6 Απριλίου 2008

ΣΥΓΝΩΜΗ ΛΑΕ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

"Προς τον φίλαθλο κόσμο του Παναθηναικού:

Με λύπη παρακολουθήσαμε και απόψε τον διασυρμό της ομάδας μας από μια ομάδα που μάλιστα όλη η Ελλάδα μας κατηγορεί οτι είναι 'μαγαζάκι' και παράρτημα μας. Κάτι που δηλαδή μας ξεφτιλίζει ακόμα περισσότερο. Δυστυχώς η ομάδα έτσι όπως την έχουμε καταντήσει με τις επιλογές μας τόσο σε έμψυχο υλικό, όσο σε τεχνικό team αλλά κυρίως σε νοοτροπία, δυστυχώς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο της κατάκτησης ενός εκ των δυσκολότερων πρωταθλημάτων της υφηλίου, όπως είναι η Ελληνική Superleague.

Αλλά πρέπει να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως δεν φταίει μόνο η ΠΑΕ Παναθηναικός που για τα 100 χρόνια ιστορίας του συλλόγου παρουσιάζει μια ομάδα γελοία, ένα σύνολο τραγικό και προκαλεί τον οίκτο των αντιπάλων. Με στόμφο τονίζουμε πως φταίνε κυρίως οι οπαδοί του Παναθηναικού για την άθλια εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα και τις αποτυχίες της. Οι οπαδοί μας που ΔΕΝ έρχονται στην Λεωφόρο και ΔΕΝ γράφονται στην ΠΑΛΕΦΙΠ και στην γνήσια Θύρα-13- που ίδρυσε με πολύ κόπο αλλά κυρίως χρήμα ο πρόεδρος μας κύριος Βαρδινογιάννης. Φταίνε οι οπαδοί μας που γράφουν σε ιστοσελίδες και από την υπέρμετρη και βλακωδέστατη αγάπη τους για την ομάδα, αναλώνονται σε κριτικές και εκφράζουν περιέργως μια ανεξήγητη πίκρα για τις τελευταίες σεζόν της ομάδας μας. Φταίνε οι bloggers που διατηρούν blogs με κριτική σε παίχτες και προπονητές. Επανειλλημένα μας έχουν αναφερθεί στην ΠΑΕ περιστατικά όπου διάφοροι παίχτες (Τζιόλης-Βύντρα κ.α) αλλά και ο κ. Πεσέιρο έχουν επισκεφτεί τέτοιους ιστοτόπους και έχουν πικραθεί αβάσταχτα με αποτέλεσμα κάτι τέτοιο να επηρεάσει την απόδοση τους στις ακόλουθες αγωνιστικές.

Η ανακοίνωση μας λοιπόν ως ΠΑΕ κλείνει υπογραμμίζοντας ξανά την ευθύνη των φιλάθλων του Παναθηναικού και κάθε απώλεια τίτλου εφέτος θα είναι αποτέλεσμα δικό τους και της αδικαιολόγητης κριτικής και υπέρμετρης αγάπης για τον σύνολο κάτι που οδηγεί σε συναισθήματα έντονης πίκρας μετά από απλώς άτυχες εμφανίσεις όπως η σημερινή με τον ΟΦΗ. Κατα τα άλλα ως ΠΑΕ συνεχίζουμε το έργο μας για την ίδρυση ακαδημιών νέων παιχτών και παρακαλούμε την ΠΕΚ να συνεισφέρει αφιλοκερδώς.

Με τιμή,

εκ της Διοίκησης της ΠΑΕ Παναθηναικός....."

ΥΓ: Παραθέτω τα λόγια του ΜΕΓΑΛΟΥ Δομάζου όπως δημοσιεύτηκαν σήμερα στην εφημερίδα GOAL:

"Τι να πούμε; Ο,τι και να πούμε, τελείωσε το πανηγύρι. Τα λέγαμε όλη τη χρονιά. Φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνουν αυτοί που διοικούν. Η ομάδα κατάντησε να τη λυπάσαι. Δεν φταίνε τα παιδιά. Εγώ νομίζω ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Πρέπει να μπουν πια οι βάσεις για να αλλάξει όλο το οικοδόμημα. Δεν έχει ουσία. Εφεραν τον Βέλιτς να κάνει την ομάδα, δεν ξέρει τι του γίνεται. Ο Πεσέιρο δεν έχει να μας δείξει τίποτα, πλακώνονται οι παίκτες μεταξύ τους. Δεν υπάρχει τίποτα! Υπάρχει επικεφαλής ποδοσφαιρικού τμήματος; Ερχονται στην ομάδα άνθρωποι ανίδεοι από ποδόσφαιρο.
Πρέπει να έρθουν παίκτες, ποιος θα τους φέρει; Ο Βέλιτς; Κάθε χρόνο τα ίδια λέμε, έχω βαρεθεί να λέω τα ίδια και τα ίδια 11 χρόνια. Για αυτό τώρα είναι η ώρα του κόσμου, που είναι η ψυχή της ομάδας. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, θα γίνουν ανακατατάξεις. Ηρθε η ώρα να μπουν άλλες βάσεις και μόνο ο κόσμος τώρα μπορεί να μιλήσει. Για το παιχνίδι δεν μπορώ να το καταλάβω. Σε αυτόν τον αγώνα έπρεπε να δώσουν τα πάντα και εκείνοι περπατάγανε. Να τρως τέσσερα γκολ από τον διαλυμένο ΟΦΗ; Δεν είχαν δύναμη, τους έπαιρναν την μπάλα και έκαναν αμέσως φάση για γκολ. Ούτε στη Γ’ Εθνική δεν γίνονται αυτά. Τα έχω χάσει και εγώ. Στο β’ ημίχρονο η κατάσταση ήταν δράμα."