2 Ιουνίου 2006

35 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ....

35 χρόνια πέρασαν από την 2α Ιουλίου του 1971. Τη μέρα που σε συλλογικό επίπεδο στο ποδόσφαιρο, έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία ελληνικής ομάδας. Τη μέρα που ο Παναθηναϊκός είχε τη τιμή να παίξει στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών με αντίπαλο μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης όλων των εποχών, τον Άγιαξ του Κρόυφ!

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί ακόμα και σήμερα η ανάμνηση της μέρας αυτής σε παλαιότερους φιλάθλους αλλά ακόμα και εγώ που δεν το πρόλαβα αισθάνομαι υπερήφανος που αγαπώ την ομάδα αυτή που είναι η πεμπτουσία της ιστορίας του Ελληνικού ποδοσφαίρου σε Ελλάδα και Ευρώπη! Επίτευγμα πλέον πολύ δύσκολο να επιτευχθεί όσο και μερικοί τρέφουν φρούδες ελπίδες για το κοντινό μέλλον (ά ρε κακομοίρηδες εκεί στο λιμάνι)....Μπορεί να μην καταφέραμε τότε την υπέρβαση αλλά ακόμα και έτσι ήταν και είναι μια από τις μεγαλύτερες και ενδοξότερες σελίδες της ιστορία μας αλλά και της ιστορίας του αθλητισμού της χώρας γενικότερα.

Διαβάστε το υπέροχο αφιέρωμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα www.panathas.gr. Αξίζει το κόπο να θυμόμαστε το κατόρθωμα της πράσινης αρμάδας του Πούσκας. Αξίζει το κόπο να πιστεύουμε ακόμα στην ομάδα με έμβλημα το τριφύλλι.

ΠΑΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΥΡΑ 13.........ΕΛΛΑΣ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