29 Ιουνίου 2007

ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ...

Υπό τους ήχους του "Κάντε υπομονή" του αξεπέραστου Γρηγόρη Μπιθικώτση και με φόντο τις δηλώσεις Τζίγγερ, ας κάνουμε μια αναδρομή στο τί απέδωσε η υπομονή μας 11 χρόνια τώρα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

1996-1997:

-Κώστας Μαλέκος (ποιός;)
-Νίκος Λυμπερόπουλος (καλός όταν ήθελε και δεν ήθελε και πολύ συχνά. Τώρα πώς μερικοί τον βλέπουν σαν παιχταρά είναι γιατί στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος)


1997-1998:


-Τζαφάρ Ιρισμέτοφ (1 συμμετοχή η παιχτούρα από το Καζακστάν)
-Φράνκ Στράντλ (ένα θρεφτάρι με 6 γκολ σε 21 αγώνες)
-Έρικ Μικλαντ (ο κώνωψ που δυστυχώς έφυγε νωρίς από την ομάδα)

1998-1999:


-Γιώργος Καραγκούνης (Γύρνα πίσω ρε Γιώργαρε)
-Λεωνίδας Βόκολος (αξιοπρεπής αλλά λίγος)
-Κώστας Αλεξόπουλος (χέσε μέσα)
-ΧΟΥΛΙΟ ΣΕΖΑΡ (τρισμέγιστος παίχτης....η γυναίκα του. 80 χρονών πρέπει να ήταν κόλλησε ένσημα και έφυγε
-Μάουρο ντα Σίλβα (ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου)
-Κώστας Κιάσσος (μια απο τα ίδια με Ντα Σίλβα)
-Αλιόσα Ασάνοβιτς (ο φιλόσοφος που προτιμούσε να περπατάει από το να τρέχει)


1999-2000:


-Χέλγκι Σίγκουρσον (ω ρε κάτι σαγόνια ο καρχαρίας. Φαφούτης όμως. Για τα πανηγύρια)
-Ρενέ Χένρικσεν (Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 11 ΧΡΟΝΙΑ)
-Κάρλ Χάινς Φλίπσεν (καλός αλλά τον τσάκισαν νωρίς τα κριάρια της Λα Κορούνια)
-Πέρσι Ολιβάρες (χμμμμμ, έτσι κ έτσι)


2000-2001:


-Γκόραν Βλάοβιτς (καλός ήταν μωρέ. Εμένα μου άρεσε)
-Πάουλο Σόουζα (ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ αλλά βαριόταν. Τον έφαγε ο τρισμέγιστος Αποστολάκς επειδή ήπιε κρασί μετά την τριάρα από την Ρεάλ. Ανάλογη περίπτωση βαριεστημένου-τραυματία είναι φέτος ο Βίκτορ)
-Ντέρεγκ Μπόατεγκ (ακατέργαστο διαμαντάκι που φυσικά δεν το εκμεταλλευτήκαμε όπως έπρεπε)
-Εμμάνουελ Ολισαντέμπε (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2003-2004)
-Γιούρκας Σεϊταρίδης (νέος και ελπιδοφόρος που στην πορεία βγήκε παιχτούρα ολκής, όταν φυσικά δεν βαριόταν)

2001-2002:


-Μιχάλης (μέλος) Κωνσταντίνου (λές και πήραμε τον Ρονάλντο κάναμε αλλά ο Ρονάλντο μας βγήκε λίγος. Με εξαίρεση κάποιες αναλαμπές ήταν ένα θαυμάσιο παλτό των 5 δις)
-Σωτήρης Κυργιάκος (από το πουθενά έγινε βασικός με ολέθριες συνέπειες για την άμυνα μας. Έπαιζε 1 παιχνίδι τέλειο και 10 κάτω του μετρίου με παιδικά και ολέθρια λάθη. Η δίψα των οπαδών μας όμως για έναν αμυντικό της προκοπής τον έκανε να φαίνεται από το 1 καλό του παιχνίδι ισάξιος του Μπεκενμπάουερ. Εγώ τον αποκαλώ γίδι)
-Γιάν Μίκελσεν (και το πρώτο εργαλείο.Ταίριαξε γάντι)
-Γίονας Κόλκα (κλασσικός winger, τρεχαλαντζής αλλά γενικά μέτριες εμφανίσεις)
-Μηνάς Πίτσος (κλάφτα Χαράλαμπε. Έπαιξε 2 ματς και μετά μην τον είδατε)
-ΡΟΜΠΕΡΤ ΓΙΑΡΝΙ (πέσαν τα τσιμέντα από τα γέλια. 50 χρονών σκατόγερος μου θελε και Μουντιάλ. ΟΥΣΤ)

2002-2003:

-Έρικ Λίνκαρ (ρε πού τους βρίσκουμε;)
-Παντελής Κωνσταντινίδης (υπερβολικά λίγος)
-Κάρλος Σαϊνιο (παλτό που στην πορεία βγήκε καλός αλλά μετά τον ξαποστείλαμε κ αυτόν)
-Λουτσιάν-Πλατινί-Σανμαρτεάν (ο Πλατινί όπως τον αποκαλούσαν οι φυλλάδες αποδείχτηκε κουτσός και επιπόλαιος και εμεις μείναμε με την λαχτάρα να δούμε λίιιγη μπάλα επιτέλους στον Παναθηναικό)

2003-2007:

Ενδεικτικά την τετραετία αυτη ξεχώρισαν τα εξής καμάρια:

-Μήτου, Μάριτς, Βύντρα, Γήττας (!!!), Ζουτάουτας( Ω ΘΕΕ ΜΟΥ), Ντεμπά Νιρέν, Βίκτορ, Μπικόφσκι,Κώτσιος,Επαλέ,Ραγκουέλ, Άντριτς, Σκάτσελ....,..... μου φαινεται η λίστα τελειωμό δεν έχει.

Τα τελευταία τα χρόνια τα πέρασα έτσι στο ντούκου γιατί ξενέρωσα τόσο πολύ με τα προηγούμενα ονόματα που ήθελα να τελειώνω με το blog. Αν ξέχασα κανένα 'αστέρι' μην διστάσετε να μου το υπενθυμίσετε.

Εις αναμονή λοιπών και των φετινών αστέρων που θα στελεχώσουν το Βαρδινογιανναίικο κατάντημα που κάποτε λεγόταν Παναθηναικός.

26 Ιουνίου 2007

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ

Μηδέν μεταγραφές ουσίας (άντε πλην του τερματοφύλακα), μηδέν προγραμματισμός, μηδέν φιλοδοξίες, μηδεν όλα. Ενώ μέχρι και ο Άρης έχει κάνει 7 (!) μεταγραφές, εμείς έχουμε κάνει μόλις 2: Μάλαρτζ και Εντιογέ που ακόμα βέβαια δεν είναι 100% σίγουρη μεταγραφή γιατί υπάρχουν προβλήματα με την Ακαντέμικα. Α! ξέχασα και τον Δημούτσο που μακάρι το παλλικάρι να παίξει μπάλα αλλά η ηλικία του είναι απαγορευτική για να στηριχτεί πάνω του μια ομάδα όπως ο Παναθηναικός αν θέλει να κάνει πρωταθλητισμό.

