόδειξη οτι ακόμα και αν υπάρχει ιδιοκτησιακή σχέση μεταξύ ΠΑΟ-ΟΦΗ ή η ιδιοκτησία είναι τελείως ηλίθια, ή είναι το άκρον της ακεραιότητας και της ισονομίας. Μάλλον το πρώτο...

-11 από την κορυφή, χάσαμε την ευκαιρία να πάρουμε προβάδισμα για την δεύτερη θέση (ω ξεφτίλα θέε μου) και παρουσιάσαμε πάλι μια εικόνα στην άμυνα βγαλμένη από τα very best του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος. ΓΚΟΥΜΑ ΠΑΡΑΤΑ ΤΑ. Μόνο κακό κάνεις. Φυσικά δεν παραβλέπω το πέναλτι που δεν μας έδωσε το κοράκι στο 91 αλλά τον καταλαβαίνω. Σου λέει τους έδωσα ήδη 2 ας βάλουν και κάνα μόνοι τους. Όσο για τον Σηφάκη, κρίμα που αποδείχτηκε τόσο μαλάκας και κομπλεξικός γιατί τον συμπαθούσα. Θα το λέω και θα το φωνάζω συνέχεια μπας οι κραυγές αγωνίας μου φτάσουν μέχρι τα γεμάτα χαβιάρι και σολωμό αυτάκια του Τζίγκερ:

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΑΜΩΑΜΥΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ???


ΥΓ: Τελικά ο μΠΑΟΚ πότε παίζει για την ιστορία του; Γιατί χτες στήθηκε κανονικά από τον Απόλλωνα αλλά φυσικά δημοσιογραφίσκοι της πόλης μου θα το περάσουμε στα ψιλά αυτό ε;

6 Φεβρουαρίου 2007

Ο ΥΠΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Κοιμόμαστε αδέρφια. ΟΛΟΙ. Ανεξαιρέτως χρώματος-ομάδας-λοιπών πεποιθήσεων, κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου και γαλουχημένοι με μια αρρωστημένη νοοτροπία ωχαδερφισμού δεν μπορούμε να συνέλθουμε με τίποτα. Όλοι οι οπαδοί, όλοι οι φίλαθλοι είμαστε έρμαια του κάθε λαμόγιου, του κάθε δημοσιογραφίσκου, του κάθε μεγαλοεκδότη που πουλάει και αγοράζει την συνείδηση μας όπως του γουστάρει και όπως του συμφέρει. Και εμείς το βιολί μας. Εξακολουθούμε να αγοράζουμε τις εφημερίδες τους, εξακολουθούμε να τρέχουμε στα γήπεδα, εξακολουθούμε να ελπίζουμε, να θεοποιούμε, να στεναχωριόμαστε, να χαιρόμαστε. Αλλά αυτή είναι και η φύση του ανθρώπου βέβαια. Αν δεν υπάρχει η ελπίδα οτι κάποτε θα αλλάξουν προς το καλύτερο τα πράγματα, ε τότε δεν υπάρχει λόγος να υφίσταται το άθλημα του ποδοσφαίρου, που μας απασχολεί εν προκειμένω, στην χώρα μας. Αλλά τελευταία, όσο δηλαδή μεγαλώνω και περνώντας αρκετό μέρος του ελεύθερου χρόνου μου ενασχολούμενος με το ποδόσφαιρο και τον Παναθηναικό, τείνω να συνειδητοποιήσω οτι τελικά-όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας- "τα θέλει ο κώλος μας"!

