24 Απριλίου 2010

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΕ

Αυτό είναι σωστό. Μας κάνατε τα αρχίδια τσουρέκια με την φοβερή και τρομερή εκτστρατεία σας των 500 χιλιομέτρων και άντε τώρα πίσω 300 λεωφορεία γεμάτα κίτρινα emo να κλαίτε από πίκρα σκεπτόμενοι το παστέλι του Λέτο που χάρισε στον πανάξιο πρωταθλητή (κλάψε Μιχαλίτσιο μαλάκα) έναν ακόμα πανάξιο και δικαιότατο τίτλο.

Παίξαμε σκατά σε όλο το ματς. Το παιχνίδι ήταν άθλιο αλλά εν ολίγοις έγινε ότι είπα. Ο αρούλης ξεκίνησε πιο
ενθουσιώδης αλλά μετά έπεσε. Εμείς με τα μυαλά ακόμα στα μπουζούκια, σοβαρευτήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά ο Λέτο ανέβηκε τόσο πολύ που το κάρφωσε σε μια ανυποψίαστη φάση και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Απλά, όμορφα και εύκολα όπως αναμενόταν τουλάχιστον από εμένα.

Τέλος η σεζόν για την ομάδα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αν πηγαίναμε και λίγο καλύτερα στην Ευρώπη τότε θα ήταν ακόμα πιο τέλεια αλλά δεν πειράζει, ελπίζω φέτος ο Πατέρας να είδε τις τρανταχτές αδυναμίες-κληρονομιά του Τεν Κάτε, στον οποίο εννοείται πως αξίζει μερίδιο της επιτυχίας-και να δυναμώσει ακόμα περισσότερο την ομάδα τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΚΑΝΑΜΕ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ TO BLOG ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΝΤΑΜΠΛ....


ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ & ΚΥΠΕΛΛΟ 2009-2010

ΥΓ: Γαμώ τους δημοσιογράφους σας εκεί στον Alpha. Γιατί ρε πούστηδες τόσο αντιπαναθηναικοί; Τόσο πια σας τσούζει γαμώ την προπαγάνδα σας;


2η ΚΟΥΠΑ ΣΗΜΕΡΑ

Μετά την ανηλεή κίτρινη προπαγάνδα που πραγματικά έχει μεγαλώσει το μέγεθος των αρχιδιών μας τουλάχιστον 3 νούμερα, σχετικά με την τεράστια εκδρομή των 25000 ανθρώπων από την εξωτική Θεσσαλονίκη στα 4434242 χλμ μακριά της Αθήνας δεν θέλω πραγματικά να προσθέσω κάτι άλλο απλώς να υπενθυμίσω οτι πριν αρκετά χρόνια ο λαός του Παναθηναικού είχε μαζέψει 22000 άτομα....στο Λονδίνο για το ματς με την Άρσεναλ και θεωρείται η μεγαλύτερη εξόρμηση Ελλήνων οπαδών στο εξωτερικό. Αυτό και μόνο γιατί κάποιοι θεωρούν κατόρθωμα που πάνε από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα!!!

Κατά τα άλλα σήμερα περιμένω να δω ένα γρήγορο ματσάκι που σίγουρα εμείς στην αρχή μας αναμένω νωχελικούς γιατί και καλά ακόμα το μυαλό μας θα είναι στο πρωτάθλημα ενώ ο Άρης πιστεύω θα μας πιέσει γιατί τα άτομα θέλουν σαν τρελοί το κύπελο. Αλλά και αυτή είναι η αδυναμία τους. Πιστεύω μετά το πρώτο 15λεπτο που δεν θα πετύχουν κάποιο γκολ θα αγχωθούν και τότε θα πέσουν ενώ εμείς θα ανέβουμε και πιστεύω το ματς σήμερα είναι 3-0 ή 4-1. Μακάρι να μην ξεκινήσει ο Καραγκούνης (άγια γαστρεντερίτιδα) ενώ με Νίνη πίσω από Σισέ και Σίλβα-Σιμάο πίσω είμαστε καλά στο κέντρο και προστατεύεται κάπως η αδύναμη μας άμυνα. Σίγουρα πάντως δεν πρέπει να χάνουμε εύκολα μπάλλες γιατί ο άρης έχει δυνατή και γρήγορη ομάδα και μπορεί άριστα να εκμεταλλευτεί τις τραχταντές αδυναμίες της άμυνας μας. Αλλά ειλικρινά είμαι τρομερά αισιόδοξος, δεν το φοβάμαι καθόλου το ματς σήμερα και πιστεύω πως το νταμπλ είναι λίγο-πολύ δεδομένο. Αρκεί βέβαια να μην σκέφτονται έτσι οι παίχτες γιατί τους πήρε και τους σήκωσε. Πρέπει να είναι φουλ συγκεντρωμένοι και σοβαροί γιατι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ πάει σε όλα τα ματς για τη νίκη.



