29 Μαΐου 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΕΝ ΚΑΤΕ

Ακολουθεί, δικαιολογημένα, οργισμένη αντίδραση του φίλου seaman για δηλώσεις Τεν Κάτε:

"Είμαι ο άνθρωπος που μέσα απο αυτό το blog στήριξα όσο κανένας τον κ. Τεν Κάτε.

Διάβασα τη συνέντευξή του στο

http://sports.in.gr/football/superleague/article/?aid=1231046763

Η αλήθεια είναι ότι πλέον, μετά απο τόσους μήνες απο την απόλυσή του, τα νούμερα και το κλίμα φαίνεται να τον δικαιώνουν...

Μάζεψε 6 περισσότερους πόντους απο τον Νιόμπλια, δεν είχε χάσει με ΠΑΟΚ και Άρη, ενώ νίκησε την ΑΕΚ 3 φορές, αλλά και το πιο σημαντικό και αδιαμφισβήτητο: Η ομάδα επι του Ολλανδού είχε δουλευτεί και αυτό φάνηκε στους τελευταίους κρίσιμους μήνες όπου όλου σερνόνταν ενώ ο ΠΑΟ (μαζί με την ψυχολογική πίεση που για όσους έχουν πάιξει μπάλα ξέρουν τι σημάίνει) πετούσε...

Η συνέντευξή του ήταν σε γενικές γραμμές όπως την περίμενα και με κάλυπτε σε όλα τα θέματα πλήρως (ικανοποιώντας με εσωτερικά για την επιμονή μου να επιμείνω στο να τον υπερασπιστώ).

Πραγματικά όμως ΚΟΛΛΗΣΑ με κάτι το οποίο το παραθέτω ως έχει:

"..............Ποιοι είναι οι στόχοι σου; Το πρωτάθλημα, να βελτιώνεις το παιχνίδι σου, να είσαι στο Τσάμπιονς Λιγκ το Φλεβάρη και όχι να λες ότι θα το κερδίσεις. Ο Παναθηναϊκός ποτέ δεν θα κερδίσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο».

- Το «ποτέ» ακούγεται βαρύ για μια ομάδα που έχει παίξει έναν τελικό και δύο ημιτελικούς.
«Το ποτέ σημαίνει ποτέ. Πριν πόσα χρόνια τα έκανε αυτά; Είναι πια θέμα χρημάτων. Τα μεγαλύτερα μπάτζετ εγγυώνται καλύτερους παίκτες και προπονητές, μεγαλύτερες δυνατότητες. Μία καλύτερη ομάδα γίνεται να την κερδίσεις, όπως εμείς κερδίσαμε την Ίντερ. Αλλά μετά έπρεπε να κερδίσουμε και τη Βιγιαρεάλ, και μετά την Αρσεναλ, την Τσέλσι και τη Μπαρτσελόνα. Είναι αδύνατον. Τι είναι ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη; 27ος; Άντε να πάει 20ος. Ποιος είναι ο 20ος στην Ελλάδα; Ο Πανσερραϊκός ίσως; Μπορεί να νικήσει μια φορά τον Παναθηναϊκό όπως τον νίκησε πέρυσι, αλλά πρωτάθλημα δεν θα πάρει. Ποτέ...».

Κύριε Τεν Κάτε

Σας δηλώνω ότι το σωματείο στο οποίο δουλέψατε έχει ως στόχο στα 102 χρόνια ιστορίας του την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει τόσες πολλές επιτυχίες στην Ευρώπη, και αν κοιτάξετε την κατάταξη των άλλων γειτονικών ομάδων θα δείτε ότι καμία μέχρι την 20 θέση δεν έχει τις ευρωπαικές επιτυχίες που έχει ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΑΣ.

Οι δηλώσεις καταδεικνύουν ότι παρόλο ότι δουλέψατε 17 μήνες στο μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας, δεν αντιληφθήκατε σε καμια περίπτωση τις ανάγκες και τις προοπτικές του. Η κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος ήταν η απαρχή για την καταξίωση του συλλόγου σε Πανευρωπαϊκό Επίπεδο, κάτι που εκφράζει το σύνολο των Παναθηναϊκών οπαδών.

Λυπάμαι για τις σημερινές σας δηλώσεις, δηλώνω την πλήρη απαξίωση προς το πρόσωπό σας, ζητώντας ταυτόχρονα συγγνώμη στους αδελφους ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥΣ για την επιμονή μου όλο αυτό το διάστημα να στηρίξω εσάς και τις επιλογές σας.

ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΜΑΣ

THE SEAMAN"