20 Δεκεμβρίου 2010

ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Η ιστορία θα σας κρίνει. Λαμόγια. Υποκριτές. Παραμυθάδες που παίξατε με την ιστορία και την αρρώστεια εκατομμυρίων Παναθηναικών. Σκιτζήδες, τυχοδιώκτες. Προδότες του μεγαλύτερου συλλόγου της Ελλάδας, της μεγαλύτερης αθλητικής ιδέας της χώρα. Προδότες του ονείρου όλων των Παναθηναικών. Προβληθήκατε όσο θέλατε; Κάνατε τα deal στις πλάτες του Παναθηναικού μας; Τώρα τον πούλο στα δύσκολα. Αυτοί είστε και κατηγορώ εμάς, όλους μας που δεν σας πήραμε από την αρχή με τις πέτρες. Κάποιοι το φώναζαν από την αρχή, από την ίδρυση της ΠΕΚ οτι πρόκειται για λαμόγια. Αλλά δεν τους πιστέψαμε. Γιατί ελπίζαμε. Γιατί περιμέναμε κάτι καλύτερο από τα μαύρα χρόνια του Τζίγγερ. Αλλά ρε μαλάκες τουλάχιστον αυτός ξέραμε ποιός είναι, ξέραμε τί άχρηστος είναι και ποτέ δεν ελπίζαμε σε κάτι περισσότερο. Ποτέ δεν μας πούλησε κάτι παραπάνω. Εσείς όμως παίξατε με την αγάπη του κόσμου για την ομάδα. Εκμεταλλευτήκατε καταστάσεις για τα δικά σας συμφέροντα και τώρα στα δύσκολα την κάνετε. 

Δεν πειράζει. Αργά ή γρήγορα η ιστορία θα σας κρίνει και θα σας τιμωρήσει αναλόγως. Βγενόπουλε απέδειξες τί τυχωδιόκτης και αεριτζής είσαι τελικά. Πατέρα, τελικά μόνο για φωνές στην Παιανία είσαι. Δικά σου λάθη Νιόμπλιας και Φερέρια και στα δύσκολα παραίτηση. Γιαννακόπουλοι είστε οι μεγαλύτεροι προδότες της σύγχρονης ιστορίας του ποδοσφαιρικού Παναθηναικού. Αλλά έχετε την ευκαιρία ακόμα να εξιλεωθείτε. Μπορείτε. Το έχετε αποδείξει στο μπάσκετ. Τί σας εμποδίζει να βοηθήσετε αναλόγως και την ΠΑΕ;

Που καταντήσαμε ρε αδέρφια. Δεν πιστεύω τις επόμενες λέξεις που πρόκειται να γράψω.....Τζίγγερ και πάλι Τζίγγερ...

18 Δεκεμβρίου 2010

ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΟΥ

Δεν ξέρω πραγματικά δεν ξέρω αν φταίει που οι Παναθηναικοί είμαστε πολύ απαιτητικοί ή που τρέφουμε ψευδαισθήσεις για το τί μεγάλη ομαδάρα έχουμε ή απλά τα τελευταία χρόνια απλώς ζούμε με μια ελπίδα από αγώνα σε αγώνα και η ελπίδα αυτή σήμερα τελείωσε. Πραγματικά δεν ξέρω. Εγώ πάντως το σημερινό το έχω ξαναζήσει ΑΠΕΙΡΕΣ φορές. Υπερβολές του στυλ "το χειρότερο ματς του Παναθηναικού", "η πιο ντροπιαστική εμφάνιση", κτλ είναι τεράστιες γελοιότητες αφού τέτοιου επιπέδου εμφανίσεις έχουμε δεί υπερβολικά φορές τα τελευταία ν-χρόνια. Όπου ν βάλτε ο καθένας την ηλικία του. Ναι ΟΚ είμαστε μεγάλη ομάδα, η μεγαλύτερη, η καλύτερη, η γαμιστερότερη, η μοναδική που έχει φέρει σοβαρές επιτυχίες στην Ευρώπη αλλά ρε μάγκες ας το συνειδητοποιήσουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Ελάχιστες φορές έχουμε δει μπάλα από την ομάδα μας. Και όταν λέω μπάλα δεν εννοώ πυροτεχνήματα. Αλλά σταθερά καλή μπάλα, σοβαρές εμφανίσεις, πάθος, αγωνιστικότητα κτλ.

Πάντα η επιτυχία ήταν παροδική, η δόξα σαν πυροτέχνημα και αν συγκεντρώσουμε όλες τις θετικές και αρνητικές στιγμές (τουλάχιστον αυτές που θυμάμαι εγώ σαν τριαντάρης) ε, ας το παραδεχτούμε το ισοζύγιο είναι αρνητικότατο. ΣΙΓΟΥΡΑ παίζει ρόλο και τί στανταρ θέτεις. Αλλά ακριβώς επειδή ούτε γαύρος είμαι, ούτε μπαοκάρης, ούτε τίποτα άλλο, έχω άλλη ιδέα για τον Παναθηναικό και πως θέλω να τον βλέπω. Ακριβώς λόγω αυτών των λίγων μεν αλλά πολύ ένδοξων στιγμών κυρίως της Ευρωπαικής μας ιστορίας. 

Τη σημερινή κατάντια την έχουμε ζήσει μάγκες. Πολλά χρόνια τώρα. Θέλετε με Μαλεζάνι; Με Μπάκε; Με Πεσέιρο; Με Νιόμπλια; Με Τεν Κάτε; Με ποιούς; Πείτε μου τώρα ποιά σεζόν θυμάστε που να μην ζήσατε τεράστιες πίκρες. Ασχέτως τελικού αποτελέσματος. Πάντα υπήρχαν τέτοιες περίοδοι και πάντα τρώγαμε τέτοιες σφαλιάρες. Και πάντα ζούσαμε τέτοιες οικτρές καταστάσεις. Ξεφτίλες και απογοητεύσεις. Και δεν μιλάω μόνο αγωνιστικά. Γιατί και επί χούντας Κόκκαλη πάλι ανίκανοι ήμαστε να το διαχειριστουμε σαν ΠΑΕ και να αντιδράσουμε. Πάντα ο Παναθηναικός διατηρούσε μια ελιτίστικη νοοτροπία άλλωστε σε τέτοια θέματα. Και πάντα έτρωγε τις σάρκες του και τα παιδιά του. Θυμηθείτε τί έγινε φέτος διοικητικά μόνο και θα καταλάβετε τί εννοώ. 

Τώρα ποιός φταίει; Ε συγνώμη αλλά βαριέμαι να κάθομαι να αναλύω πάλι τα ίδια και τα ίδια. Φταίνε όλοι. Φταίμε όλοι. Φταίει και ο Πατέρας και ο Βαρδινογιάννης και οι Γιαννακόπουλοι και ο Φερέιρα και οι καφρομαλάκες που μπήκαν σήμερα μέσα και ο Βύντρα και ο Μπουμσόγκ και εγώ και ο spiros και ο seaman και όλοι. Διαλέγετε και παίρνετε. Εγώ αποφάσισα πλέον να μην χάνω τον ύπνο μου για μερικά κακομαθημένα ατάλαντα πλουσιόπαιδα, για μερικούς υπερεκτιμημένους ακριβοπληρωμένους προπονητές και για μερικούς υπερπλούσιους σταρχιδιστές παράγοντες. Έχω αναθεωρήσει τόσα πράγματα τελευταία που ναι μεν για μένα ο Παναθηναικός είναι ΙΔΕΑ, είναι ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ αλλά δεν ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ να ασχολούμε με το ποιός και γιατί φταίει. Όταν επιτέλους κάποτε συνέλθουμε, όταν επιτέλους η ομάδα γίνει PANATHINAIKOS που φαντάζομαι εγώ ο ρομαντικός οτι μπορεί να γίνει, τότε ίσως να έχει νόημα. Τώρα σίγουρα όχι. 

Καληνύχτα Παναθηναικέ...

12 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Επέστρεψα. Και όταν λέω επέστρεψα εννοώ συγνώμη που χάθηκα. Αλλά έγιναν τόσα μαζεμένα στην ζωή μου τον τελευταίο μήνα. Τόσες ανατροπές και στεναχώριες, τόσα περίεργα πράγματα που με διέλυσαν και είμαι στην φάση που προσπαθώ να μαζέψω τα κομμάτια μου. Ε και πώς να το κάνουμε δεν βοηθάει και η ομάδα μας στην ψυχολογία μου και γενικότερα στην ψυχολογία των οπαδών της. Είτε περισσότερο, είτε λιγότερο άρρωστος είσαι με τον Παναθηναϊκό δεν μπορείς παρά μόνο να στεναχωριέσαι με αυτό το χάλι που είδαμε και σήμερα. Ή μάλλον το χάλι που βλέπουμε εφέτος.

Δεν ξέρω ποιος φταίει. Ο Νιόμπλιας, η γκαντεμιά του Τζίγγερ, η απόλυση του γυμναστή το καλοκαίρι, η γαμημένη νοοτροπία μας, πραγματικά δεν ξέρω. Σίγουρα όμως κάτι φταίει. Σίγουρα όμως ο Πατέρας έχει και αυτός ευθύνη. Τεράστια ευθύνη. Πρέπει επιτέλους κάτι να γίνει γιατί μπορεί τώρα να είμαστε στο -2 αλλά αν συνεχίσουμε έτσι πολύ σύντομα θα βρεθούμε στο -10. Και το αποθαρρυντικό είναι πως ομάδα δεν υπάρχει ουσιαστικά. Κάθε αγώνα και χειρότεροι. Κάθε ματς και λιγότερο πάθος. Ο Φερέιρα δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει αλλά προς το παρόν δεν φαίνεται να μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα, χωρίς βέβαια να μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει για τίποτα. 



Η αλήθεια είναι πως δεν ελπίζω φέτος σε πολλά. Ήδη στην Ευρώπη πατώσαμε. Στην Ελλάδα αν και ακόμα έχουμε δρόμο, ειλικρινά η ομάδα δεν φαίνεται να μπορεί να συνέλθει, απ' ότι τελος πάντων είναι αυτό που την κατατρέχει. Τώρα πείτε με γκρινιάρη, πείτε με μίζερο, πείτε με ότι θέλετε. Η γνώμη μου είναι αυτή και ευχαρίστως να διαβάσω και την άποψη σας για το τι μπορεί να φταίει φέτος. Όχι οτι θα γίνει κάτι αλλά να κουβέντα να γίνεται....