28 Φεβρουαρίου 2008

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΝΙΚΗΣΤΕ. Τίποτα άλλο. Αν θέλετε να δείξετε οτι αξίζετε να πάρετε το πρωτάθλημα, νικήστε. Και αφήστε τις δικαιολογίες. Επαγγελματίες είστε, ένα κάρο λεφτά παίρνετε να παίξετε σαν σκυλιά, να ματώσετε την φανέλα (καλό ε; χαχαχα) και να νικήσετε το μισοδιαλυμένο αεκακι. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ. Νικήστε και κατακτήστε τον τίτλο. Για πάρτυ σας και για πάρτυ μας. Να δούμε και εμείς μια χαρά φέτος.

Φυσικά δικαιολογίες για την επόμενη μέρα αν χάσουμε, έχουν ήδη βρεθεί. Θα φταίει η ΠΕΚ, ο Βγενόπουλος, οι κακοί οπαδοί που μας γιουχάρουνε, ο Χατζηπετρής. Εσείς ποτέ. Αλλά ας μην προτρέχουμε. Ας δούμε τί θα γίνει την Κυριακή όπου ΦΥΣΙΚΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και φυσικά αν νικήσουμε ουσιαστικά κατακτάμε τίτλο φέτος και θέτουμε τις βάσεις για κάτι καλύτερο του χρόνου. Είπαμε, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

Ως εμετικά πάντως μόνο μπορούν να χαρακτηριστούν τα σημερινά πρωτοσέλιδα γνωστών πρασινοφρουρών που κατηγορούν την ΠΕΚ οτι έχει ξεφύγει και οτι έχασε το παιχνίδι επειδή υιοθετεί σκληρή γραμμή αντιπαράθεσης. Οι κωλοτούμπες καλά κρατούν από τα ΜΜΕ και φαίνεται οτι ο Τζίγγερ είναι αυτός που σιγά-σιγά χάνει την ψυχραιμία του και προβαίνει σε γκεμπελικούς τρόπους αντίδρασης αφού δεν έχει τίποτα ουσιαστικό να αντιπαραθέσει και να απαντήσει στις ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ της ανακοίνωσης της ΠΕΚ. Η αλλαγή έχει ήδη αρχίσει και ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να την σταματήσει. Ο Παναθηναικός θα ξαναγίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μεγάλος και όχι μια μικρή σε νοοτροπία ομάδα με άδειες εξέδρες και περιστασιακά μεγάλες στιγμές. Εμείς θέλουμε τον Παναθηναικό πραγματικά μεγάλο, παντού και πάντα πρώτο και θέλουμε έναν Παναθηναικό που ο κόσμος του θα έχει ενεργό και δραστήριο ρόλο και δεν θα είναι άβουλα φερέφωνα (βλ. "Θύρα 13" όπως την έχει καταντήσει ο Τζίγγερ).

26 Φεβρουαρίου 2008

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ.....ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ!!!!

ΟΧΙ δεν φταίει ο Τζίγγερ με τις άπειρες λανθασμένες επιλογές του τόσο στον επικοινωνιακό τομέα όσο στην διαχείριση της ΠΑΕ.

ΟΧΙ δεν φταίει ο Πεσέιρο που η ομάδα παρουσιάζεται με νοοτροπία τσούκου-τσούκου να πάρουμε το 1-0 και μετά μαζική άμυνα λες και είμαστε η Δόξα Δράμας απέναντι στα μεγαθήρια της Primera Division με αποτέλεσμα το θέαμα του φετινού Παναθηναικού να είναι οικτρό.

ΟΧΙ δεν φταίει ο Τζιόλης και ο Παπαδόπουλος και ο Βύντρα και ο κάθε Βύντρα τέλος πάντων που με αρχοντικά συμβόλαια έχουν δέσει τον γάιδαρο τους και σέρνονται σε κάθε παιχνίδι και έχουν την απαίτηση να τους χειροκροτάμε κιόλας

ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ

ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ. Φταίμε πραγματικά για ένα πράγμα ακόμα. Που δεν έχουμε κάνει την επανάσταση μας ενάντια στον Τζίγγερ, την πραγματική αιτία του προβλήματος.

