20 Οκτωβρίου 2006

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ (?)

Είναι πάρα πολύ νωρίς να πούμε ακόμα κάτι τόσο βαρύγδουπο όπως πολλές εφημερίδες αναγράφουν σήμερα στην πρώτη τους σελίδα. Ακόμα δεν μπορούμε να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για την ομάδα που φτιάχνει ο Μουνιόθ. Σίγουρα όμως δεν μπορώ παρά να επισημάνω κάποια πράγματα που είδα από την χτεσινή μας νίκη 2-0 επί της Χαποέλ του Σούμ:

1. Στο πρώτο 20λεπτο πραγματικά παίξαμε πάρα πολύ καλά. Άφθονη πίεση, αρκετές ευκαιρίες και γενικά πάθος και καλή κυκλοφορία της μπάλας.

2. Η άμυνα μας πάλι ήταν το χάλι το μαύρο. Ο Βύντρα ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. Του έδινε πάσα ο Άντονσον στα 3 μέτρα χωρίς πίεση στο χαλαρό και την έχανε!!! Παραλίγο πάλι να φάμε γκολ από απροσεξία και αργοπορία του και γενικά ήταν το χάλι το μαύρο. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πιάνει πανικός την άμυνα με το παραμικρό. Χαρακτηριστική η φάση με τον Μόρις στο δεύτερο ημίχρονο που έκανε μια "ζεμπεκιά" χωρίς πίεση αντιπάλου ουσιαστικά και παραλίγο να γίνει το 2-1.

3. Ο Έμπεντε μαζί με Άντριτς και Ρομέρο ήταν οι κορυφαίοι χτες και χάρηκα που είδα τον Ρομέρο να παίζει λίγο καλύτερα σε σχέση με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του. Απλώς με προβληματίζει λίγο η επιθετική του συμμετοχή καθώς τα περισσότερα σούτ που επιχείρησε πηγαίναν στα περιστέρια και γενικά τον έβλεπες οτι έπερνε την μπάλα και ενώ μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο (μια ντρίπλα, ένα σουτ) αυτός τα έχανε και έκανε επιπολαιότητες.

4. Η επιστροφή Βίκτορ με ψιλοαπογοήτευσε αλλά αναμενόμενο αφού έχει να παίξει κάτι χρόνια. Καλό πάντως οτι πάτησε γήπεδο και μακάρι να ανεβάσει σύντομα στροφές.

5. Τέλος ο Μουνιόθ ο οποίος τουλάχιστον έδειξε οτι ξέρει τις δυνατότητες της ομάδας και κατάφερε έστω σε έναν μικρό βαθμό (αφού είναι νωρίς ακόμα) την φιλοσοφία του (πίεση-επιθετικότητα) στην ομάδα. Μακάρι με την ΑΕΚ να φανεί αυτό περισσότερο και να ξεφτυλίσουμε τα χανουμάκια που έχουν πάρει πολύ αέρα χωρίς λόγο. Από τη μια σφαλιάρα στην άλλη είναι και γλώσσα δεν έχουνε βάλει μέσα. Αλλά η Δευτέρα είναι κοντά οπότε θα δούμε αν μπορούμε και αν έχουμε τον τσαμπουκά και την αγωνιστική θέληση να δώσουμε στο άρθρο-44 αυτό που τους αξίζει....