Φυσικά και δεν πρόκειται να γίνει καμιά μεταγραφή ουσίας γιατί όλοι πλέον έχουμε μάθει πως κινείται ο Τζίγγερ. Φτηνά και ό,τι κάτσει. Από το σωρό και ό,τι μας βγεί. Ένας θα βγεί δεν μπορεί. Οικονομικές λύσεις της πλάκας, ελεύθεροι-δανεικοί και γενικά ρε παιδί μου ό,τι λάχει. Μετά φυσικά θα φταίνε οι οπαδοί, ο Κόκκαλης, ο καιρός, η κυβέρνηση, κ.ο.κ.....Όσο κινούμαστε στην μετριότητα από πλευράς προγραμματισμού, μην περιμένετε τίποτα περισσότερο από πέρσι. Ο Βέλιτς έχει τρελλαθεί στο σκάουτινγκ ένα μήνα τώρα και το μόνο που κατάφερε είναι ο Εντοαγιέ;

ΦΕΡΤΕ ΡΕ ΚΑΝΑΝ ΠΑΙΧΤΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ!

21 Ιουνίου 2007

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ-ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!
Μεγαλεία. Triple Crown και τα μυαλά στο μπλέντερ. Ξεβράκωμα του επίδοξου πρωταθλητή μέσα στο σπίτι μας, παρέα με τους υπαλλήλους που ήρθαν και αυτοί να θαυμάσουν από κοντά τη στέψη του μόνιμου πρωταθλητή Ελλάδας. 9ο στα 10 χρόνια. Σπάσιμο του ρεκόρ του πρώην και καλά Αυτοκράτορα Άρη. Τέρμα τα ψέμματα μάγκες. ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.

13 πόντοι στο κεφάλι του γαύρου με έναν εκπληκτικό Παπανικολάου (επιτέλους ας σταματήσουν μερικοί να τον βρίζουν επειδή έπαιζε στον γαύρο παλιά), έναν πορωμένο Μπατίστ και έναν Σισκάουσκας ψυχρό δολοφόνο εκτελεστή που με το τελευταίο του ηδονικό τρίποντο έριξε ταφόπλακα στα όποια όνειρα του ερυθρόλευκου τσίρκου για ανατροπή της 17άρας που είχε φτάσει σε κάποιο σημείο η διαφορά. Ο πράσινος λαός πραγματικά έδωσε ΡΕΣΙΤΑΛ. Ανύπαρκτοι γαύροι στην κερκίδα, φανέρωσαν πόσο άσχετοι μπασκετικά είναι αλλά πρέπει να δώσω πολλά μπράβο σε αυτή τη μορφή που λέγεται Πίνι Γκέρσον για το ήθος και την αξιοπρέπεια του, σε πλήρη αντίθεση βέβαια με τον περίγελο που λέγεται Ελληνιάδης και είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα καθυστερημένου γαύρου-υπαλλήλου.

Κόντρα σε όλους και σε όλα, κόντρα στα ΜΜΕ που πολύ θα ήθελαν τον γαύρο πρωταθλητή, κόντρα στις προβλέψεις των "ειδήμονων", κόντρα στα ευχολόγια των "αντικειμενικών δημοσιογράφων", κόντρα στην απαράδεκτη διαιτησία, κόντρα απέναντι στον ίδιο μας τον κακό και κουρασμένο εαυτό, παίξαμε σαν ομάδα, παίξαμε ψυχωμένα σαν Παναθηναικός και κατακτήσαμε ένα δίκαιο, άξιο, περήφανο πρωτάθλημα που φυσικά έχει μικρότερη αξία από το έπος της Euroleague αλλά είναι και αυτό κάτι το ξεχωριστό. Ειδικά όταν έρχεται μετά από ξεβράκωμα του γαύρου ε;

Μπράβο ρε μάγκες. Σας ευχαριστούμε.












