25 Νοεμβρίου 2007

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟ Χ

Οχι ο Παναθηναικός αυτός δεν άξιζε ούτε καν αυτόν τον βαθμό της ισοπαλίας. Καμία σχέση με τον παθιασμένο, οργανωμένο Παναθηναικό του ματς με το αεκάκι. Χάλια μαύρα, ανύπαρκτος επιθετικά, αμυντικά και στο κέντρο, με γιόμες από το πρώτο δευτερόλεπτο και με 2 γκολ, το ένα οφσαιντ και το άλλο....ΟΚ ο Μάττος προφανώς δεν το ήθελε αυτό...

Ο Πεσέιρο ίσως φταίει στο οτι ξεκίνησε τον κουρασμένο Καραγκούνη και τον Ν΄Ντοι, σε ένα ματς που ίσως θα ταίριαζε περισσότερο το δίδυμο Παπαδόπουλου-Σάλπι, αλλά σίγουρα φάνηκε οτι είναι καλός προπονητής από τις αλλαγές που πραγματοποίησε στην συνέχεια αν και απ'ότι φάνηκε οι αλλαγές αυτές θα έπρεπε να γίνουν πολύ νωρίτερα. Η ευθύνη έγκειται για μένα περισσότερο στην αδιαφορία και τα λάθη των παιχτών της ομάδας. Έβλεπα έναν Ίβανσιτς να περπατάει, έναν Τζιόλη να δίνει 9/10 λάθος πάσες, έναν Μάττος να βαριέται, έναν Παπαδόπουλο να σέρνεται. Φυσικά μέσα σε όλα αυτά είχαμε και μια διαιτησία να θέλει να επανορθώσει για όλες τις προηγούμενες σφαγές της Λάρισας, πάνω στην δική μας ομάδα, αλλά αν θέλουμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι, σήμερα δεν μας φταίει κανείς άλλος από το στραβό μας το κεφάλι.

ΥΓ: Μόλις διάβασα τι ακούστηκε στο...πανελλήνιο συλλαλητήριο που έκανε σήμερα ο μπαοκ και μαζεύτηκε με τό ζόρι 10000 κόσμος (που μετά βασικά πήγαν γήπεδο γιατί αλλιώς...). Εκεί λοιπόν έκανε και την εμφάνιση του γνωστός δηθενάς φιλόσοφος με ντοκτορά στην άκρατη παπαρολογία και στην επίδειξη της γλωσσοπλαστικής του ικανότητας, καθηγητής Ζουράρις-Παπάρις. Ο γλαστροφιλόσοφος αυτός είπε: "Αρχίζει ίσως το τέλος της παρακμής του ΠΑΟΚ και της Θεσσαλονίκης. Πήραν ένα μήνυμα και στην Αθήνα αυτή η φοβερή συνομωσία των γαύρων και των βάζελων. Αλλά φταίτε και εσείς λαέ του ΠΑΟΚ διότι καταφέρατε να στείλετε στην Βουλή έναν βάζελο και να τον κάνετε και Πρωθυπουργό. Και αυτός είναι το μεγάλο σας λάθος". Και αυτός ο άνθρωπος διαμορφώνει δυστυχώς συνειδήσεις και γνώμες φιλάθλων της Θεσσαλονίκης.....

12 Νοεμβρίου 2007

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

Επιτέλους πρώτοι! Επιτέλους μετά από ΧΡΟΝΙΑ είδα έναν Παναθηναικό με πάθος, με ΘΕΛΗΣΗ, με δύναμη, με τσαμπουκά. Έναν Παναθηναικό να πρεσάρει από το πρώτο δευτερόλεπτο, να δημιουργεί φάσεις, να μην αφήνει τον αντίπαλο να πάρει ανάσα. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναικός ήταν Τ Ε Λ Ε Ι Ο Σ. Επιτέλους και ένα post που ΔΕΝ θα μιζεριάσω. Επιτέλους πρώτοι μετά από 2 χρόνια. Επιτέλους ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.

