19 Φεβρουαρίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

...και του κάθε Μαρινάκη. Αυτοί είμαστε. Σε αυτή την κωλοχώρα της διαφθοράς, της σαπίλας, της ψευτομαγκιάς και της καφρίλας ζούμε. Θα μου πείτε "ρε μαλάκα Δημήτρη το σημερινό περίμενες για να το διαπιστώσεις;" Όχι φυσικά. Εννοείται πως όχι. Αφορμή είναι το σημερινό και το καταλαβαίνετε όλοι σας.


Σε αυτή τη γαμωχώρα δυστυχώς γεννήθηκα και αυτά πρέπει να βλέπω, να αντιμετωπίζω καθημερινά. "Γαύρους" παντού. Σε όλα τις κοινωνικές-πολιτικές-οικονομικές και αθλητικές στιγμές της ζωής. Ψευτόμαγκες που νομίζουν οτι μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν και όπως γουστάρουν και στο τέλος να είναι υπερήφανοι γιαυτό. Τσαμπουκαλήδες αλήτες που σε κλέβουν μπροστά στα μάτια σου και μετά από λίγο καιρό τα ξεχνάς όλα και συνεχίζεις σαν να μην έγινε ποτέ τίποτα. Έχουν ξεχαστεί τόσα και τόσα σκάνδαλα και απάτες που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας, το σημερινό δεν θα ξεχαστεί; Ποιός θυμάται άλλωστε την Ριζούπολη; Μόνοι οι γαύροι και είναι και περήφανοι. Όπως θα είναι και περήφανοι και για το σημερινό. Μια μικρογραφία της ελληνικής μπουρδελοκοινωνίας λοιπόν είναι και το ποδόσφαιρο μας. Όπου υπάρχει ο Μαρινάκης και ο Βαρδινογιάννης και οι λοιποί παρατρεχάμενοι σαν τους πολιτικούς μας ένα πράμα. Και υπάρχουν και τα πρόβατα. Οι 'γαύροι', είτε φοράνε κόκκινα, είτε ασπρόμαυρα. Εγώ συνειδητά σε μεγάλη ηλικία επέλεξα να υποστηρίζω κάτι άλλο. Να υποστηρίζω μια ομάδα που στα δικά μου μάτια συμβαδίζει με τα πιστεύω, τις αξίες και τα ιδανικά μου.


Σήμερα έγινε ακόμα μια τεράστια αδικία. Μια τρέλα! Ποτέ μα ποτέ καμιά άλλη ομάδα δεν έχει σφαγιαστεί έτσι και ας φωνάζουν όσο θέλουν οι μικρές ομάδες. Εδώ μιλάμε για πρωταθλητισμό και όχι για αγγούρια. Και όχι μόνο σήμερα. Συνεχώς. Σήμερα απλώς ήταν τόσο ξεδιάντροπο, τόσο φανερό, τόσο απίστευτα γλοιοδέστατο που πρέπει να είσαι ΠΟΛΥ 'ΓΑΥΡΟΣ' για να μην το δείς. Όπως ο Μαρινάκης. Που είδε καθαρή νίκη. Όπως ο Μώραλης. Όπως όλοι αυτοί που μπήκαν στο γήπεδο και βαρούσαν τον Σισέ και φυσικά θα μείνουν ατιμώρητοι. Όπως όλοι αυτοί που θα τρέξουν αύριο να αγοράσουν τις κόκκινες εφημερίδες με τα μεγάλα γράμματα που θα γράφουν 'ΘΡΥΛΑΡΑ' και θα πανηγυρίζουν ακόμα ένα πέτσινο πρωτάθλημα. Απαγορεύεται να χάσει ο ολυμπιακός από τον Παναθηναικό στο Καραϊσκάκη. Απαγορεύεται γενικά να χάσει. Ότι και αν γίνει. Ο Μαρινάκης έδειξε σήμερα ποιός είναι το νέο αφεντικό στο ποδόσφαιρο της ρεμούλας, της λαμογιάς, εν τέλει στο ποδόσφαιρο που μας αξίζει σαν λαός, σαν κοινωνία. Μια κοινωνία που προσπαθούμε όλοι να γίνουμε αυτό που βρίζουμε: Νεόπλουτοι μαλάκες και να ικανοποιούμε τα βίτσια μας. Όπως ο τραμπούκος πρόεδρος όλων των γαύρων που καλά κάνει και πουλάει και τρέλα μπροστά στις κάμερες. Αφού τους ανεχόμαστε τέτοιους τύπους, μας αξίζουν.


Πέναλτι που δεν δώθηκε, κάρτες που δεν δώθηκαν και απίστευτο σπρώξιμο της πιο σιχαμερής ομάδας του αθλητισμού σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Ακυρωθέν πεντακάθαρο γκολ του Κατσουράνη, γκολ νίκης οφσάιντ του γαύρου και φυσικά είσοδος κάφρων, ξύλο σε παίχτες μας από οπαδούς και σεκιουριτάδες, τσαμπουκάδες του χοντρού στον Σισσέ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΓΕΓΓΡΑΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ. Και εννοείται αντί ο επίσημος Παναθηναικός να αντιδράσει σοβάρα, έβγαλε μια αστεία ανακοίνωση και τέλος. Φυσικά όταν δεν έχεις διοίκηση τί να περιμένεις από....τον Γόντικα; Μπράβο στον Βγενόπουλο, στον Πατέρα, στους Γιαννακόπουλος, στους Βαρδινογιάννηδες αξίζουν και αυτοί τα συγχαρητήρια των απανταχού 'γαύρων'. Η σημερινή παρωδία δεν πρέπει να ξεχαστεί και πρέπει ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ και να εκμεταλλευτούμε τον εκνευρισμό παιχτών και κόσμου. Στην βράση κολλάει το σίδερο και τώρα πρέπει κάτι να γίνει. Όχι αύριο. ΤΩΡΑ. Γιατί θα ξεχαστεί και αυτό.


Προσωπικά νιώθω αηδιασμένος. Ξενερωμένος και πικραμένος από αυτά που παρακολουθώ. Λυπάμαι που ζώ σε αυτή τη χώρα που ούτε τα σπορ δεν μας αφήνουν να χαρούμε. Μακάρι να μπορούσα να φύγω σαν τον Σισσέ. Γιατί έχουμε τον αθλητισμό που μας αξίζει αλλά νιώθω οτι δεν ζώ στην χώρα που μου αξίζει. Καλό βράδυ σε όλους....