ΥΓ:Και....για το τέλος, το ανέκδοτο της δεκαετίας. Η πιό αστεία εφημερίδα του κόσμου για ακόμη μια φορά καταφέρνει να προκαλέσει υστερικά γέλια στους αναγνώστες υπαλλήλους της:


19 Ιουνίου 2007

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ

Όσοι κατά καιρούς έχετε διαβάσει κάποιο από τα post μου, θα έχετε καταλάβει πως δεν μου αρέσει η προσωπολατρεία και πως αποφεύγω να εκθειάζω πρόσωπα και καταστάσεις. Παρ' όλα αυτά όταν μιλάει ένας άνθρωπος σημαία-σύμβολο για τον μπασκετικό Παναθηναικό (και όχι μόνο), που έχει σηκώσει τις περισσότερες κούπες από κάθε άλλο συναθλητή του στην Ελλάδα και που στο πρόσωπο του ενσαρκώνονται όλα αυτά που κάνουν τον Παναθηναικό και τον λαό του πραγματικά μεγάλους, τότε ναι αξίζει να αφιερώσω 2-3 γραμμές για αυτόν τον άνθρωπο που λέγεται ΦΡΑΓΚΙΣΜΟΣ ΑΛΒΕΡΤΗΣ.

Ο Φράνκι -ο αρχηγός-, μετά το ματς με τον γαύρο στο ΣΕΦ, σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα, δήλωσε τα εξής συγκλονιστικά που τα παραθέτω όπως γράφονται στην ιστοσελίδα http://www.goalday.gr/:


"Μάγκες, ό,τι έγινε, έγινε. Τα ξεχνάμε όλα και κοιτάμε μπροστά» ήταν το πρώτο μήνυμα του αρχηγού του Παναθηναϊκού. «Είμαστε ο Παναθηναϊκός, η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη και οφείλουμε να μπούμε με ψυχή στο γήπεδο, να πολεμήσουμε και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».
Συγκλονιστικός, όμως, ήταν κυρίως ο επίλογος του αρχηγού του Παναθηναϊκού... «Να μπούμε στο γήπεδο, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να καταθέσουμε ψυχή, να πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Τουλάχιστον, ακόμη κι αν χάσουμε το πρωτάθλημα, να έχουμε την υπερηφάνεια ότι τα δώσαμε όλα και να πάμε να τους πούμε "μάγκες, μπράβο σας που μας κερδίσατε". Πάμε όλοι μαζί για τον τίτλο"


Μπράβο ρε αρχηγέ και μακάρι το πνεύμα σου να το υιοθετήσουν όλοι αύριο και να κατακτήσουμε ακόμα ένα πρωτάθλημα.

18 Ιουνίου 2007

ΧΑΡΕΙΤΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ

Άσχετομπασκετικοί γαύροι, φιλογαυρα ΜΜΕ (δηλαδή όλα σχεδόν), 'αντικειμενικοί' δημοσιογράφοι, κύριε -φοράω κόκκινα γυαλιά- Πολίτη, χαρείτε όσο μπορείτε. Ναι χτες η ομάδα σας νίκησε δίκαια τον Πρωταθλητή Ευρώπης. Λογικό αφού στο τρίτο δεκάλεπτο, ξεχάσαμε να βγούμε από τα αποδυτήρια και βάλαμε μόλις 8 πόντους (!!!). Ο Παναθηναικός χτές ήταν άθλιος και ανύπαρκτος στο δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα κάτι Μπουρούσηδες και κάτι άλλοι ανύπαρκτοι να κάνουν πάρτυ εις βάρος μας.

Δεν πειράζει όμως καλύτερα έτσι. Με τους υπαλλήλους σας στο ΟΑΚΑ να δείτε από κοντά τί πάει να πεί...αγγούρι. Πράσινο και μεγάλο. Την Τετάρτη ο τελικός των τελικών και εκεί θα φανεί αν τελικά έχουμε τα ψυχικά αποθέματα να ξεπεράσουμε την δικαιολογημένη κούραση και να κατακτήσουμε τον τίτλο. Αδιαμφισβήτητα είμαστε καλύτεροι. Και μπροστά στον λαό μας ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΜΕ.

ΛΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ!!!