Ε δεν μπορώ να δώσω άλλη ερμηνεία σε αυτά που συμβαίνουν. Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα μας επι τόσα χρόνια ο κάθε Μπριάκος και ο κάθε Τσαχειλίδης και εμείς τίποτα. Μας δουλεύει ψιλό γαζί ο Τζίγγερ με τους νέους του φίλους (Κόκκαλης-Ντέμης) και εμείς τίποτα. Κοροϊδεύουν τόσα χρόνια τα ΠΑΟΚΙΑ οι βουλευτάδες της Θεσσαλονίκης και τους φταίει η Αθήνα. Επεισόδια κάθε αγωνιστική, ρατσιστικά, αντιεθνικά συνθήματα σε κάθε γήπεδο και τιμωρία καμία. Στήνουν τους αγώνες όπως τους συμφέρει το τρίο της συμφοράς και μετά μαλώνουν για την πίτα και εμείς πρέπει να τους ανεχόμαστε και να τους πληρώνουμε τρέχοντας στα γήπεδα και αγοράζοντας φανέλες και κούπες με το τριφύλλι. Το παιχνίδι εξακολουθεί να παίζεται με τον ίδιο βρώμικο και μιαρό τρόπο αλλά πλέον έχουνε καλύψει την βρωμιά τους με το φανταχτερό πέπλο της Σούπερ Λήγκας και εμείς πρέπει να φάμε, και εν τέλει τρώμε, το παραμύθι τους. Η μαρμίτα είναι η ίδια και αυτοί που τρώνε με χρυσά κουτάλια είναι οι ίδιοι. Και οι μαλάκες της υπόθεσης εξακολουθούν να είναι οι ίδιοι. Δηλαδή εγώ και εσείς. Όλοι μας.

Εμείς οι Παναθηναϊκοί αποδεικνύουμε καθημερινά με την ανυπαρξία της οργανωμένης αντίδρασης οτι τελικά τα θέλει ο κώλος μας που είμαστε έρμαια στην ανικανότητα της διοίκησης Βαρδινογιάννη. Βέβαια θα μου πείτε και αν φύγει αυτός ποιός να έρθει; ΚΑΝΕΝΑΣ. Άλλο μια ισχυρή διοίκηση, όπως σίγουρα είναι η οικογένεια Βαρδινογιάννη και ΑΛΛΟ μια ΙΚΑΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Και εμείς για αυτό διαμαρτυρόμαστε. Για τήν έλλειψη ικανότητας, οράματος και στρατηγικής. Αλλά παρ' όλα αυτά, παρά τις ατέλειωτες πίκρες και στεναχώριες, συνεχίζουμε, ασχολούμαστε, πονάμε την ομάδα και σε κάθε ευκαιρία κάνουμε την κωλοτούμπα μας για να πάμε στο ΟΑΚΑ να θαυμάσουμε τον Ρομέρο και τον Βύντρα, όπως παλιά τρέχαμε για να θαυμάσουμε τον Στράντλι και τον Σίγκουρσον (τον Σέζαρ τον θυμάστε;χαχαχα). Προχτές παρακολούθησε όλη η Ελλάδα την απονομή του γαύρου στο ΟΑΚΑ από τον Μπριάκο. Όχι οτι η ΑΕΚ άξιζε κάτι παραπάνω αλλά ο Μπριάκος έδωσε πραγματικά ρέστα. Βέβαια αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία της δικιάς μας ανυπαρξίας φέτος. Τίποτα. Κανενός αφτί δεν ίδρωσε. Τιμωρήθηκε και καλά ο Μπριάκος και χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι. Τόσα χρόνια οι τιμωρίες βροχή στους διαιτητές αλλά επί της ουσίας τίποτα. Όποιος είναι να πάρει πρωτάθλημα το παίρνει. Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε.

Τα μΠαόκια βγάλανε και μια ιστοσελίδα που βρίζει τον Σαλπιγγίδη. Μπράβο ρε μάγκες. Βρήκατε την πραγματική αιτία που είστε τόσα χρόνια μια ομαδούλα. Δεν φταίει που ψηφίζετε τους ίδιους ανίκανους κάθε φορά για να μας διοικούν εδώ πάνω στην Θεσσαλονίκη. Δεν φταίει που δεν έχετε διοίκηση. Δεν φταίει που σχεδόν κάθε αγωνιστική τρώτε πρόστιμα από την καφρίλα σας που την θεωρείτε μαγκιά και ανεβαίνουν και άλλο τα χρέη της ομάδα σας. Δεν φταίει που τόσα χρόνια εμπιστεύστε τους λάθους ανθρώπους. ΟΧΙ! Για όλα φταίει η Αθήνα. Για όλα φταίει ο Σαλπιγγίδης. Ο Κούδας που παρακάλαγε να πάει στον Πειραιά του έχετε στήσει άγαλμα αλλά ο Σαλπιγγίδης είναι ο νέος σας εχθρός. Συγχαρητήρια. Πέσατε στην παγίδα της προπαγάνδας των δημοσιογράφων και φερέφωνων της Θεσσαλονίκης. Έτσι μπράβο αποπροσανατολιστείτε από τα πραγματικά σας προβλήματα. Για όλα φταίει ο Σαλπιγγίδης, ο Παναθηναικός, ο Νίνης.

Δεν ξέρω τι με έπιασε και γράφω τέτοια περίεργα και ασυνάρτητα απογευματιάτικα. Μια δόση αυτοκριτικής διάθεσης συνδυασμένη με την βαρεμάρα της δουλειάς (ακόμα να πάει 6.30 να σχολάσω;;;;) μάλλον θα είναι η αιτία....

3 Φεβρουαρίου 2007

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΥΠΝΩΤΙΚΟ

Κάτι τέτοιο πρέπει να φάγανε οι δικοί μας που παίζανε στο ρελαντι μέσα στη Τούμπα λες και δεν καιγόμαστε για βαθμούς, λες και δεν τρέχει και τίποτα. Δικαιότατη νίκη των κομπλεξικών αλλά επί ενός ανύπαρκτου και νωχελικού Παναθηναικού που έπαιζε λες και ήταν φιλικό.

Ήμασταν κακοί, ο ΠΑΟΚ καλύτερος, νίκησε. Προσωπικά το ψιλοπερίμενα και δεν με πείραξε η ήττα. Εξάλλου ο αντικειμενικός μας στόχος για φέτος είναι το κύπελλο και τίποτα άλλο. Για αυτό ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους αυτοί που πρέπει, και είναι οι ίδιοι εδώ και τόσα και τόσα χρόνια. Δεν φταίνε ούτε οι οπαδοί, ούτε τα παλτά που μας κουβαλάνε αφού τόσο ξέρουν τόσο παίζουν (ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΡΟΜΕΡΟ). Και με νίκη αύριο της ΑΕΚ πάλι εμείς στο -8 θα μαστε οπότε χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι....

Καληνύχτα σας κύριοι...

2 Φεβρουαρίου 2007

ΛΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ.....ΞΑΝΑ!!!

Αυτή τη φορά μέσα στο σπίτι τους. Γίνεται; Δύσκολο. Πάρα πολύ το παραδέχομαι. Αλλά αν παίξουμε όπως την Τετάρτη ο ΠΑΟΚ δεν γλυτώνει με τίποτα. Γιατί ο ΠΑΟΚ ομάδα δεν έχει. Ούτε εμείς έχουμε αλλά τουλάχιστον τελευταία κάτι κάνουμε. Και αν πάρουμε το διπλό στη Τούμπα τότε με πιθανή νίκη του άρθρου-44 επί του γαύρου πλησιάζουμε στους -5 από την κορυφή και τότε ίσως όλα να είναι δυνατά. Αν περάσει ο γαύρος από το ΟΑΚΑ, τότε κλάφτα Χαράλαμπε. Ο νεκρός το πήρε και πάλι...

