12 Δεκεμβρίου 2005

ΣΑΡΑΒΑΚΟΣ ΕΦΗ....

Eίμαι σε πολύ δύσκολη θέση. Πρέπει να γράψω λίγες γραμμές για αυτή την κατάντια, αλλά δυσκολεύομαι. Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω, όταν πρέπει να γράψω για τη χειρότερη στιγμή της ιστορίας του Παναθηναϊκού. Διότι η χθεσινή ήταν η χειρότερη στιγμή της ιστορίας του, της ιστορίας μας. Αισθάνομαι, ως μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας των εκατομμυρίων ανθρώπων, ότι πρέπει να πω δυο κουβέντες προς όλους. Αισθάνομαι ότι έχω την υποχρέωση να το κάνω.

Αισθάνομαι ότι πρέπει να φωνάξω: «Μη μαδάτε το τριφύλλι». Και αυτό αφορά όλους μας. Τους οπαδούς, τους παίκτες, τον προπονητή, τη διοίκηση, τους βετεράνους ποδοσφαιριστές, τον Τύπο, όλους όσοι έχουν μαραζώσει αυτό που όλοι αγαπάμε.

Μη... μαδάτε το τριφύλλι, εσείς οι οπαδοί του, που ξεπερνάτε τα όρια και διογκώνετε το πρόβλημα. Καταλαβαίνω την πίκρα σας, αλλά μέχρις ενός βαθμού. Κανείς παίκτης στον κόσμο δεν μπορεί να παίξει με τον φόβο της λάθος πάσας. Και εσείς χθες τους το επιβάλατε. Η χυδαιολογία και η αισχρή συμπεριφορά έχει και όρια.

Μη... μαδάτε το τριφύλλι, εσείς οι παίκτες του. Προσπαθήστε με όλες σας τις δυνάμεις να αλλάξετε την εικόνα που εσείς δημιουργήσατε, έστω και κόντρα στις πιο αντίξοες συνθήκες. Μη μαδάτε το τριφύλλι, εσείς οι υπεύθυνοι του προπονητικού τιμ. Και εσείς οφείλετε κόντρα στις πιο αντίξοες συνθήκες να λειτουργήσετε με ψυχραιμία και όχι βγαίνοντας από τα ρούχα σας. Αν εκτιμάτε ότι υπάρχει λύση, δώστε την, αν δεν τη βρίσκετε μέσα στο γήπεδο, τότε δεν μπορεί, ξέρετε και την άλλη λύση...

Μη μαδάτε το τριφύλλι, εσείς που διοικείτε. Πάρτε τώρα γενναίες αποφάσεις. Βάλτε μπρος τώρα ένα σχέδιο που θα βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο. Δεν χωρούν εγωισμοί, όταν πρόκειται για το καλό της ομάδας.

Μην ακούσετε τον Σαραβάκο, ακούστε τη λογική. Μετά τη βροχή βγαίνει το ουράνιο τόξο. Βάλτε όλοι την μπογιά σας για να είναι το πιο όμορφο ουράνιο τόξο που είδαμε ποτέ!