13 Ιουνίου 2007

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΛΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΕ

Αφού ο γαύρος σήμερα ΔΕΝ κατάφερε να μας κερδίσει, ε τότε δεν πρόκειται να χαθεί ούτε αυτός ο τίτλος και μάλιστα μέσα στο ΣΕΦ θα το σηκώσουμε Παναθηναικέ. Όπως τότε με Μποντιρόγκα...

Ένας γαύρος που σήμερα έπαιξε το ματς της ζωής του. ΟΛΑ μέσα, τρελή άμυνα αρκετό πάθος, αλλά πολύ απλά δεν είναι Παναθηναικός. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ είναι Η ΟΜΑΔΑ. Απλά και όμορφα. Στην κακή μας μέρα νικήσαμε ένα ματς που πραγματικά σου σηκωνόταν η τρίχα να το βλέπεις, όπως και το προηγούμενο μέσα στο ΣΕΦ όπου χάσαμε. Μπετσίροβιτς-Διαμαντίδης-Σισκάουσκας εκτός κλίματος αλλά ειδικά ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ απέδειξε τί ηγέτης είναι και πόσα κιλά αρχ#$ια έχει. Μπράβο στον λαό μας που γέμισε το ΟΑΚΑ, μπράβο στον Ομπράντοβιτς, μπράβο σε όλους.

Τώρα ήρθε η ώρα της ταπείνωσης μέσα στο κοτέτσι σας. ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΕ....




11 Ιουνίου 2007

ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΧΑΜΕΝΟΙ

Και τι έγινε; Μας νικήσατε μιά φορά ρε ανυπόληπτοι. Συγχαρητήρια. Θα έχετε να το λέτε στα εγγόνια σας. Νικήσατε τους πρωταθλητές Ευρώπης στο μπουρδέλο σας με ατμόσφαιρα ζούγκλας και διαιτησία να αφήνει να παιχτεί μπάσκετ αλάνας. Αλλά εντάξει δεν θα σταθώ στις όποιες δικαιολογίες. Χάσαμε και τώρα πάμε για το 2-1 να δείξουμε ποιος είναι το πραγματικό αφεντικό στο ΟΑΚΑ. Αυτός ο τίτλος δεν χάνεται ούτε με σφαίρες. Χαρείτε το όσο μπορείτε γαύροι....

ΥΓ: Ετοιμάζεται και τρίτη μεταγραφή στον ποδοσφαιρικό Παναθηναικό. Άιντε να δούμε τί θα δούμε πάλι...

6 Ιουνίου 2007

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΛΗΠΤΟΥΣ

Δείξτε ποιός είναι το αφεντικό, ποιός ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ και τσακίστε τους κόκκινους αρουραίους που με έναν κεφτέ για σέντερ νομίζουν πως έχουν σοβαρή ομάδα. "Σκούπισμα" όπως πέρισυ να πανηγυρίσουμε νωρίτερα ένα ακόμα πρωτάθλημα και όχι τίποτα άλλο να πάνε και πιό γρήγορα διακοπές τα παιδιά.

Ακούγονται πολλά βέβαια οτι εμείς είμαστε κουρασμένοι και μπορεί ο γαύρος να μας κάνει τη ζημιά. Μαλακίες. Τόσες μέρες ξεκουραστήκαμε μετά το σκούπισμα του Πανιωνίου ενώ ο γαύρος χρειάστηκε 5 παιχνίδια για τη σειρά με τον Άρη. Μια χαρά ξεκούραστοι είναι και δικαιολογίες δεν χρειάζονται οι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Κρίμα πάντως που δεν παίζαμε με τον Άρη τελικούς. Πιό ενδιαφέρον θα είχε.

Πάμε για τη κούπα μάγκες. Έστω και από μακριά θα είμαστε δίπλα σας. Αρκεί να είναι δίπλα σας βέβαια αυτοί που πρέπει. Δηλαδή οι εν Αθήναις οπαδοί. Για να δούμε ΟΟΟΛΛΟΙ εσείς που γκρινιάζατε που δεν βρίσκατε εισητήριο για το F4 τώρα θα γεμίσετε το ΟΑΚΑ ή δεν σας νοιάζει το πρωτάθλημα Ελλάδος. ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΑΚΑ. Μια θέση άδεια είναι ντροπή.