Κύριε Καραγκούνη εννοείται οτι θέλουμε και πρωτάθλημα να πάρουμε και παντού και πάντα πρώτοι να είμαστε. Αλλά ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ να είναι οι τίτλοι αυτοσκοπός. Αυτό πότε θα το καταλάβετε όλοι εκεί στην ομάδα που τόσο εύκολα κατηγορείτε τους οπαδούς σας; Που τόσες και τόσες πίκρες μας έχετε δώσει χρόνια τώρα και ακόμα είμαστε εκεί, με την πρώτη εμφάνιση ελπίδας να σας στηρίζουμε με όλη μας την δύναμη. Αλλά επειδή ακριβώς η νοοτροπία σας είναι τέτοια μόλις μας δίνετε την ελπίδα για κάτι νέο, για κάτι καλύτερο μας ξενερώνετε πάντα με τον χειρότερο τρόπο.

Και όσο για την άδεια Λεωφόρο ρωτήστε το αφεντικό σας ποιός ευθύνεται για αυτό...

ΥΓ: Να με συγχωρέσει ο δημοσιογράφος Σ.Μαρκάκης αλλά διάβασα το παρακάτω στο site της GOAL NEWS (αθλητικές εφημερίδες ΔΕΝ αγοράζω συνειδητά) και επειδή συμφωνώ σε ΟΛΑ το παραθέτω αυτούσιο:

"Ο Φραγκισκανός επίσκοπος Ουίλιαμ του Οκκαμ μάς κληροδότησε από το 14ο αιώνα ήδη έναν τυφλοσούρτη που έκτοτε αποδείχθηκε όντως λειτουργικός.

Γνωστό ως «ξυράφι του Οκκαμ» ή και ως «lex parsimoniae» («νόμος της φειδωλίας») το αξίωμα διατείνεται ότι σε μια λογική ανάλυση η εισαγωγή νέων υποθέσεων πρέπει να γίνεται μόνο εάν αυτές είναι απολύτως αναγκαίες. Συνεπώς, ότι μεταξύ των δυνατών εξηγήσεων για ένα φαινόμενο, όποια απαιτεί τις λιγότερες υποθέσεις, είναι πιθανότατα και η πιο σωστή: αν μοιάζει με πάπια, περπατάει σαν πάπια και κρώζει σαν πάπια, πιθανότατα είναι πάπια και όχι κότα με αποκριάτικο κοστούμι κ.ο.κ.
Στην επέτειο των 100 του χρόνων, διαθέτοντας ένα από τα πιο αξιόλογα ρόστερ των τελευταίων ετών, έχοντας δώσει στη Λεωφόρο τα ντέρμπι με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και προβάλλοντας ως φαβορί για το μόλις δεύτερο πρωτάθλημά του μέσα σε 12 χρόνια, ο Παναθηναϊκός έχει μέσο όρο εισιτηρίων που δεν ξεπερνά τα 9.500! Από τα 11 εντός έδρας ματς του, μόνο σε δύο εκτός από τα ντέρμπι έφτασε σε διψήφιο αριθμό εισιτηρίων. Και αυτό ενώ στην έδρα του είναι αήττητος, έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ (ένα από την ΑΕΚ, ένα από τον ΟΦΗ) και μόνο με τον Ολυμπιακό και Ξάνθη παραχώρησε ισοπαλία.