Στο πρώτο ημίχρονο πραγματικά συγκινήθηκα. Χωρίς πλάκα. Δεν περίμενα να μας βγάλει όλους τόσο μαλάκες ο Πεσέιρο. Μάντζιος ακούσαμε και αρχίσαμε όλοι να βρίζουμε. Και όμως ο Μάντζιος έκανε το πρώτο γκολ με απίστευτη ενέργεια και έβαλε μια γκολάρα που ανάθεμα αν την ξαναβάλει ποτέ στην καριέρα του. Μακάρι το παιδί βέβαια απλώς μέχρι τώρα δεν μας είχε κάνει να έχουμε απαιτήσεις από αυτόν. Μακάρι να ξυπνήσει επιτέλους, ή μάλλον να τον έχει ξυπνήσει ο Πεσέιρο. Ένας Πεσέιρο που χτες έδωσε ρεσιτάλ προπονητικής ακόμα και όταν βγήκε ο πανίβλακας ο Σέριτς λόγω των καρατιών του. Μοναδική παραφωνία το δεύτερο ημίχρονο στις αρχές του όπου το 44 πίεσε λίγο και παραλίγο να ισοφαρίσει. Αλλά μετά την αποβολή του ΜΟΛΟΣΣΟΥ Δέλλα (δίκαιη άδικη δεν ξέρω αλλά είναι ΓΕΛΟΙΟ να λέει ο ίδιος ο πρωταγωνιστής του συμβάν οτι πρέπει να δεί τί δείχνουν τα βίντεο) έπρεπε να είχαμε βάλει άλλα 3 γκολ να το βούλωναν οι νέοι διαμαρτυρόμενοι στις πλάτες της ομάδας μας.

Όσο για την σχεδόν-γεμάτη Λεωφόρο, απλώς να επισημάνω για τους καχύποπτους που θα κατηγορήσουν τον λαό του Παναθηναικού περί κωλοτούμπας, οργανωμένη Θύρα-13 (όπως άλλωστε φάνηκε) δεν υπήρχε. Η αποχή συνεχίστηκε αλλά σε πλήθος 1-1.5 εκατομμυρίων Παναθηναικών στην πρωτεύουσα ε, 15 χιλιάδες άνθρωποι θα βρέθηκαν να πάνε να δούνε ένα ντέρμπι, τώρα μάλιστα που η ομάδα παίζει και καλά. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. ΜΠΡΑΒΟ και ελπίζω σε ακόμα καλύτερη συνέχεια.




9 Νοεμβρίου 2007

ΣΤΟ ΡΕΛΑΝΤΙ ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ

Πραγματικά χτες ο Παναθηναικός απέναντι στην Κοπενγχάγη, θύμισε μεγάλη ομάδα. Μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Και διευκρινίζω για να μην παρεξηγηθώ: Όχι μεγάλη ομάδα λόγω ονόματος αντιπάλου και μεγάλης σε έκταση και σημασία νίκη. Μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα από τον τρόπο που αντιμετώπισε τον αντίπαλο. Χαλαρά, αρχοντικά, ήρεμα. Ξέραμε οτι είμαστε καλύτεροι και πραγματικά το δείξαμε. Χωρίς κόπο αλλά με ΤΡΟΠΟ, και με εξαιρετικό κοουτσάρισμα από τον Πεσέιρο, πήραμε μια χαλαρή επαγγελματική νίκη χωρίς ουσιαστικά να απειληθούμε, με εξαίρεση το μουσαντένιο πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής στα δανέζικα κριάρια.

Μάτος, Ενακαρίρε και Παπαδόπουλος πάρα πολύ καλοί και πραγματικά χτες εγώ χάρηκα τον Παναθηναικό. Όχι γιατί επαναλαμβάνω, έπαιξε μπαλλάρα, αλλά λόγω της νοοτροπίας του νικητή που είχε και του αέρα του.