Μια ζωη θα εισαι σκουλικι
θα κυλιεσαι στο χαλικι
κι οπου σε βρω, θα σε πατω
θα σε γαμω και θα γουσταρεις
γιατί είσαι ξεκωλιάρης
πιο δυνατα, πιο δυνατα

21 Απριλίου 2010

Η ΑΘΕΑΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Αντιγράφω από sentragoal.gr το πραγματικά συγκλονιστικό και συνάμα συγκινητικό κείμενο του δημοσιογράφου Κ.Γουλή για την...άλλη πλευρά του ποδοσφαίρου:

"Xθες το πρωί στην Oρόκλινη Λάρνακας, στην Kύπρο, «έφυγε» από τη ζωή ο μικρός Aνδρέας Kαραπίττας. Eνα πραγματικό αγγελούδι -πριν καν συμπληρώσει 9 χρόνια ζωής- έπειτα από μία τεράστια μάχη δυόμισι ετών με τον θάνατο. Tον πολέμησε, αγωνίστηκε, χωρίς ποτέ να χάσει από το πρόσωπό του το αθώο παιδικό χαμόγελό του. Xωρίς να τον λυγίσει ποτέ ο όγκος που είχε παρουσιαστεί στο κεφάλι του από τον Oκτώβριο του 2007. Mέχρι χθες...

Tην πραγματικά συγκλονιστική ιστορία του μικρού Aνδρέα μας αποκάλυψε χθες το πρωί στον Sentra 103,3 και στο «Goal» ο θείος του Nικόλας. Γιατί πολύ απλά ήθελε με κάποιον τρόπο να πει ένα τεράστιο «ευχαριστώ» μέσα από την ψυχή του στην τεράστια καρδιά του Σωτήρη Nίνη, του Kώστα Aντωνίου, του Γρηγόρη Παπαβασιλείου και όλων όσοι αποτελούν την «οικογένεια» του Παναθηναϊκού, για όλα όσα έκαναν προσφέροντας λίγες ακόμη στιγμές ξεγνοιασιάς και πραγματικής χαράς στον μικρό άγγελό τους...

O μικρός Aνδρέας είχε δύο μεγάλες αγάπες από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Tον Παναθηναϊκό και τον Σωτήρη Nίνη. Για τον μικρό «μάγο» με την τεράστια καρδιά μιλούσε συνεχώς στους δικούς του, γεμίζοντας το δωμάτιό του αφίσες με τα ποδοσφαιρικά κατορθώματα του «El Ninio».

Oι φωτογραφίες αυτές ήταν και η πιο γλυκιά παρηγοριά του σ’ όλες τις δύσκολες στιγμές που βίωσε τα τελευταία χρόνια. Tους τελευταίους τρεις μήνες η κατάσταση της υγείας του, δυστυχώς, άρχισε να χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Mα ποτέ δεν έχασε το κουράγιο του. Eνα «μαράζι» όμως τον έτρωγε. Nα δει μία μέρα από κοντά τον αγαπημένο του Σωτήρη. Eνα πρωινό, πριν από περίπου δύο μήνες, έβγαλε αυτό το παράπονό του στη θεία του Eλενα.

«Θέλω πάρα πολύ να δω τον Nίνη. Θα προλάβω όμως να τον δω;» ήταν τα γεμάτα παράπονο λόγια του, με τη θεία του να του απαντάει: «Γιατί να μην προλάβεις;». H απάντηση του μικρού Aνδρέα ήταν αφοπλιστική, φανερώνοντας το μεγαλείο της παιδικής ψυχής του. «Δεν πειράζει. Aλήθεια δεν πειράζει. Kι αν δεν προλάβω, θα τον ονειρευτώ...». H θεία του, Eλενα, επικοινώνησε με τον ξάδερφό της Nικόλα, ο οποίος κίνησε αμέσως γη και ουρανό για να ικανοποιήσει την τεράστια επιθυμία του Aνδρέα.

Mέσω του ξαδέρφου τους, Kυριάκου Παύλου, σημερινού ποδοσφαιριστή του Διαγόρα και πρώην παίκτη του Πανιώνιου, κατόρθωσαν να έρθουν σε επαφή με τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, μεταφέροντάς του όλη την ιστορία και την επιθυμία του μικρού Aνδρέα.

Tο μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού κινητοποιήθηκε αμέσως, ενημέρωσε τον Kώστα Aντωνίου και τον Σωτήρη Nίνη και το βράδυ κάλεσε πίσω τον θείο Nικόλα. «Mη σας νοιάζει καθόλου, θα βρούμε τις πτήσεις και μετά την πρωινή προπόνηση της Δευτέρας, θα ταξιδέψει για να δει το μικρό και θα μείνει μαζί του όλη μέρα...», ήταν η απάντηση του Παπαβασιλείου, δίνοντας τεράστια χαρά στην οικογένεια του Aνδρέα.

Oπερ και εγένετο. Xωρίς να γνωρίζει κανείς το παραμικρό (αφού άπαντες το κράτησαν ως «επτασφράγιστο» μυστικό), το μεσημέρι της Δευτέρας ο Nίνης, δύο μέρες πριν πετάξει ο Παναθηναϊκός στη Pώμη για να δώσει τη ρεβάνς της χρονιάς με τη Pόμα, έκανε ταξίδι-αστραπή στη Λάρνακα για να βρεθεί κοντά στον μικρό Aνδρέα.

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν οι συγγενείς του παιδιού και τον πήγαν αμέσως στο σπίτι του. O μικρός Aνδρέας δάκρυσε από τη χαρά του όταν τον είδε στην πόρτα. Xώθηκε αμέσως στην αγκαλιά του Nίνη και πέρασε μαζί του μία ολόκληρη μέρα, παίζοντας videogames και ποδόσφαιρο στο πίσω μέρος της αυλής του.

O Nίνης του προσέφερε μία φανέλα του, με τις υπογραφές όλων των παικτών της ομάδας, με τον Aνδρέα να του χαρίζει μία ταυτότητα που είχε πάνω της έναν ποδοσφαιριστή που σουτάρει και την αφιέρωσή του «με αγάπη Aνδρέας». Eνα δώρο που ο Nίνης υποσχέθηκε να φυλάει πάντα ως κόρην οφθαλμού...

O μικρός Aνδρέας ζήτησε από τον άσο του Παναθηναϊκού και μία ακόμη χάρη, που δεν μπορούσε να του την αρνηθεί κανείς άνθρωπος στον κόσμο. Mία χάρη που φανερώνει το μεγαλείο της παιδικής ψυχής. Tον κάλεσε να πάνε μαζί στο νοσοκομείο, για να επισκεφθούν και το μικρό φίλο του τον Xριστόφορο, ο οποίος ταλαιπωρείται εδώ και καιρό από ένα παρόμοιο πρόβλημα υγείας.

Λίγη ώρα αργότερα όλοι μαζί βρίσκονταν στο νοσοκομείο κι έβγαζαν φωτογραφίες, με το μικρό Xριστόφορο να μην πιστεύει στα μάτια του. Tο ίνδαλμά τους ήταν κοντά τους για να τους δώσει ένα χαμόγελο ζωής.

O Nίνης αναχώρησε για την Aθήνα το ίδιο βράδυ, δίνοντας την υπόσχεση στον μικρό Aνδρέα ότι θα τον σκέφτεται και θα παίζει και γι’ αυτόν. Kαι τρία βράδια αργότερα στο «Oλίμπικο» της Pώμης τήρησε το λόγο του όπως έχει μάθει να κάνει πάντα...

Tα λόγια από εδώ και πέρα είναι περιττά... Aπλά ένα μεγάλο μπράβο απ’ όλους, στον Παναθηναϊκό, στον Kώστα Aντωνίου, στον Γρηγόρη Παπαβασιλείου και πάνω απ’ όλα στον Σωτήρη Nίνη, που απέδειξε για μία ακόμη φορά γιατί είναι ένα αληθινό κόσμημα, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία...

Aς είναι όσο το δυνατόν ελαφρύτερο το χώμα που θα σκεπάσει σήμερα τον μικρό Aνδρέα. Kαι είναι βέβαιο πως κι από τον ουρανό δεν θα χάνει ποτέ αγώνα του αγαπημένου του «τριφυλλιού» και του λατρεμένου του Σωτήρη..."

19 Απριλίου 2010

ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ

Καμικάζι......Μουτζαχεντίν......Κίτρινα καραβάνια.......κίτρινη λαοθάλασσα......λίγα τα 20000 εισητήρια.....ΡΕ ΔΕΝ ΕΡΧΕΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ ΛΕΩ ΕΓΩ ΝΑ ΠΟΝΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ?

Οι σκουληκοανύπαρκτοι βγάλανε γλώσσα κυρίες και κύριοι. Μια τόσο μικρή ομάδα που αν και απείρως συμπαθέστερη του μπαοκ, ωστόσο πανηγυρίζανε λες και πήρανε το Champions League όταν περάσανε στον τελικό του κυπέλλου!!!!!! Χαλαρώστε μάγκες. Τα πράγματα δεν θα είναι τόσο ωραία για εσάς στο ΟΑΚΑ το Σάββατο. Εγώ προσωπικά αμφιβάλλω αν θα γεμίσετε τις θέσεις σας, οπότε δεν μας δίνετε μερικά εισητήρια να χωρέσουμε εμείς καλύτερα; Εντάξει έχετε να πάρετε τίτλο εδώ και 232324 χρόνια αλλά δεν πειράζει, ένας χρόνος ακόμα είναι θα περάσει. Εδώ δεν το πήρατε στην Θεσσαλονίκη με τον γαύρο, στο ΟΑΚΑ με εμάς θα το πάρετε; Γι' αυτό χαλαρώστε και ελάτε να το απολαύσετε και να δείτε πως κάνουν φιέστες οι μεγάλες ομάδες.

Πραγματικά μας έχουν ζαλίσει τα αρχίδια εδώ πάνω τα σκουλίκια λες και άντε αν πάρουν το κύπελλο κάτι έγινε. Δηλαδή αν πανηγύρισαν έτσι που περάσανε στον τελικό, αν το κατακτήσουν ΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ? Προσωπικά δίνω 70-30 πιθανότητες υπερ μας.

ΥΓ: Χτες για το στημένο Ηρακλής-Ξάνθη θα επέμβει κανένας; Πανόπουλε γαμώ την γαυρομάδα σου. Σε γλύτωσε ο θείος εφέτος.

ΥΓ2: Συλλαλητήριο χτες οι αεκτζήδες.....3000 άτομα με το ζόρι.....αχχαχαχαχαχαχα. Υπερ του Σκόκο το συλλαλητήριο και στο γήπεδο όταν μπήκε τον βρίζανε!!!!

ΥΓ3: 1-0 με γκολ του Γκάμπριελ γιατί εμείς παίζουμε στα ίσα και αντρίκεια και σε όλα τα ματς για τη νίκη όχι σαν κάτι άλλους λαμογιοκαρπαζοεισπράκτορες.....

11 Απριλίου 2010

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 2009-2010

....Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ μας! Αναμενόμενο και πριν το σημερινό ματς αλλά σήμερα κλείδωσε και μαθηματικά που λέμε ένας από τους δικαιότερους τίτλους που έχει κατακτήσει ποτέ ελληνική ομάδα στο ποδόσφαιρο. Όχι οτι υπήρχε ποτέ αμφιβολία αλλά στο Ελλάντα είμαστε και υπάρχουν άφθονοι μαλάκες-κολλημένοι...

6 χρόνια μετά εκείνο το πρωτάθλημα του Ολισαντέμπε που δεν ήμαστε οι καλύτεροι αλλά οι λιγότερο χειρότεροι, φέτος μετά από αλλαγή διοίκησης-προπονητών-ολίγο νοοτροπίας και μετά από πολύ-πολύ χρήμα είμαστε και πρώτοι και καλύτεροι. Μετά από μια χρονιά που ίσως από πλεονεξία περιμέναμε κάτι παραπάνω πχ στην Ευρώπη ή σε μερικά ντέρμπυ, η αλήθεια είναι πως ήταν από τις καλύτερες χρονιές της ομάδας, με καλούς παίχτες, με ψιλοκαλή μπάλα και με μια ομάδα που σχεδόν αποπνέει υγεία και λέω σχεδόν γιατί θέλει ακόμα πολύ δουλειά η ομάδα σε θέματα νοοτροπίας και αντιμετώπισης καταστάσεων. Πχ αυτό που έγινε με την Σταντάρ είναι ανεπίτρεπτο. Όπως ανεπίτρεπτο ήταν που μια ολόκληρη σεζόν η ομάδα δεν είχε σοβαρή άμυνα, άν ήταν καθόλου άμυνα αυτό το πράγμα που είδαμε εφέτος.

Είμαι τρομερά χαρούμενος για το πρωτάθλημα, είναι το πρώτο πράσινο πρωτάθλημα που βλέπει το blog αυτό, είναι το πρώτο πράσινο πρωτάθλημα του γιού μου και είμαι σίγουρος πως η κόκκινη δυναστεία της παράγκας και της ξεφτίλας έχει λήξει για τα καλά. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα ξαναπάρει ο γαύρος πρωτάθλημα ποτέ. Αν είναι καλύτερος από εμάς ας το πάρει. Αλλά πραγματικά είμαι πεπεισμένος οτι αρχίζει μια νέα εποχή στο ποδόσφαιρο μας, στο κόλλημα μας και εν τέλει στην αρρώστεια μας, τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ μας!

Π Ρ Ω Τ Α Θ Λ Η Μ Α ΡΕΕΕΕΕ!!!!!


ΥΓ: Πόσο κομπλεξομαλάκες είναι αυτοί που σήμερα δεν πήγαν γήπεδο να γεμίσουν σε ένα ματς-φιέστα που ουσιαστικά παίρναμε το πρωτάθλημα; Μάλλον μερικοί μόνο για γκρίνιες-μιζέρια και να βρίζουν τον γαύρο είναι...