Ασφαλώς και μπορεί κανείς να αποπειραθεί να εξηγήσει το φαινόμενο αυτό με τον περίπλοκο τρόπο: πανούργοι συνωμότες, με κεφάλαια παραδοσιακών (εσωτερικών, κυρίως) «εχθρών», καταφέρνουν και επηρεάζουν συναισθηματικά το μεγάλο μέρος του κόσμου, έτσι ώστε να μη συμμερίζεται ασμένως (και έμπρακτα: πληρώνοντας «αλμυρούτσικο» εισιτήριο) τον ενθουσιασμό για την πιθανή κατάκτηση του πρωταθλήματος. Χρησιμοποιώντας υποσυνείδητα μηνύματα-μέσα-σε-μηνύματα, τις κεραίες του HAARP στην Αλάσκα, chemtrails πάνω από την Αττική και μυστική τεχνολογία Tesla των «Ε», οι ίδιοι συνωμότες πετυχαίνουν να μοιάζει στην πράξη να νοιάζει λιγότερο τους φίλους του Παναθηναϊκού το ότι «και οι υπόλοιποι κακή μπάλα παίζουν» ή το ότι μέσα από μερικά ακόμη φθισικά 1-0 ίσως ζήσουν την επανάληψη του άθλου του 2004...


... και περισσότερο να τους νοιάζει π.χ. ότι από το Κύπελλο αποκλείστηκαν με τεσσάρα στο Καραϊσκάκη, ότι για 5η σερί χρονιά δεν χαίρονται μια καλή ευρωπαϊκή πορεία, ότι δεν προλαβαίνουν (δεν τους επιτρέπουν-εται!) να ταυτιστούν συναισθηματικά με κανέναν παίκτη, ότι πρέπει να δώσουν 60 ευρώ για να επετειακή φανέλα με... χορηγό επάνω, ότι πρέπει να συντάσσονται υπάκουα με οποιαδήποτε (οσοδήποτε ανιστόρητη) επιλογή «συμμαχίας» κάνει η διοίκηση, ότι οφείλουν να συμβιβαστούν με το στρατηγικό συμπέρασμα του τεχνικού διευθυντή («μεγάλοι παίκτες δεν έρχονται στην Ελλάδα, μόνο ταλαντούχοι που μας βλέπουν ως ''σκαλοπάτι''»), ότι για να καταφέρουν να πάρουν εισιτήριο για το γήπεδο πρέπει να έχουν πνεύμα Μαγγελάνου και υπομονή Γκάντι, ότι δεν τους πέφτει λόγος για ΤΙΠΟΤΕ απολύτως - ούτε για το ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ μπάλα παίζει η ομάδα τους, ότι, ότι, ότι...


Βεβαίως όμως και μπορεί, από την άλλη, να εφαρμόσει το «ξυράφι του Οκκαμ» και να πει πολύ απλά ότι από το να κάνουν λάθος ή να έχουν πέσει θύματα μαζικής πλύσης εγκεφάλου εκατοντάδες ΧΙΛΙΑΔΕΣ κόσμου, πολύ πιο πιθανό είναι να κάνουν λάθος οι πέντε έξι άνθρωποι που διαχειρίζονται τα τελευταία χρόνια την ομάδα και σε αγωνιστικό επίπεδο ΚΑΙ, πολύ περισσότερο, σε επίπεδο ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ και προς τα έξω ΕΙΚΟΝΑΣ της. Και ότι, συνεπώς, το να «ξορκίζεται» διά του πιθανού τίτλου η άμεση ή έμμεση αποδοκιμασία του κόσμου είναι λάθος. Διότι δεν ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ αυτή η αποδοκιμασία μόνο με την κατάκτηση ή όχι τίτλων, αλλά αφορά και ένα σωρό άλλα πράγματα. Πράγματα που όσο δεν... θεωρούνται καν προβλήματα, αποκλείεται και να βρουν λύση ποτέ. Διά ξυραφιού (του Οκκαμ ή άλλο) ή χωρίς..."