Όσο γρηγορότερα το καταλάβουν οι ρομαντικοί οπαδοί τόσο καλύτερα. Ο Παναθηναικός που ξέραμε-ξέρατε πάει πέθανε. Ο Παναθηναικός που ταπείνωνε Σάλκε, Άρσεναλ, Μπαρτσελόνα και όλους του άλλους δεν υπάρχει πιά, τον έφαγε η Τζιγγερομαρμάγκα. Ξεχάστε τον. Ο Παναθηναικός πλέον ξεκινάει από το μηδέν και ναι δυστυχώς χαιρόμαστε για νίκες στο UEFA και που νικάμε την Βέροια. Από το μηδέν ο Παναθηναικός ξεκινά μια νέα προσπάθεια να αναγεννηθεί, μέχρι φυσικά την επόμενη σφαλιάρα ή την επόμενη μεγάλη επιτυχία (βλ. 1996) όπου πάλι υπερ κέρδους οι Βαρδινογιάννηδες θα μας βυθίσουν στην ανυποληψία και τον εξευτελισμό.

Την Κυριακή με την ΑΕΚ θα φανούν πολλά. Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά την Κυριακή κρίνεται ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΧΡΟΝΙΑ. Ειδικά αν χάσουμε...


5 Νοεμβρίου 2007

ΧΑΛΑΡΗ ΝΙΚΗ-ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Χτες ήταν καλή μέρα για τον Παναθηναικό. Σημείωσε 3 νίκες...

Από την μία στην Λιβαδειά όπου ναι μεν ο Λεβαδειακός ήταν για τα πανηγύρια αλλά και ο Παναθηναικός παρουσιάστηκε σοβαρός, μεστός, δυνατός και ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και καθάρισε υπερβολικά εύκολα το ματς, με επίδειξη δύναμης και ωραία γκολ. Γιατί ας μην ξεχνάμε οτι παλιότερα σε τέτοιες χαζοέδρες φτύναμε αίμα για μισό γκολ. Πραγματικά χτες χάρηκα με την εμφάνιση που ήταν όχι εντυπωσιακή αν κρίνουμε και από τον αντίπαλο αλλά ουσιαστική και αρχοντική. 0-4 αντί για 0-7 και ένας Σαλπιγγίδης άλλο πράγμα. Ίβανσιτς και Μάτος πολύ καλοί και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι από δώ και πέρα. Τα λέω όλα αυτά βέβαια κρατώντας απειροελάχιστα μικρό καλάθι αφού οι σφαλιάρες του παρελθόντος δεν επιτρέπουν μεγαλύτερη αισιοδοξία. Αλλά το καλάθι αυτό ίσως μεγαλώσει κάπως αν στην Λεωφόρο την επόμενη αγωνιστική νικήσουμε το άρθρο-44....

Και έρχομαι στην δεύτερη νίκη. Αυτή της υπεροψίας της αεκ που επειδή κέρδιζε κατά τύχη όλοι την είχαν φαβορί και μας είχαν ζαλίσει τα αρχίδια με την 'αρμάδα' του Φερέρ. Πάρτε 2 γκολ από τον Ηρακλάκο και γειά σας.

Τέλος, άφησα την ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ νίκη. Αυτή επί του αιώνιου πελάτη στο ΟΑΚΑ χτες. Και όχι σημαντική λόγω βαθμών, αλλά γιατί και αυτοί οι υπερόπτες μας είχαν πρήξει για την δήθε μου τάχα μου ομαδάρα τους, αλλά βρέθηκε ένας Σπανούλης από άλλο πλανήτη να τους ταπεινώσει για ακόμη μια φορά. Εκπληκτική παρουσία 18.000 λαού, χωρίς καραγκιοζιλίκα στυλ ΣΕΦ και φανταστείτε, φανταστείτε λέω να έπαιζε έστω και λίγο ο ανύπαρκτος- ανέτοιμος Γιασικεβίτσιους. Αλλά έχουμε ακόμα καιρό, και όταν η ομάδα αυτή φτάσει το 50% των δυνατοτήτων της, εδώ θα μαστε θα δείτε πόσο εύκολα θα σηκώσει μέχρι και το 5ο Ευρωπαικό.

Εις αναμονήν λοιπόν του 2ου αγώνα UEFA την Πέμπτη με την Κοπενγχάγη όπου ελπίζω ρε Πεσέιρο να δώ λίγο και Τάκη Φύσσα που τον έχω πεθυμήσει ρε γαμώτο....ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΔΕΡΦΙΑ!