25 Οκτωβρίου 2009

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΚΑΛΗ ΜΠΑΛΙΤΣΑ

Όταν βλέπω αηδιαστικό ποδόσφαιρο θα το χαρακτηρίζω ως ¨αηδιαστικό¨. Όταν βλέπω καλή μπαλίτσα θα την λέω με το όνομα της. Πάντα στο blog αυτό εδώ και χρόνια τα πράγματα τα λέω όπως τα βλέπω και όπως τα αντιλαμβάνομαι. Ούτε δημοσιογράφος είμαι, ούτε τίποτα. Ένας απλός οπαδός της μεγαλύτερης ομάδας της Ελλάδας είμαι. Και σήμερα η ομάδα αυτή με αποζημίωσε (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ στο ΔΕΥΤΕΡΟ ημίχρονο) με νίκη 2-1 απέναντι στους γαύρους της πόλης μου, στους γαύρους του βορρά, στην πιό κομπλεξική και μίζερη ομάδα της χώρας.

Στο πρώτο ημίχρονο ΠΑΛΙ δεν παίξαμε καλά αλλά παρατήρησα μια τεράστια διαφορά στην ανάπτυξη μας. Παίξαμε με την μπάλα κάτω και όχι με γιόμες. Καλό αυτό. Αλλά καλά σίγουρα δεν παίξαμε. Βέβαια τον μπαοκ μονότερμα τον είχαμε και καταφέραμε με τον Κατσουράνη να προηγηθούμε (φανταστική σέντρα του Νίνη) αλλά σε μια μαλακία φάση όπου άργησε να αντιληφθεί το τεχνητό οφσαιντ ο Γκάμπριελ έβαλε ωραίο γκολ ο Βιερινία και μας ισοφάρισαν...


Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα έπαιξε πολύ καλά, είδαμε μετά από καιρό ένα στοιχειώδες σύστημα στην ανάπτυξη μας και χωρίς να κάνουμε τις τρελές φάσεις η εικόνα της ομάδας σου έδινε την εντύπωση πως αργά ή γρήγορα θα πετύχουμε κιάλλο γκολ. Βέβαια δικαίως ο Τεν Κάτε έφαγε την γιούχα του αιώνα μετά την αλλαγή του Νίνη αλλά ευτυχώς μετά από φανταστική αλλαγή μπάλας μεταξύ των παιχτών μας και μια εμφανώς δουλεμένη φάση καταφέραμε να κάνουμε το 2-1 πάλι με τον Κατσουράνη που είναι και ο πρώτος μας σκόρερ(!!). Επόμενη αγωνιστική με Πανιώνιο όπου εννοείται πρέπει όχι μόνο να νικήσουμε αλλά και να παίξουμε όπως σήμερα και αν γίνεται καλύτερα.

ΥΓ: Τι γαμημένη κωλοφαρδία έχει ο γαύρος εφέτος. ΕΛΕΟΣ πιά!
ΥΓ2: Μας έβγαλε όλους οφσαιντ ο Τεν Κάτε και ο Νίνης. Ο Νίνης δήλωσε οτι δικαιολογημένα τον έβγαλε ο Τεν Κάτε γιατί ο Νίνης έπαιζε άρρωστος (!) και ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ στον Τεν Κάτε που τα έχωσε στους δημοσιογράφους, αν και έχει και ο ίδιος τις ευθύνες του και πρέπει να καταλάβει οτι δεν του φταίνε πάντα οι άλλοι αλλά και πως όταν η ομάδα δεν παίζει καλά, πρώτα φταίει ο ίδιος. Ωστόσο, ένα μεγάλο μπράβο που τα έχωσε στους ΑΡΔ....

23 Οκτωβρίου 2009

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ ΤΕΝ ΚΑΤΕ?

Ρε συ παλλικάρι μου Τεν Κάτε, πλάκα μας κάνεις; Δηλαδή το πρώτο καμπανάκι με την Καβάλα δεν το άκουσες; Τι μπάλα είδαν πάλι τα ταλαίπωρα ματάκια μας χτες; ΑΙΣΧΟΣ! Αυτός δεν είναι ρε Τεν Κάτε Παναθηναικός αλλά ένα τουρλουμπούκι, τελείως αδούλευτο, άχαρο και ΑΘΛΙΟ!

ΟΚ νικήσαμε μπράβο συγχαρητήρια αλλά είναι ποδόσφαιρο αυτό το πράγμα. Τόσο καιρό κάνω υπομονή, δεν μιλάω δεν λέω τίποτα, συστήνω υπομονή αλλά ειδικά μετά το χτεσινό και μετά της Καβάλας, αρχίζω να μην βλέπω φως στο τούνελ και η ομάδα με κάνει πραγματικά να ανησυχώ. Φαίνεται σαν πραγματικά ο Τεν Κάτε να μην έχει δουλέψει ένα απλό σύστημα στην προπόνηση. Χτες σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο το σενάριο ήταν το εξής: Δίνουμε την μπάλα με τα χίλια ζόρια στον Σάλπι από τα δεξιά και αυτός να προσπαθήσει να κάνει σέντρες. Φοβερό! Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε ο Νίνης και είδαμε λίιιιγο καλύτερο ποδόσφαιρο αλλά πάλι τίποτα το ιδιαίτερο. Βάλαμε ένα γκολ με πέναλτι, χάσανε αυτοί 2-3 κλασσικές ευκαιρίες, χάσαμε κανα δυο και εμείς αλλά η γενική εικόνα του Παναθηναικού ήταν και είναι απογοητευτική.

Δεν ξέρω τί κάνει στις προπονήσεις ο Τεν Κάτε αλλά δείχνει σαν να μην προπονεί καθόλου την ομάδα. Φέτος είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε και αν δεν το καταλαβαίνει ο Τεν Κάτε αυτό είτε ας την κάνει όσο είναι νωρίς είτε ας ξυπνήσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

18 Οκτωβρίου 2009

ΑΗΔΙΑ ΕΜΕΙΣ....ΦΟΒΕΡΗ Η ΚΑΒΑΛΑ

Τα πράγματα είναι για ακόμα μια φορά πολύ απλά. Για ένα ημίχρονο ο Παναθηναικός ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ μέσα στο γήπεδο και η πάρα πολύ καλή Καβάλα μας έκανε ό,τι ήθελε. ΕΜΕΤΙΚΗ και ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΗ εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και φυσικά 2-0. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τεν Κάτε έκανε κάποιες διορθώσεις αν και ίσως θα έπρεπε να τις είχε κάνει νωρίτερα και η ομάδα πίεσε, πρέσαρε έπαιξε ελάχιστα καλά είναι η αλήθεια αλλά κατάφερε στο τέλος να πάρει τον ένα πόντο που σίγουρα είναι πολύ σημαντικός αφού από την έδρα της Καβάλας δύσκολα θα περάσουν και οι άλλες ομάδες. Εντυπωσιακά καλά έπαιξαν ενώ εμείς εντυπωσιακά χάλια!

Ο Τεν Κάτε σίγουρα έχει μερίδιο ευθύνης αλλά αλήθεια είναι πως γενικά η ομάδα σήμερα ήταν πολύ χάλι στο πρώτο ημίχρονο. Δεν ξέρω ίσως θεώρησαν εύκολο τον αντίπαλο, ίσως απλά δεν ήταν σε καλή μέρα αλλά όταν θες να λέγεσαι Παναθηναικός και δή ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ Παναθηναικός που πάει για πρωτάθλημα, τέτοιες εμφανίσεις απλά ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ. Ο Τεν Κάτε ίσως δεν είναι και ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο αλλά δεν συμφωνώ με αυτούς που λένε οτι δεν κάνει για τον Παναθηναικό. Σήμερα όμως σίγουρα θα μπορούσε να κάνει τις αλλαγές νωρίτερα. Βέβαια Σαλπιγγίδης και Σίλβα ήταν κουρασμένοι και αν με ρωτούσατε πριν το ματς και εγώ την ίδια ενδεκάδα με τον Τεν Κάτε θα κατέβαζα αλλά ΟΛΟΙ κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος, δικαίως ή αδίκως.

Σημασία έχει πως ακόμα είμαστε πρώτοι, αλλά με τέτοιες εμφανίσεις δεν πάμε πουθενά. Και φέτος δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. Ας το καταλάβουν όσο είναι νωρίς! Ο κόσμος είναι μαζί τους (απίστευτος λαός στη Καβάλα) και όλοι τους πιστεύουν. Αλλά πρέπει να αποδείξουν στο γήπεδο (γιατί από λόγια χορτάσαμε 13 χρόνια τώρα) οτι είναι οι καλύτεροι και η ευκαιρία τους έρχεται. Και την επόμενη αγωνιστική με τους γαύρους του Βορρά και μετά με τους γαύρους του Νότου.....


5 Οκτωβρίου 2009

ΣΟΥΠΕΡ ΠΑΝΑΘΑ!.....ΣΤΟ Β'....

...γιατί στο πρώτο ημίχρονο απλά δεν υπήρχε Παναθηναικός και είναι πραγματικά αυτός ο μεγάλος γρίφος που πρέπει να λύσει ο Τεν Κάτε. Πώς στο διάολο θα σπάσουν αυτές οι σκατοάμυνες των 11 παιχτών πίσω από την μπάλα. Το αντιποδόσφαιρο δηλαδή των αντιπάλων. Δικαίωμα τους δεν λέω και γουστάρω που πλέον ΟΛΟΙ φοβούνται τον Παναθηναικό αλλά και εμείς πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να βρούμε λύση σε αυτό το πρόβλημα γιατί σίγουρα θα το βρούμε κάποια στιγμή μπροστά μας.

Σήμερα τον γόρδιο δεσμό έλυσε ο ανανεωμένος Βύντρα από ένα λάθος της άμυνας της Λάρισας και έτσι στο δεύτερο ημίχρονο, με το που βγήκε ο Καραγκούνης (φίλε seaman επιτέλους βγάλε τις παρωπίδες) και μπήκε ο Νίνης, η ομάδα ανέβηκε 4 επίπεδα, έβαλε τα γκολ της (σκόραρε και ο Σισέ επιτέλους και μάλιστα δύο πανέμορφες φορές!!!), δεν μας έδωσαν πέναλτι και είδαμε μπαλίτσα από την ομάδα μας που πέτυχε εν τέλει μια εμφατική νίκη και μια αρκετά καλή εμφάνιση.

Γκολάρα του πανέξυπνου Κατσουράνη και φανταστική εμφάνιση Νίνη, Ζιλμπέρτο, Βύντρα (κιόμως!). Πολύ θετικός πάλι ο Κάντε και ο Τζόρβας ενώ αδύναμος κρίκος (πέρα από τον πολύ κακό Κάρα) ο Μπίαρσμιρ που σήμερα έκανε αρκετά λαθάκια.

ΥΓ: Spiros δεν ξέρω τί λές αλλά σήμερα θα διαφωνήσω μαζί σου για τον Τεν Κάτε. Χωρίς πλάκα, είδα σύστημα σήμερα στον Παναθηναικό ασχέτως αν οι παίχτες ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους. Απλώς ίσως το λάθος του Τεν Κάτε είναι οτι επιμένει σε ένα στυλ παιχνιδιού που πολλές φορές οι παίχτες που επιλέγει να το αναπτύξουν δεν τα καταφέρνουν (βλ. Καραγκούνης).

2 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΡΑ-ΧΑΛΙΑ.....

Αλλά μιλάμε για πολύ χάλι ο Παναθηναικός χτες. Μηδέν σε όλα αλλά πάλι με έναν μαγικό τρόπο ο ανύπαρκτος μέχρι εκείνη τη στιγμή Καραγκούνης με ένα ξερό σουτ μας έδωσε μια σίγουρα πολύτιμη νίκη ενώ να ναι καλά και το παλλικάρι από τη Ρουμανία που έχασε το πέναλτι και σήμερα δεν διαβάζουμε στις εφημερίδες πόσο κακός είναι ο Τεν Κάτε κτλ, κτλ.

Βέβαια χτες ο Τεν Κάτε ήταν κακός. Δεν μπορείς να μου βγάζεις τον Σάλπι στο 0-0 και να βάζεις τον Ρουκάβινα. Ούτε τον Λέτο έπρεπε να βγάλει. Λέτο αριστερά, Νίνης δεξιά και Χριστοδουλόπουλος στη θέση του Καραγκούνη και άλλα 3 θα βάζαμε. Αλλά δεν ξέρω τί συμβαίνει και αυτή η φετινή ομάδα την Ευρώπη πρέπει να την έχει τελείως χεσμένη. Κακό αυτό αλλά αν είναι να πάρουμε πρωτάθλημα, ειλικρινά να γαμηθεί η Ευρώπη. Τόσα χρόνια θριαμβεύουμε εκτός και εντός τα σκατώνουμε. Δεν πειράζει και μια χρονιά ας θριαμβεύσουμε μόνο εντός....