24 Φεβρουαρίου 2008

ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΒΑΡΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΣ

Τί να γράψω πάλι; Ό,τι και αν γράψω τί σημασία θα έχει. Μεγάλες πιθανότητες για τίτλο έχουμε, οπότε στο τέλος της σεζόν όλη αυτή η κριτική, η γκρίνια και η μιζέρια θα έχουν ξεχαστεί. Το ίδιο δεν έγινε και το 2004;


Τσούκου-τσούκου μπαλίτσα με τον Λεβαδειακό και νωρίς 1-0 και μετά μαλακιζόμαστε επί 1.5 ημίχρονο. Κλασσικός Παναθηναικός. Και ο Πεσέιρο να φοβάται τον αντίπαλο και αντί να ωθήσει την ομάδα να βάλει άλλα 2-3 γκολ αφού σίγουρα μπορεί, βάζει 3 αμυντικά χαφ να προστατεύσει το 1-0. Τί να πώ δεν ξέρω...


Στο τέλος η ομάδα έφαγε την γιούχα της από τους ελάχιστους οπαδούς που αντέχουν να βλέπουν τον Τζιγγεριακό, απόδειξη του οτι τουλάχιστον δεν τρώμε κουτόχορτο. Αλλά τί τα θες, είπαμε στο τέλος της χρονιάς όλα θα τα έχουμε ξεχάσει αν πάρουμε πρωτάθλημα, κάτι πολύ πιθανό πλέον.

22 Φεβρουαρίου 2008

Χ-ΕΣΤΑ ΡΕ ΠΟΡΤΟΓΑΛΕ!

Χ μέσα στην 'καυτή' Λεωφόρο και αποκλεισμός από το UEFA τόσο νωρίς όσο αποκλείονται και κάτι ομαδούλες από Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία, Λιχτενστάιν, κοκ. Αλλά και εμείς τί είμαστε τελικά; Μια μικρή ομάδα έχουμε καταντήσει, σε ένα μικρό γήπεδο, με οπαδούς αποκλεισμένους και φιλάθλους στο γήπεδο που να βρίζουν επί 90 λεπτά τον γαύρο σαν ανεγκέφαλα 15χρονα. Και φυσικά ως μικρή ομάδα που έχουμε γίνει αποκλειστήκαμε από κάτι άτεχνα ταγάρια από την Σκωτία, από ένα ευρωπαικό καφενείο που μια σοβαρή ομάδα έπρεπε να της είχε ρίξει 2 στην Σκωτία και άλλα 3 εδώ. Αλλά όχι. Εμείς όχι.

Η ομάδα μας εγκλωβισμένη στην στενομυαλιά του Πεσέιρο και στα κολλήματα του δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα. Ποιά είναι τα κολλήματα; Ποστίγκα (εξελίσσεται σε τεράστιο παλτό), Τζιόλης (περπατητής-αδιάφορος-εκνευριστικός), μη χρησιμοποίηση Μανούτσο (για 3 μήνες τον πήραμε ρε μαλάκα πότε θα τον βάλεις;), μη χρησιμοποίηση Νίνη. Όταν το κέντρο μας στο δεύτερο ημίχρονο κατέρρευσε ο Πεσέιρος αγρόν ηγόραζε. Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά. Βρώμαγε η υπόθεση οτι αργά ή γρήγορα θα μας το καρφώσουν οι Σκωτσέζοι αλλά από αντίδραση τίποτα. Μην χαλάσει η μαγιά του Τζιόλη και του Βύντρα. Εκνευριστική αδιαφορία από τον πάγκο και πραγματικά νοοτροπία ΜΙΚΡΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.

Ας την χαίρονται αυτή την ομάδα ο Τζίγγερ με τους αυλικούς του. Ας έχουν γεμάτη τη Λεωφόρο έτσι και ας βαυκαλίζονται λέγοντας τί καυτή έδρα έχουμε. Όταν ανάγουμε την μετριότητα σε ιδανικό τότε τα βλέπουμε τα αποτελέσματα. Εμείς η...'μειοψηφία' απλώς στεναχωριόμαστε και ματώνει η καρδιά μας βλέποντας αυτή την απαξίωση. Ο Τζίγγερ τα κονομάει και εφόσον υπάρχουν κορόιδα που του τα ακουμπάνε θα τα κονομάει για μια ζωή.

Δυστυχώς πιστεύω τα χειρότερα δεν έχουν έρθει και φέτος είναι ακόμα πιο χάλια από πέρσι γιατί δυστυχώς φέτος η ομάδα με ορισμένες παρουσίες της μας είχε δημιουργήσει προσδοκίες. Και έτσι το ξενέρωμα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

14 Φεβρουαρίου 2008

ΟΣΙΟΣ ΓΚΑΛΙΝΟΒΙΤΣ

Ο φόβος και η ανικανότητα δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε σχεδόν ούτε μια ευκαιρία χτες στο Ibrox, αν και είχαμε μια σχετικά καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά ως εκεί. Ελέγχαμε το κέντρο αλλά επίθεση ΜΗΔΕΝ. Επιτέλους ρε Πεσέιρο κάνε κάτι με αυτή την επίθεση. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! Φαντασία, προσπάθεια, πάθος μηδέν. Αλλά και η άμυνα χτες σκατά. Εύκολα λάθη και αφύλακτοι επιθετικοί να παίρνουν με ευκολία τις κεφαλιές και αφήναμε τα χαφ τους να κάνουν σέντρες πολύ εύκολα.

Εκεί λοιπόν που η άμυνα δεν μπορούσε ευτυχώς είχαμε τον Γκαλίνοβιτς σε καλή μέρα (γιατί τον έχουμε δεί και σε κακή μέρα) και μας έσωσε 3-4 φορές από βέβαια γκολ. Φυσικά αν παίξουμε έτσι στην Αθήνα δύσκολα περνάμε στην επόμενη φάση, αλλά το βασικό που πρέπει να σκεφτεί ο Πεσέιρο είναι οι ενδεκάδες που κατεβάζει και οι παίχτες που χρησιμοποιεί. Δεν παλεύεται ώρες-ώρες η ομάδα ρε Πορτογάλε!

13 Φεβρουαρίου 2008

ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΕΠΑΛΕ

Παναθηναικός πάνω απ'όλα σημαίνει Ευρωπαικές στιγμές δόξας. Ασχέτως αν τελευταία αυτό τείνει να γίνει μια ωραία ανάμνηση και τίποτα άλλο, ο Παναθηναικός είναι γεννημένος για τέτοια Ευρωπαικά ματς και σίγουρα όχι μόνο για Uefa. Αλλά Uefa έχουμε, με το Uefa θα ασχοληθούμε. Σήμερα λοιπόν ένα ακόμα μεγάλο Ευρωπαικό παιχνίδι που από τα ΜΜΕ τυγχάνει σκανδαλώδους αδιαφορίας λες και μόνο η τεσσάρα που θα φάει ο γαύρος από την Τσέλσι έχει σημασία. Ο Παναθηναικός σήμερα παίζει στην Γλασκόβη απέναντι στην Rangers και η αισιοδοξία του Πεσέιρο εμένα με ανησυχεί να σας πώ την αλήθεια. Ελπίζω σήμερα να παίξει με ορθολογική ενδεκάδα και όχι άλλα rotation και δοκιμές.

Πριν από 4 χρόνια, τον Δεκέμβρη του 2003 αντιμετωπίσαμε και πάλι τους διαμαρτυρόμενους της Σκωτίας αυτή τη φορά για το ποιός θα βγεί τρίτος σε όμιλο Champions League και θα συνεχίσει στο Uefa. Ήταν παιχνίδι ζωής ή θανάτου και επειδή μέχρι τότε ο Παναθηναικός σερνόταν σε Ελλάδα και Ευρώπη (ασχέτως αν σε Ελλάδα πηγαίναμε καλά, η ομάδα ήταν για τα πανηγύρια με κάτι Ζουτάουτας και Μάριτς και κάτι άλλους περίεργους) όλοι είχαν προεξοφλήσει οτι θα φάμε τουλάχιστον τρία από τους Σκωτσέζους.

Είχα την τύχη να παρακολουθήσω από κοντά εκείνο το ματς αφού τότε έκανα το μάστερ στην Γλασκόβη. Σίγουρα ήταν από τις χειρότερες 'εκδρομές' οπαδών του Παναθηναικού στο εξωτερικό αφού υπήρχαν πολλές και σίγουρα με περισσότερο κόσμο και σε 'σημαντικότερα' ματς αλλά για μένα ήταν κάτι το ιδιαίτερο. 3 ώρες πριν το ματς οι επί το πλείστον φοιτητές οπαδοί από όλα τα μέρη του νησιού είχαμε μαζευτεί σε μια ιρλανδική pub όπου διασκεδάζαμε με τους οπαδούς της Celtic και βρίζαμε rangers και ολυμπιακό (!).




Λίγοι αλλά καλοί, μεταφερθήκαμε με το tube στο γήπεδο Ibrox το οποίο βρίσκεται σε μια σκατοπεριοχή της Γλασκόβης. Τοποθετηθήκαμε στην γωνίτσα μας ανάμεσα σε σκωτσεζάκια που είχαν σημαίες του γαύρου για να μας πικάρουν. Συνθήματα από την αρχή από όσους είχαν όρεξη γιατί ήταν και κάτι παππούδες που είχαν έρθει από Ελλάδα με τα εγγονάκια τους και πού φωνή στα 80. Το γήπεδο γέμισε όπως αναμενόταν και με το ζόρι ακουγόμασταν εμείς μέσα σε τόσο πολύ κόσμο και μια ορχήστρα που έπαιζε νταούλια σε όλη τη διάρκεια του ματς! Αλλά σημασία έχει οτι ήμασταν εκεί και είδαμε την ομάδα που όλοι είχαν για να χάσει, να ρίχνει 3 και να υψώνει τα πράσινα κασκόλ στον αέρα του Ibrox-κάτι που δεν συμβαίνει πρώτη φορά φέτος, όπως έλεγε την επόμενη μέρα στις ειδήσεις ο εκφωνητής, αναφερόμενος όμως στα πράσινα κασκόλ της Celtic.



Σε εκείνο το παιχνίδι ο Επαλέ ήταν σκέτος ΠΕΛΕ (ίσως για πρώτη και τελευταία φορά). Ο Μπασινάς με την απίστευτη γκολάρα του από τα 30+ μέτρα και ο Κωνσταντίνου στο τέλος, μας έδωσαν μια τεράστια και πανάξια νίκη αν και η συνέχεια στο Uefa δεν ήταν και τόσο μαγική. Σαν εμπειρία πάντως ήταν φοβερή και μακάρι και σήμερα οι 1200 οπαδοί που θα βρεθούν στο Ibrox να ζήσουν κάτι ανάλογο.





10 Φεβρουαρίου 2008

ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Η ΚΑΕ Παναθηναικός γιόρτασε τα 100 χρόνια του Α.Σ. Παναθηναικού με μια φαντασμαγορική φιέστα στο ΟΑΚΑ με 10000 οπαδούς και με εντυπωσιακή κατοστάρα στον παοκ. Η ΠΑΕ Παναθηναικός έδωσε για τα 100 χρόνια μια φανέλα σε έναν παλαίμαχο (η φανέλα με τον χορηγό πάντα), μοίρασε σοκολατάκια, είχε τον Πολυχρονίου DJ και ζήτημα αν σε 2 ματς στην Λεωφόρο με Αστέρα και Βέροια μάζεψε 10000 κόσμο. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναικός δεν σταματάει να ευχαριστεί τον κόσμο του Παναθηναικού που τον λατρεύει ενώ ο πρόεδρος (;;;) της ΠΑΕ Παναθηναικός εκτός μερικών δεκάδων τσάτσων είναι το πλέον μισητό και απεχθές πρόσωπο της ομάδας που έχει ανοίξει πόλεμο με ΚΑΘΕ σόφρων φίλαθλο και οπαδό του Παναθηναικού και που μοναδικό σκοπό έχει να τα κονομήσει και τίποτα άλλο. Και οι Γιαννακόπουλοι να τα κονομήσουν θέλουν αλλά αγαπάνε την ομάδα και το δείχνουν. Ενώ ο Τζίγγερ προσπαθεί να χτίσει παλάτια στην άμμο και με τρικυμία 10 μποφώρ. Η ΚΑΕ Παναθηναικός θα κάνει τα ΠΑΝΤΑ για να προστατεύσει την ομάδα ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΕ και πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος επιτρέπει στον γαύρο να πάρει ακόμα ένα πρωτάθλημα στα χαρτιά.

Τα δεδομένα είναι οτι η απατεωνιά και γυφτιά του γαύρου ξετυλίγονται σε όλο τους το μεγαλείο και τα βάλανε με την Καλαμαριά επειδή τους ξεγύμνωσε. Τα τομάρια της αθλητικής δικαιοσύνης (;;) έκαναν το καθήκον τους και βγάλανε την απόφαση έκτρωμα που ευνοεί 99.9% τον γαύρο αφού σιγά μην ξανακερδίσει η Καλαμαριά τον γαύρο τα επόμενα 30 χρόνια.

Το άλλο δεδομένο είναι πως η ομάδα πάλι με το γαμημένο rotation του Πεσέιρο ήταν πάλι ΤΡΑΓΙΚΗ, με τον Παπαδόπουλο πάλι να σέρνεται, με ένα ημίχρονο σπαταλημένο απέναντι βέβαια σε 11 αμυνόμενους αλλά αυτό ΔΕΝ αποτελεί δικαιολογία. Αν δεν έβαζε το γκολ ο Ίβανσιτς μπορεί και ερχόταν Χ το ματς και τώρα θα κάναμε λαικά δικαστήρια. Χάλια μαύρα στο σκατομικρό γήπεδο της Λεωφόρου όπου ευνοούνται κατάφορα οι αμυνόμενοι.

Εγώ μας θεωρώ δεύτερους γιατί ο γαύρος σίγουρα θα το πάρει το ματς με την Καλαμαριά και ελπίζω στο επόμενο ματς να παίξουμε και λίγο ποδόσφαιρο...

6 Φεβρουαρίου 2008

3 ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ...

Ή αλλιώς πώς να αποτελειώσετε μια ΠΑΕ. Στην πρόταση της ΠΕΚ λοιπόν, για να γίνει ο Παναθηναικός ομάδα μεγέθους Τσέλσι, ο Τζίγγερ απάντησε με μια συνέντευξη τύπου χτες όπου ουσιαστικά είπε οτι θα κάνει μια κερδοσκοπική εταιρία για ανάδειξη νέων παιχτών (κάτι σαν ποδοσφαιρικό fame story δηλαδή) και φυσικά όποιος πιστός θέλει να χώσει χρήμα ευπρόσδεκτος. Δηλαδή και δεν πουλάει και δεν θέλει βοήθεια αλλά ιδρύει μια νέα επιχείρηση και ζητάει από όποιον θέλει να δώσει κατιτίς να το δώσει εκεί, έτσι ώστε να τα κονομήσει δηλαδή περισσότερο ο Τζίγγερ. Ή μας περνάει όλους για μαλάκες ή ο ίδιος δεν ξέρει τί του γίνεται (και τα δύο μάλλον).


Φυσικά ο Τζίγγερ δεν θα μπορούσε παρά να πέσει σε μια τεράστια αντίφαση. Δήλωσε ο πανέξυπνος αυτός επιχειρηματίας οτι ο Παναθηναικός δεν θέλει βοήθεια από κανέναν, είναι ισχυρή ΠΑΕ και όποιον θέλει τον αποκτάει. Δηλαδή εν ολίγοις, σαν πανίσχυρη ΠΑΕ που είναι όποιον στόχο θέσει τον επιτυγχάνει. Δηλαδή με βάσει τα λόγια αυτά, στόχος του Βαρδινογιάννη τα προηγούμενα χρόνια ήταν η τρίτη θέση, οι Ευρωπαικές φάπες και η γελοιοποίηση της ομάδας. Αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω τις τοποθετήσεις αυτές!

Προφανώς ο Τζίγγερ από πείσμα και σε συνδυασμό με την ανικανότητα του, δεν δέχεται καμία εναλλακτική γνώμη για το μέλλον μιας ΠΑΕ που χωρίς οπαδούς δεν υπάρχει, κάτι που φανερώνει βασικά το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ του Παναθηναικού. Οτι δηλαδή ό,τι και να γίνει, όσο και να μας μικρύνει ο Τζίγγερ με την παρέα του (Κόκκαλη, κτλ) 'εμείς' θα πηγαίνουμε γήπεδο, θα αγοράζουμε επετειακές φανέλλες, θα ξεχνάμε τις φάπες στην πρώτη νίκη επί του κάθε Αστέρα Τρίπολης. Με λίγα λόγια θα δίνουμε έσοδα στον Τζίγγερ να μας πηδάει ακόμα παραπάνω. Εν τέλει δηλαδή για την κατάντια μας φταίμε και εμείς αδέρφια.

Περαστικά στην ΠΑΕ και μακάρι ο Βγενόπουλος να απαντήσει όπως πρέπει και να αναπτερώσει λίγο τις ελπίδες μας για αλλαγές στην ΠΑΕ.

3 Φεβρουαρίου 2008

100 ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ....ΠΡΩΤΟΙ!

2-0 τον καλό αλλά σίγουρα υπερτιμημένο Αστέρα, και μάλιστα με άθλιο ποδόσφαιρο αλλά σημασία έχει το τρίποντο και οτι αεκ και γαύρος χάσανε σήμερα (forza Καλαμαριά!) οπότε σβήνουμε τα κεράκια των 100 ετών μας με την πρώτη θέση και στο χέρι των παιχτών και του προπονητή είναι να τη διατηρήσουμε.

ΑΝ βέβαια δεν μας στοιχήσει αυτή η αθλιότητα πάλι που παρακολουθήσαμε σήμερα. Γιατί αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, όπως και αυτή δεν είναι έδρα. 100 χρόνια υποτίθεται με ΣΧΕΔΟΝ γεμάτη αλλά 'νεκρή' θύρα 13, και μια ατμόσφαιρα σχεδόν....κατανικτική. Κρίμα γιατί αλλιώς φαντάζομαι την φαντάζονταν όλοι αυτή την επετειακή ημέρα των γενεθλίων αλλά ε! ας μην είμαστε και αχάριστοι, καταφέραμε και νικήσαμε κοτζάμ Αστέρα Τρίπολης.

Τέλος πάντων δεν θέλω να μιζεριάζω πάλι. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΜΑΣ!


΄

ΥΓ1: Ντεμάκο όταν το αεκάκι σου έπαιρνε τα πεναλτάκια μαρς στον πρώτο γύρο και όταν ΕΣΥ έσφαζες κόσμο, ήταν όλα καλά έτσι; Τώρα σε τσούζει που δεν έχεις άμυνα και κάνει πάρτυ ο κάθε Χούτος; Μάρθα Βούρτση του πρωταθλήματος, αυτά να τα λές και όταν αδικείς και όταν ο γαύρος είναι πρώτος, όχι όταν είμαστε εμείς. Καημένε...

ΥΓ2: Αν ο γαύρος πάρει τα χαρτιά στο ματς, τότε θα μιλάμε για την γυφτειά και απατεωνιά της δεκαετίας. Αλλά πότε έμαθε ο γαύρος να παίζει αντρίκια και στα ίσια για να το κάνει τώρα;