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να νικήσουμε, όχι λόγω και καλά καυτής ατμόσφαιρας και φανατισμού, ούτε επειδή πιστεύω οτι ο ΠΑΟΚ θα παίξει καμιά μπάλα της προκοπής. Αλλά είναι δύσκολο να έχουμε την ίδια καλη απόδοση για 4ο συνεχόμενο ματς. Δίνω 30% πιθανότητα στο διπλό μας, 60% για το Χ και 10% για νίκη του ΠΑΟΚ.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΣΑΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ. ΣΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ!

1 Φεβρουαρίου 2007

ΩΡΑΙΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Πώς να το κάνουμε; Δεν μπορώ πάντα να κρίνω, να κατακρίνω, να κατακεραυνώνω. Ούτε ξεχνάω, ούτε κωλοτούμπας είμαι αλλά τα πράγματα θα τα λέω όπως τα βλέπω. Και χτες το βράδυ είδα για 80 λεπτά και στο πρώτο μέρος της παράτασης τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ. Μια ομάδα όπως θα θέλαμε όλοι να την βλέπουμε συνέχεια: Με πάθος, με τσαμπουκά, με όρεξη για μπάλα, να τρέχει, να πρεσάρει, να σκοράρει, να παρασύρει τον κόσμο και να μην σε απογοητεύει (όχι πολύ τουλάχιστον) με το θέαμα που σου προσφέρει. Ένας ωραίος Παναθηναϊκός.

Μονότερμα τον ΠΑΟΚ στο 90% του αγώνα, με πολλές χαμένες ευκαιρίες, ωραίες φάσεις και συνεχής πίεση. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε καμία τύχη χτες. Ή μάλλον είχε, στο 90' που λόγω μιας μαλακίας του Γκαλίνοβιτς μείωσε σε 2-1 ο φέρτε-μου-χαρτί-να-υπογράψω-οτι-δεν-πάω-στον-ΠΑΟΚ Γεωργιάδης. Αλλά εμείς είχαμε Μάντζιο, που με μια ΥΠΕΡΟΧΗ ενέργεια στην παράταση ΄σκότωσε' τον Φερνάντεζ και μας έδωσε την πανάξια πρόκριση, έτσι για να μην λένε πάλι εδώ στην Θεσσαλονίκη για διαιτησίες και μαλακίες. Νίνης για ακόμα μια φορά καταπληκτικός και λάθος του Μουνιόθ που τον αντικατέστησε με τον μονίμως ντεφορμέ Παπαδόπουλο ο οποίος έχασε και ένα γκολ 'άχαστο'. Γενικά ήταν ένα καλό μας παιχνίδι, αναλογικά πάντα με την φετινή γενικώς οικτρή μας εικόνα. Επίσης πάρα πολύ καλός ο Μάντζιος. Ας σταματήσουμε να μιζεριάζουμε για ΟΛΑ πιά.

Το Σάββατο στην Τούμπα, αν παίξουμε πάλι έτσι, ο ΠΑΟΚ δεν γλυτώνει ούτε εκεί αν και το βλέπω λίγο δύσκολο μετά από 120 λεπτά αγώνα να είμαστε το Σάββατο τόσο φρέσκοι και ορεξάτοι και πάντα ένα ματς στην Τούμπα κρύβει κινδύνους. Μακάρι όμως γιατί με πιθανή νίκη του Άρθρου-44 επί του γαύρου, ξαναμπαίνουμε στο παιχνίδι του τίτλου (λέμε τώρα)

ΥΓ1: Έλεος με τα εμετικά συνθήματα για Βούλγαρους και για Θεσσαλονίκη και έλεος με τα εμετικά συνθήματα για Αλβανούς και για Αθήνα.

ΥΓ2: Αν περνούσε χτες ο γαύρος με τον ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΟΥΤΕ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ, τότε θα ήταν η αδικία του αιώνα. Ο Μιχαλάκης πεντακάθαρα πέρνει την μπάλα με το χέρι και μετά βουτά μόνος του και ο παπάρας το κοράκι έδωσε πέναλτι. Αλλά αυτοί είστε ρε γαύροι.