4 Ιουνίου 2007

2 ΧΡΟΝΙΑ NORTHERN SHAMROCKS

Για μένα σημαίνει πολλά αυτό το πράγμα. Πρώτα απ' όλα οτι επιτέλους καταπιάστηκα με κάτι και δεν το παράτησα. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Μεγάλη μου χαρά και τιμή και ευχαριστώ όσους λίγους με διαβάζουν τακτικά και όσους πέρασαν και έφυγαν αμέσως. Φυσικά και δεν περιμένω να συμφωνούν όλοι με τις απόψεις μου απλά είμαι πολύ χαρούμενος με έναν αριθμό ανθρώπων μπορώ και μοιράζομαι τις σκέψεις μου και την κριτική μου για την ομάδα της καρδιάς μου. Πάμε γερά λοιπόν, μέχρι να κατακτήσει ο Παναθηναικός το Champions League εδώ θα είμαστε....(λέμε τώρα)

Διαβάζω τελευταία στα πρωτοσέλιδα (σιγά μην αγοράσω αθλητική εφημερίδα) για τους παιχταράδες που θα φέρουμε πάλι και τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς και αναρωτιέμαι πόσο πραγματικά τυχεροί είμαστε που έχουμε έναν τέτοιο πρόεδρα που με την διορατικότητα του και την διαίσθηση του προνόησε το άτομο και έβαλε σαν τεχνικό διευθυντή τον υπερμέγιστο και παγκοσμίως αναγνωρισμένο ως τεράστιου γνώστη της μπάλας και κάτοχου ντοκτορά στο management ΒΕΛΙΤΣ. Πραγματικά αισθάνομαι τρομερή εμπιστοσύνη στον πρώην βοηθό του Φερνάντο Σάντος που δούλευε στην ΑΕΚ και τώρα μας προέκυψε βασιλικότερος του βασιλέως. Είμαι βέβαιος πως θα περάσει τη νοοτροπία του νικητή στους παιχταράδες μας (νυν και μελλοντικούς). Σίγουρα θα εισηγηθεί την απόκτηση φοβερών παιχτών σε συνεργασία με τον υπερπροπονητή Πεσέιρο (αλήθεια αυτός πότε με το καλό έρχεται;), παιχτών που θα κάνουν την διαφορά (όπως ο Ρομέρο και ο Βίκτορ πέρισυ).

Μπράβο και στον Τζίγγερ που θα βάλει επιτέλους βαθιά το χέρι στην τσέπη (προσοχή ρε τα καβούρια) για να ενισχύσει την ομάδα σε θέσεις που πραγματικά πονάει (όπως πχ του τερματοφύλακα όπου θέλουμε τον τρίτο της εθνικής Ελβετίας(!!!)). Απορώ πότε θα βγεί η βρώμα για τον Σούκερ,εεεε συγνώμη τον Σαβιόλα εννοούσα για να έχουμε και κάτι εμείς οι βλάκες οι οπαδοί να χαιρόμαστε και να αποπροσανατολιζόμαστε.....

Καλό καλοκαίρι παίδες...

1 Ιουνίου 2007

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ

«Ο ασθενής έχει το δικαίωμα του σεβασμού του προσώπου του και της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς του.»(σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 47 του Ν. 2071/ 1992)
«Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδιά, όχι ο κανόνας...» (Αμαλία Καλυβίνου, 1977-2007).....


Από την ηλικία των οκτώ ετών, η Αμαλία ξεκίνησε να πονάει. Παρά τις συνεχείς επισκέψεις της σε γιατρούς και νοσοκομεία, κανένας δεν κατάφερε να διαγνώσει εγκαίρως το καλόηθες νευρίνωμα στο πόδι της. Δεκαεπτά χρόνια αργότερα, η Αμαλία έμαθε ότι το νευρίνωμα είχε πια μεταλλαχθεί σε κακόηθες νεόπλασμα.Για τα επόμενα πέντε χρόνια η Αμαλία είχε να παλέψει όχι μόνο με τον καρκίνο και τον ακρωτηριασμό, αλλά και με την παθογένεια ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας που επιλέγει να κλείνει τα μάτια στα φακελάκια κι επιμένει να κωλυσιεργεί με παράλογες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Εκτός από τις ακτινοβολίες και τη χημειοθεραπεία, η Αμαλία είχε να αντιμετωπίσει την οικονομική εκμετάλλευση από γιατρούς που στάθηκαν απέναντί της και όχι δίπλα της. Πέρα από τον πόνο, είχε να υπομείνει την απληστία των ιδιωτικών κλινικών και την ταλαιπωρία στις ουρές των ασφαλιστικών ταμείων για μία σφραγίδα.
Η Αμαλία άφησε την τελευταία της πνοή την Παρασκευή 25 Μαϊου 2007. Ήταν μόλις 30 ετών.
Πριν φύγει, πρόλαβε να καταγράψει την εμπειρία της και να τη μοιραστεί μαζί μας μέσα από το διαδικτυακό της ημερολόγιο.
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://fakellaki.blogspot.com, η νεαρή φιλόλογος κατήγγειλε επώνυμα τους γιατρούς που αναγκάστηκε να δωροδοκήσει, επαινώντας παράλληλα εκείνους που επέλεξαν να τιμήσουν τον Ορκο του Ιπποκράτη. Η μαρτυρία της συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους, που της στάθηκαν συμπαραστάτες στον άνισο αγώνα της μέχρι το τέλος.
«Ο στόχος της Αμαλίας ήταν να πει την ιστορία της, ώστε μέσα απ' αυτήν να αφυπνίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και συνειδήσεις. Κυρίως ήθελε να δείξει ότι υπάρχουν τρόποι αντίστασης στην αυθαιρεσία και την εξουσία των ασυνείδητων και ανάλγητων γιατρών, αλλά και των γραφειοκρατών υπαλλήλων του συστήματος υγείας.»(Δικαία Τσαβαρή και Γεωργία Καλυβίνου - μητέρα και αδελφή της Αμαλίας)
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 2071/1992, θεωρείται πειθαρχικό παράπτωμα για τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ: «Η δωροληψία και ιδίως η λήψη αμοιβής και η αποδοχή οποιασδήποτε άλλης περιουσιακής παροχής, για την προσφορά οποιασδήποτε ιατρικής υπηρεσίας.»
Η Αμαλία Καλυβίνου αγωνίστηκε για πράγματα που θεωρούνται αυτονόητα σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Δυστυχώς δεν είναι και τόσο αυτονόητα στην Ελλάδα. Συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε η Αμαλία, διαμαρτυρόμαστε δημόσια και απαιτούμε:
* ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ
*ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΟΒΟΡΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ
*ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ
*ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΙ ΑΡΤΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ.
*ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ Η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΑΣ ΠΑΨΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΛΑΔΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
*ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ
*ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ
*ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να δώσετε φακελάκι, μην το κάνετε. Προτιμήστε καλύτερα να κάνετε μια δωρεά. Η τελευταία επιθυμία της Αμαλίας ήταν η ενίσχυση της υπό ανέγερση Ογκολογικής Μονάδας Παίδων (Σύλλογος Ελπίδα, τηλ: 210-7757153, e-mail: infο@elpida.org, λογαριασμός Εθνικής Τράπεζας: 080/480898-36, λογαριασμός Alphabank: 152-002-002-000-515. Θυμηθείτε να αναφέρετε ότι η δωρεά σας είναι "για την Αμαλία").
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