30 Ιουλίου 2007

ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ 1/2

Όπου 1/2 ο ένας από τους αναμενόμενους 2, ή ακόμα αν προτιμάτε μισές λύσεις, καθώς το νέο απόκτημα της ομάδας, ο νιγηριανός Ενακαρχίρε (όνομα και αυτό!) έρχεται ως δανεικός από την Μπορντώ.


Κανονικά δεν ασχολούμαι με μεταγραφές αλλά επειδή στην άμυνα περίμενα φέτος να φέρουμε παιχταράδες, αφού ουσιαστικά άμυνα ΔΕΝ έχουμε, θα κάνω μια εξαίρεση για τον...Ιωσήφ εκ Νιγηρίας. Ο Ιωσήφ λοιπόν είναι 25 ετών και έχει παίξει στην Σταντάρ Λιέγης, στην Σπόρτιγκ Λισαβώνας, στην Δυναμό Μόσχας και στην Μπορντώ. Σε 'ομαδάρες' δηλαδή. Στην πατρίδα του διαβάζω οτι τον κατηγορούν για παλτό και οτι αυτός ευθύνεται για την ήττα με 1-0 από την Ακτή Ελεφαντοστού στα ημιτελικά του κυπέλλου Αφρικής.


Κατά την ταπεινή μου άποψη ακόμα μια μεταγραφή της πλάκας. Φυσικά και θα τον κρίνουμε στο γήπεδο αλλά με λύσεις Ενακαρχίρε δεν φέρνεις κόσμο στο γήπεδο και δεν εμπνέεις εμπιστοσύνη κύριε Τζίγγερ. Εις αναμονή του δεύτερου (αν τελικά έρθει) αμυντικού και ας ελπίσουμε την ύστατη στιγμή να έρθει ένας παίχτης της προκοπής φέτος στον Παναθηναϊκό (πέραν του Καραγκούνη που πιο πολύ επιστροφή παρά μεταγραφή τη θεωρώ).


Κατά τα άλλα καλό καλοκαίρι.

23 Ιουλίου 2007

ΠΕΡΙ 'ΣΚΛΗΡΗΣ' ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ

Διάβασα σήμερα σε ένα αθλητικό site οτι και καλά 'πέφτουν' κορμιά στην προπόνηση του Παναθηναικού, οτι πρώτη φορά τέτοια σκληρή προπόνηση, πως δεν έχει σχέση με τις προηγούμενες προετοιμασίες και πως ο Πεσέιρο είναι λάτρης της πειθαρχίας και μάλιστα έβαλε τις φωνές στον κακόμοιρο τον Σιόντη επειδή άργησε 6 λεπτά στην προπόνηση (ΟΥΑΟΥ!!).


Μάλιστα. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ. Κάθε χρόνο πέφτουν κορμιά και χύνονται ποτάμια ιδρώτα αλλά μόλις αρχίζει το πρωτάθλημα και τους βλέπουμε να σέρνονται και να αδιαφορούν τα ρίχνουμε όλα στην ΄χαλαρή προετοιμασία΄ και στην 'έλλειψη πειθαρχίας'. Και επί Μπάκε τα ίδια δεν ακούγαμε; Τόσα χρόνια τα ίδια δεν ακούμε; Οι δημοσιογράφοι επειδή δεν έχουν τίποτα άλλο να γράψουν λόγω καλοκαιριού, μας βομβαρδίζουν με την μια ανοησία μετά την άλλη περιμένοντας να ενθουσιαστούμε για την παρατήρηση του Πεσέιρο στον Σιόντη.

Εμένα δεν με νοιάζει τίποτα από αυτά. Αν δεν δώ την ομάδα τις πρώτες αγωνιστικές (και όχι στα φιλικά όπου παίζει καλά μέχρι και ο Ρομέρο-7 γκολ πέρσι στα φιλικά) τότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Δεν πάνε να λιώσουνε στην προπόνηση. Τί δηλαδή; Επαγγελματίες ποδοσφαιριστές δεν είναι; Να λιώσουν στην προπόνηση δεν πρέπει; Θα αναλύουμε τα αυτονόητα τώρα δηλαδή; Οποιαδήποτε περαιτέρω ανάλυση επί της προπόνησης είναι για γέλια.

17 Ιουλίου 2007

ΦΙΛΙΚΑ ΑΝΕΥ ΑΜΥΝΑΣ

Ανακοινώθηκαν τα φιλικά του Παναθηναικού. Αυτά είναι:

24/7 Παναθηναϊκός - Άρτζες (Γήπεδο Υverdon, Ρουμανία), ώρα 19.30 (τοπική ώρα), τηλεοπτική κάλυψη από την ΝΕΤ
28/7 Παναθηναϊκός - Λε Μαν (Γήπεδο Εchallens, Γαλλία), ώρα 19.30 (τοπική ώρα), τηλεοπτική κάλυψη από την ΝΕΤ
5/8 Ίπσουιτς - Παναθηναϊκός (Γήπεδο Portman Road, Αγγλία), ώρα 17.00 (Ελλάδας), τηλεοπτική κάλυψη από την ΝΕΤ
8/8 Λάτσιο - Παναθηναϊκός (Γήπεδο Οlympico, Ιταλία), ώρα 22.00 (Ελλάδας), τηλεοπτική κάλυψη από την ΝΕΤ
13/8 Ατρόμητος - Παναθηναϊκός (Γήπεδο Περιστερίου), ώρα 20.00

Αν δεν πάρουμε όμως επειγόντως 2 τουλάχιστον αμυντικούς της προκοπής μας βλέπω να διασυρόμαστε από τα φιλικά ακόμα. Αν και πιστεύω πως κάποια κίνηση θα γίνει, εν τούτοις υπάρχει μια σχετική ανησυχία μετά και την προβλεπόμενη 2μηνη απουσία του Μόρρις (περαστικά). Άντε να δούμε...

9 Ιουλίου 2007

ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ ΤΥΠΑΡΑ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ

Ρε λέτε να διαβάζει το blog ο τυπάρας ο Γιώργαρος; Γύρνα πίσω ρε Γιώργαρε έγραφα στο προηγούμενο post και μαθαίνουμε πως πλήρωσε ο ίδιος την Μπενφίκα για να μείνει ελεύθερος (!!) και εν τέλει να υπογράψει στον Παναθηναικό.

Ας ελπίσουμε η μεταγραφή αυτή να αποτελέσει έναυσμα για ακόμα μεγαλύτερα ονόματα και τουλάχιστον ο τυπάρας να δώσει πίσω την ψυχή του Παναθηναικού που έλειπε τόσα χρόνια από την ομάδα.

ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΓΙΩΡΓΑΡΕ!