29 Σεπτεμβρίου 2010

TZIGGER POULA

Πραγματικά δε μπορώ να οργανώσω τις σκέψεις μου για να γράψω κάτι με συνοχή οπότε θα πω ότι μου κατεβαίνει. 

Αρχικά να δώσω συγχαρητήρια στον kornass για την πρόβλεψη... αν πετυχαινε και την πλευρά ακόμη καλύτερα. 

Ο Τζόρβας σήμερα με 2 ζεϊμπεκιές που θα ζήλευε ακόμη και ο Κούρκουλος με background μουσική το βρέχει φωτιά στη στράτα μου, καταδίκασε στην ουσία την ομάδα. Ο Ζιλμπέρτο με τη μαλακία κάρτα της έδωσε ακόμη ένα γερό χτύπημα και ο Νιόπλιας με το όνειρο που είδε να αλλάξει το Νίνη με τον Πλεσί, θέλοντας προφανώς να κρατήσει το 2 στην άμυνα και να μη φάει πάλι 5) την αποτελείωσε. 

Η ομάδα δε μπήκε κακά στο ματς αλλά όταν έγινε η μαλακία είδαμε ότι μεγάλη ομάδα δεν είμαστε. Για την ακρίβεια δεν είμαστε καν ομάδα. Δεν ξέρω αν έχουμε καλές μονάδες, ταλέντο πολύ κτλ που μας τα έχουν πρήξει ότι έχουμε, αλλά ομάδα σίγουρα δεν έχουμε. Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω πως γίνεται μετά τον Κυράστα να μην έχω καταφέρει να δω κάποια αυτονόητα πράγματα που βλέπω από άλλες πολύ μικρότερες ομάδες. Πχ πως γίνεται να μην υπάρχει κίνηση χωρίς τη μπάλα? Πού πάνε οι υπόλοιποι παίχτες όταν επιτίθεται ο Λέτο με τον Σισέ, ας πούμε, και δε φαίνονται ούτε καν στο τηλεοπτικό πλάνο? πως γίνεται η ομάδα να μην έχει ούτε ένα αυτοματισμό? πως γίνεται η ομάδα να μην έχει ούτε καν μια κομπίνα στα στημένα? πως γίνεται να μη μπορούμε να σκοράρουμε με άλλον τρόπο εκτός του Σισέ? ρίχνουν οι αντίπαλλοι 3 παίχτες πάνω στον Σισέ και τελείωσε το ματς.

Η Κοπεγχάγη δε νομιζω πως είναι καλύτερη από τον Πανιώνιο. Πραγματικά μικρή ομάδα. Σφιχτή και κατεβάσματα στην κόντρα. Η ομάδα μοιάζει να έχει μια υπεροψία ανεξήγητη. Πάθος μηδέν και διάθεση μηδέν. Χάναμε και δεν κάναμε ούτε μία (1!!!) ευκαιρία. Πρέπει να ήταν από τα πιό εύκολα βράδια της Κοπεγχάγης.

Είναι σαφώς περιττό να μιλήσω για άμυνες κτλ. Απλά νομίζω ότι ήταν μεγάλο λάθος του Νιόπλια το γύρισμα στην άμυνα του Ζιλμπέρτο. Ο Κατσουράνης όπως πάντα ήταν ανύπαρκτος και δε βοηθούσε ούτε επιθετικά, ούτε αμυντικά. Κατα τη γνώμη μου μετά το σημερινό δεν πρέπει να περνάει ούτε έξω από την ενδεκάδα αν δεν αλλάξει χαρακτήρα, γιατί παιχταράς σίγουρα είναι. Και το γεγονός ότι χρειάζεται κάποιος να μεταφέρει τη μπάλα από το κέντρο στην επίθεση είναι πλεον οφθαλμοφανές ακόμη και στα καβούρια. Γιόμες από την άμυνα στην επίθεση βλέπουμε τόσα χρόνια με Πεσέιρο και Ζουτάουτας και Μπίδη. Δε χρειαζόταν τόσα λεφτά και παίχτες για να τις βλέπουμε και τώρα.

Ποιός φταίει λοιπόν? Η ομάδα είναι η ίδια με πέρισυ, ο προπονητής το ίδιο. Φταίνε οι παίκτες? φταίει ο προπονητής? έχω μια καλύτερη ιδέα, φταίει ο Τζίγγερ. ναι φίλοι μου ο τζίγγερ φταίει. Αποσυντόνισε την ομάδα με τα διοικητικά το καλοκαίρι και βλέπουμε ότι βλέπουμε τώρα. Εναλλακτικά μας κυνηγάει ακόμη η γκαντεμιά του. Ανέλαβε την ομάδα 2 μήνες και τα έκανε όλα πουτάνα πάλι. Μόνο και μόνο τους τραυματισμούς να δεις τα λένε όλα.

Μη φοβάστε όμως θα κάνουμε το καμ μπακ που κάναμε πριν 2 χρόνια, Θα κερδίσουμε και τη μπάρτσα και θα βγούμε και πρώτοι. Μπράβο στον κόσμο που στήριξε την ομάδα και συνιστώ υπομονή. Το νερό θα μπεί στο αυλάκι δε μπορεί. Ας ελπίσουμε να μην κάνουμε βεβιασμένες κινήσεις και ο Νιόπλιας να μείνει μέχρι την παρέλαση και βλέπουμε μετά.


ΥΓ. Τζίγγερ πούλα....