31 Αυγούστου 2009

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

2 στα 2 σχετικά εύκολα και χτες με μια επαγγελματική νίκη απέναντι στο παράρτημα του γαύρου που με εμάς σκίζονται και με τον γαύρο ανοίγουν πόδια για ξεκώλιασμα. Νίκη με 1-0 αντί για 3-0 απέναντι σε μια από τις πιο αντιπαθητικές ομάδες της Super League που βγάλαν χτες τα δρεπάνια και θερίζαν, φυσικά υπό την ασυλία του διαιτητή που έκανε τα στραβά μάτια (ειδικά στο τρομερό κλάδεμα πάνω στον Λέτο που παραλίγο του ανθρώπου ο άλλος να του σπαγε τα ποδάρια).

Εντυπωσιακός ο ΠΑΟ στο δεύτερο ημίχρονο, με ένα φοβερό Νίνη και πολύ καλούς τους Κατσουράνη, Ζιλμπέρτο και Μπίαρσμιρ (είδες τι καλά Τεν Κάτε χωρίς Βύντρα; Αν έπαιζε και ο Τζόρβας ακόμα καλύτερα). Από τέτοιες ομαδούλες τόσα χρόνια χάνουμε τον τίτλο και επιτέλους ο Παναθηναικός φαίνεται να έχει τσαμπουκά, όρεξη και λύσεις απέναντι στην μαζική άμυνα των αντιπάλων και ειδικά τέτοιων αντιπάλων που με εμάς μόνο το αντιποδόσφαιρο έχουν στο μυαλό τους ενώ με τα κόκκινα αφεντικά τους ανοίγουν τα πόδια κανονικά και μετά λένε και ευχαριστώ.

Μακάρι τώρα να έρθει και από τώρα ο Μαρίνος να έχουμε και ένα σοβαρό δεξί μπακ και με ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια μπορούμε εφέτος να πετύχουμε κάτι καλό ακόμα και στο Europa League. Πολύ χαίρομαι ειλικρινά που δεν έπαιξαν Βύντρα, Σπυρόπουλος και θα χαρώ περισσότερο αν ο Τεν Κάτε συνεχίσει στον δρόμο αυτό και 'τιμωρεί' τους δημόσιους υπαλλήλους της ομάδας.

26 Αυγούστου 2009

ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ

Όταν κατεβαίνεις με τέτοια ενδεκάδα, όταν ακόμα στον Παναθηναικό παίζουν Βύντρα,Γκαλίνοβιτς, όταν αντί για Σάλπι ρε Τεν Κάτε μου βάζεις Γκάμπριελ, όταν ο Σισέ για ακόμα ένα ματς ξύνει τα παρδαλά αρχίδια του, ε τότε είσαι άξιος της μοίρας σου σαν ομάδα.

Τυχερή όποια ομάδα βρεθεί στον δρόμο μας. Με τέτοια αμυνάρα και τέτοιον τερματοφύλακα που έχουμε....πάρτυ θα κάνουνε. Γκολάρα του υπεραμυντικού Βύντρα που δεν υπάρχει άλλη εξήγηση αλλά θα πρέπει να έχει πάμπλουτους γονείς που δίνουν φράγκα στην ΠΑΕ για να παίζει ο γιός τους και φοβερή απέκρουση, αλλά από την ανάποδη του Γκαφίνοβιτς και πάρε το 2-0 στο ρελαντί από την χαλαρή Ατλέτικο (λες και βλέπαμε φιλικό ήταν) και φυσικά θαυμάσαμε την καρατιά του εν δυνάμει παλτού Σισσέ και τις άπειρες κάρτες που κατάφεραν να πάρουν τα καμάρια μας.


Φυσικά ουδέποτε είχα ψευδαισθήσεις πως θα περάσουμε την Ατλέτικο, ειδικά μετά το 2-3 του ΟΑΚΑ. Αλλά ρε πούστη μου περίμενα τουλάχιστον να το ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ! Αλλά όχι, εμείς εκεί επιμένουμε σε αυτή την γαμημένη την άμυνα και στον άμπαλο τον τερματοφύλακα. Ο Τεν Κάτε τελικά καταντάει γραφικός και καραγκιόζης με τις συνεχόμενες παπαριές του και εδώ και ένα χρόνο δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει μια ομάδα με συνοχή και έναν γαμημένο αυτοματισμό! Και φέτος η έναρξη της σεζόν πάλι δείχνει οτι δουλειά δεν έγινε στον Παναθηναικό. Ναι πήραμε μερικούς παιχταράδες (Λέτο-Κατσουράνη-Σισσέ) αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν οτι την όλη προσπάθεια την ακυρώνουν η ανυπαρξία δεξιού και σέντερ μπακ και οι παλαβομάρες του Τεν Κάτε;


Είναι ακόμα νωρίς. Προλαβαίνετε....

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ!

23 Αυγούστου 2009

ΑΡΧΟΝΤΑΣ!

Έτσι μπράβο. Άντε επιτέλους να νικάμε τέτοιες ομαδούλες με τριάρες και στο ρελαντί. Όχι όπως πέρσι που χάσαμε 2 φορές(!). Ε ήμαρτον δηλαδή. Επιτέλους έγινε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ και ο Παναθηναικός ως όφειλε, έφυγε νικητής από την έδρα ενός πολύ πιό αδύναμου αντιπάλου. Σε χαλαρούς ρυθμούς 2 γκολ ο Λέτο (πέρσι σε όλη τη σεζόν μόλις 1, ευχαριστούμε ρε γαύροι) και ξεμπούκωσε και ο Σισσέ. Άντε άλλα 2 τώρα στην Μαδρίτη μάγκες (λέμε τώρα)....

Βέβαια πάλι ο Τεν Κάτε τους έκανε τους πειραματισμούς τους με Μπίαρμιρ δεξιά και Δάρλα αριστερά αλλά πρέπει να του αναγνωρίσω οτι δεν μάσησε και ΄τιμώρησε΄ τις μαλακίες του Σπυρόπουλου και του Μουν. Και λίγος τσαμπουκάς από τον προπονητή δεν βλάπτει σε ορισμένους που νομίζουν ο Παναθηναικός είναι πανιώνιος. Τώρα βέβαια όλοι χαρήκαμε και αρχίσανε μερικοί τις μαλακίες περί πρόκρισης επί της Ατλέτικο. Γιατί κάνουμε τα πάντα για να απογοητευόμαστε παραπάνω; Πείτε ρε μαλάκες οτι απλώς θα προσπαθήσουμε και τέλος. Αφού θα αποκλειστούμε γιατί να τρέφουμε φρούδες ελπίδες στον κόσμο και μετά να δίνουμε δικαιώματα στα καθίκια τους δημοσιογράφους και στα φερέφωνα του Βαρδινογιάννη στο MEGA να μας τη λένε; Τουμπεκί και ΔΟΥΛΕΙΑ!

Άντε και καλή μας συνέχεια.


ΥΓ: ΔΙΠΛΟ ΜΕΣ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ ΠΑΟ ΟΛΕ ΟΛΕ!!!!

20 Αυγούστου 2009

ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ.....

Μετά από 5 ώρες οδήγηση χτες προς Αθήνα και 5 ώρες οδήγηση επιστροφή σήμερα ένα πράγμα δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι: "Γι' αυτό κατέβηκα Αθήνα; Για να δώ τον Τεν Κάτε, τον Πατέρα, τον Μουν και τον Γκαλίνοβιτς να με δουλεύουν ψιλό γαζί;" Και εξηγούμαι.....

Φτάνοντας ΟΑΚΑ ομολογώ πως ήμουν ενθουσιασμένος μέχρι θανάτου. Κόσμος, μυρωδιές, κασκόλ, καπελάκια (10 ευρώ το ένα παρακαλώ), λουκάνικα, βρωμιές, μπύρες. Όμορφα πράγματα. Παναθηναικές καταστάσεις που δυστυχώς εδώ πάνω δεν μπορώ (λογικό) να τις ζήσω. Μπαίνοντας στο ΟΑΚΑ η πρώτη σκέψη είναι ΟΥΑΟΥ αλλά μετά σκέφτεσαι πως ρε γαμώτο αυτή δεν είναι έδρα ποδοσφαιρικής ομάδας. Αχανές, άχαρο, η φωνή χάνεται. Από κόσμο καλά αλλά σίγουρ
α όχι sold out. Καμιά 50άρα περίπου. Το ματς αρχίζει, οι προσδοκίες τεράστιες, η 11άδα αλλόκοτη με Σίλβα σέντερ-μπακ (!!), τρία αμυντικά χαφ και τον Σισέ δεξιά! Η Θ-13 κάνει ό,τι μπορεί και το υπόλοιπο γήπεδο ακολουθεί. Στο πρώτο ημίχρονο απλώς η ομάδα πρόσεχε να αμυνθεί σωστά. Ο επόπτης όπως βγαίναμε από τα δεξιά μας είχε γαμήσει με τις υποδείξεις του (ημουν ακριβώς μπροστά και τουλάχιστον 2 φορές βγήκε ο Σάλπι επέλαση και τον έκοψε χωρίς λόγο) και το γκόλ αν προσέξετε το δεχτήκαμε μετά από διώξιμο μας όπου η μπάλα γκελάρει πάνω στον διαιτητή και μετά ΟΚ μας αδείαζει όλη την άμυνα ο Φορλάν και ο Μάξι βάζει ένα γκολ που ίσως καλύτερος τερματοφύλακας και να το έπιανε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τεν Κάτε πρέπει να τους είπε, βγείτε και δώστε τα όλα στην....επίθεση μόνο, γιατί ΟΚ έβαλε την γκολάρα ο Σάλπι (χαμός στο γήπεδο) αλλά η άμυνα μας ήταν πραγματικά για γέλια. Εκτός του Σίλβα που τα πήγε εξαίσια σαν σέντερ μπακ και του Βύντρα που επιθετικά βέβαια η προσφορά του ήταν αστεία αλλά σαν στόπερ δεν ήταν χάλια, τα μπακ μας ήταν του θανατά. Ειδικά ο Μουν αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν. Σχεδόν σε όλο το ημίχρονο η δεξιά πτέρυγα ήταν ακάλυπτη με τον Μουν είτε να βρίσκεται ξεχασμένος μπροστά, είτε να βρίσ
κεται στα αριστερά!!! Επιθετικά όλοι προσπαθούσαν να ακυρώσουν τον Σισέ με κάτι απίθανες γιόμες και δυστυχώς το λέω αλλά ο Μάντζιος θα ήταν πιο χρήσιμος χτες από τον Σισέ που άντε να δούμε πότε θα βάλει κανα γκολ και αυτός. Το δεύτερο γκολ του Φορλάν ήταν γκολάρα όπως και τα γκολ του Λέτο και του Αγκουέρο που αφού ξεπέρασε τον τριπλαδόρο Σπυρόπουλο και τον Μουν (στα αριστερά ο κύριος) έβαλε ένα γκολάκι στον Γκαλίνοβιτς που κανονικά μετά ο Γκαλίνοβιτς θα έπρεπε να αυτομαστιγωθεί στα αποδυτήρια αν είχε λίγη τσίπα. Γιατί όπως το είδα εγώ το γκολ, δεν το πίστευα πως το φάγαμε. Καλά μετά το ματς έγινε τσίρκο, ούτε συστήματα, ούτε τίποτα.

Συμπέρασμα: Η Ατλέτικο μπορεί να είναι ομαδάρα κτλ αλλά χτες δεν έπαιξε τίποτα φοβερό απλά έχει 2-3 παιχταράδες που ειδικά απέναντι σε μια αστεία άμυνα όπως η δική μας κάνου
ν πάρτυ. Εμείς ΟΚ παίξαμε ψυχωμένα δεν λέω και αντρίκεια αλλά ειλικρινά πιστεύω πως η διοίκηση και ο προπονητής μας κοροϊδεύουν. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην βλέπουν τα αμυντικά μας χάλια και να το πιστεύουν οτι δεν χρειαζόμαστε ενίσχυση. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ γιατί δεν είναι τρελοί, ούτε άσχετοι. Αλλά καταντάνε επικύνδυνοι και μας βυθίζουν στην μετριότητα και πάλι. Προφανώς πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα και με αυτή την ομάδα που έχουμε μπορούμε να το πάρουμε. Αλλά δηλαδή αυτό είναι ο Παναθηναικός; Να κάνει μια ομάδα ίσα-ίσα για το πρωτάθλημα Ελλάδας; Η Ευρώπη; Τί έγινε ρε Πατέρα; Μόλις είδες Ατλέτικο στην κλήρωση είπες: "ΟΚ δεν περνάμε Ch. League, οπότε no cash-no μεταγραφές άλλες;" Εσείς οι πολυμετοχικοί μας τάζατε λαγούς με πετραχήλια και τώρα ο μοναδικός στόχος είναι να φτιάξουμε μια μέτρια ομάδα που απλώς να χτυπήσει το πρωτάθλημα; Όσο για τον Τεν Κάτε, μπορεί να πιστεύω πως είναι καλός αλλά ίσως για τον Παναθηναικό να είναι και επικίνδυνος. Πάλι χτες παρέταξε ένα αλλόκοτο σχήμα και αν παίζει και αυτός το παιχνίδι της διοίκησης για τις μεταγραφές τότε μας δουλεύει και αυτός, εκτός και αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το νομίζει οτι η ομάδα αμυντικά είναι επαρκής (όπως ένα καιρό ο Μαλεζάνι μετά από πεντάρες πίστευε πως έχουμε ομαδάρα και πως παίζουμε μπαλάρα), οπότε τότε είναι απλά ηλίθιος. Δεν λέω να φύγει. Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Αλλά αν νομίζουν πως ο λαός του Παναθηναικού τρώει κουτόχορτο είναι γελασμένοι.




16 Αυγούστου 2009

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΤΣΙ ΠΑΡΑ ΜΕ ΚΑΦΕΝΕΙΑ

Ο Παναθηναικός είναι γεννημένος Ευρωπαίος και είναι στο DNA του να δοξάζει την Ελλάδα στην Ευρώπη και στον κόσμο. Οπότε καλύτερα που στα play-offs του Champions League έτυχε να παίξουμε με τον δυσκολότερο δυνατό αντίπαλο και όχι με τον θεωρητικά πιο αδύναμο, δηλαδή την Τιμισοάρα, μια ομάδα όμως που ας μην ξεχνάμε απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο την κάτοχο του κυπέλλου UEFA Σαχτάρ! Οπότε ίσως με την Τιμισοάρα να πηγαίναμε πιό χαλαροί και να την πατούσαμε ενώ τώρα ξέρουμε πως παίζουμε απέναντι σε ένα μεγαθήριο και αν χάσουμε δεν χάθηκε και ο κόσμος ενώ αν περάσουμε τότε η δόξα μας θα είναι τεράστια. Ούτως ή άλλως δηλαδή κερδισμένοι θα βγούμε κατά την ταπεινή μου γνώμη από τα δυο αυτά παιχνίδια με τους Ισπανούς.

Τετάρτη στο ΟΑΚΑ αναμένεται κόλαση και χαμός από 60000 κόσμο, αλλά αυτά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και μάλιστα σε ένα αχανές μη ποδοσφαιρικό γήπεδο όπως το ΟΑΚΑ λίγη σημασία έχουν. Σημασία έχει η ομάδα μας να μην κωλώσει, να είναι συγκεντρωμένοι στην άμυνα και τις λίγες μάλλον ευκαιρίες που θα έχουμε επιθετικά να τις κάνουν τουλάχιστον ένα γκολ. Ένα 2-0 θα ήταν το τέλειο αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Προβλέπω 0-0 ή 1-1. Στη θύρα 7 θα βρίσκομαι και εγώ και ελίζω να έχω καλά νέα να μοιραστούμε μετά το τέλος του αγώνα.

Καλή επιτυχία στην ομάδα και καλή έμπνευση στον Τεν Κάτε. Έχει τεράστια ευκαιρία μπροστά του να κλείσει πολλά στόματα!

ΥΓ: Να τολμήσω να πω πως ο γαύρος απέναντι στους 'σερίφηδες' δεν περνάει;

5 Αυγούστου 2009

ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ!

Αντε ρε φυλλάδες, άντε ρε κανάλια και ραδιόφωνα....Εξυμνήστε σήμερα τον Τεν Κάτε που έστησε ορθολογικά την ομάδα και ρίξαμε την τριάρα στην Σπάρτα. Κάντε τρισέλιδες αναφορές ύμνους στο πόσο μεγάλος προπονητής είναι και τί τσαμπουκαλής που είπε οτι δεν είναι survivor αλλά winner. Δοξάστε τον τόσο όσο τον μειώνατε και όσο τον λιδορούσατε τόσες μέρες. Αυτόν και ολόκληρη την ομάδα που τύχανε τόσο ολοκληρωτικής και άδικης απαξίωσης από τους 'έγκυρους' και 'έγκριτους' δημοσιογράφους. Αλλά τί τα θές; Όταν εμείς οι ίδιοι οι οπαδοί του Παναθηναικού, συνεχώς μιζεριάζουμε, γκρινιάζουμε, απαξιώνουμε τους πάντες και τα πάντα πώς να περιμένουμε από τους άλλους να μας σεβαστούνε;

Πάρα πολλοί οπαδοί του Παναθηναικού μάλλον θα ταίριαζαν να ήταν γαύροι περισσότερο παρά οπαδοί της μεγαλύτερης ομάδας στην Ελλάδα. Γιατί η νοοτροπία τους αυτό λέει. Άλλο να διαφωνείς με ορισμένες νοοτροπίες και καταστάσεις, όπως και εγώ ας πούμε μου τη δίνουν τα κολλήματα του Τεν Κάτε (πχ Μάτος) και άλλο αυτή η συνεχόμενη μιζέρια, η γκρίνια, η ισοπέδωση, η απαξίωση. Ένα ματς έχασε ο Τεν Κάτε, αμέσως να φύγει! Και ποιός να έρθει ρε μάγκες; Ο Μαρκαριάν; Ξεκολλάτε επιτέλους!!! Εφέτος θα κριθούν όλοι σύμφωνοι αλλά όχι ρε πούστη μου από το πρώτο ή δεύτερο ματς. ΗΜΑΡΤΟΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ!

Και αν θέλετε εγώ δεν θα παινέψω τον Τεν Κάτε που έκανε το αυτονόητο και έστησε χτες ορθολογικά την ομάδα. Ίσα ίσα που πάλι θα τονίσω πως η άμυνα μας είναι απαράδεκτη και πως στην ομάδα αυτή σίγουρα αντί του Ζιλμπέρτο Σίλβα (ΟΚ σεβασμός είπαμε στον αρχηγό της Βραζιλίας αλλά ως εκεί) θα χωρούσε ο φορμαρισμένος και αδικημένος Μάτος. Ο Τεν Κάτε έχει τα κολλήματα του αλλά ξεχνάτε μου φαίνεται τα άπειρα κολλήματα και όλων των προηγουμένων προπονητών του Παναθηναικού έτσι; Η ομάδα θα δέσει που θα πάει και ακόμα 20 μέρες έχουμε για τις μεταγραφές, μπορεί να έρθει το απαραίτητο δεξι-μπακ και το δεκάρι που χρειαζόμαστε αλλά και αν δε έρθουν εδώ θα είμαστε να κρίνουμε και να κατακρίνουμε αν χρειαστεί αλλά όχι να ισοπεδώνουμε και να απαξιώνουμε συνεχώς. Η μιζέρια κυλάει στο αίμα των Παναθηναικών και αυτή είναι η μεγαλύτερη κατάρα μας. Πρέπει πρώτα εμείς να σεβαστούμε τη ομάδα μας και μετά να περιμένουμε τους άλλους να μας σεβαστούνε.

Για τα του αγώνα, καλύτεροι με διαφορά Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης ενώ εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση 50000 οπαδών που σίγουρα αν έμπαινε το γκολ των Τσέχων στο 85' οι μισοί τουλάχιστον θα άρχιζαν τις γιούχες παρά το ότι μέχρι τότε ομάδα άλλη πλην του Παναθηναικού δεν υπήρχε στο γήπεδο. Καταλάβετε επιτέλους πως στην μπάλα χρειάζεται και ΤΥΧΗ!