6 Φεβρουαρίου 2007

Ο ΥΠΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Κοιμόμαστε αδέρφια. ΟΛΟΙ. Ανεξαιρέτως χρώματος-ομάδας-λοιπών πεποιθήσεων, κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου και γαλουχημένοι με μια αρρωστημένη νοοτροπία ωχαδερφισμού δεν μπορούμε να συνέλθουμε με τίποτα. Όλοι οι οπαδοί, όλοι οι φίλαθλοι είμαστε έρμαια του κάθε λαμόγιου, του κάθε δημοσιογραφίσκου, του κάθε μεγαλοεκδότη που πουλάει και αγοράζει την συνείδηση μας όπως του γουστάρει και όπως του συμφέρει. Και εμείς το βιολί μας. Εξακολουθούμε να αγοράζουμε τις εφημερίδες τους, εξακολουθούμε να τρέχουμε στα γήπεδα, εξακολουθούμε να ελπίζουμε, να θεοποιούμε, να στεναχωριόμαστε, να χαιρόμαστε. Αλλά αυτή είναι και η φύση του ανθρώπου βέβαια. Αν δεν υπάρχει η ελπίδα οτι κάποτε θα αλλάξουν προς το καλύτερο τα πράγματα, ε τότε δεν υπάρχει λόγος να υφίσταται το άθλημα του ποδοσφαίρου, που μας απασχολεί εν προκειμένω, στην χώρα μας. Αλλά τελευταία, όσο δηλαδή μεγαλώνω και περνώντας αρκετό μέρος του ελεύθερου χρόνου μου ενασχολούμενος με το ποδόσφαιρο και τον Παναθηναικό, τείνω να συνειδητοποιήσω οτι τελικά-όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας- "τα θέλει ο κώλος μας"!

Ε δεν μπορώ να δώσω άλλη ερμηνεία σε αυτά που συμβαίνουν. Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα μας επι τόσα χρόνια ο κάθε Μπριάκος και ο κάθε Τσαχειλίδης και εμείς τίποτα. Μας δουλεύει ψιλό γαζί ο Τζίγγερ με τους νέους του φίλους (Κόκκαλης-Ντέμης) και εμείς τίποτα. Κοροϊδεύουν τόσα χρόνια τα ΠΑΟΚΙΑ οι βουλευτάδες της Θεσσαλονίκης και τους φταίει η Αθήνα. Επεισόδια κάθε αγωνιστική, ρατσιστικά, αντιεθνικά συνθήματα σε κάθε γήπεδο και τιμωρία καμία. Στήνουν τους αγώνες όπως τους συμφέρει το τρίο της συμφοράς και μετά μαλώνουν για την πίτα και εμείς πρέπει να τους ανεχόμαστε και να τους πληρώνουμε τρέχοντας στα γήπεδα και αγοράζοντας φανέλες και κούπες με το τριφύλλι. Το παιχνίδι εξακολουθεί να παίζεται με τον ίδιο βρώμικο και μιαρό τρόπο αλλά πλέον έχουνε καλύψει την βρωμιά τους με το φανταχτερό πέπλο της Σούπερ Λήγκας και εμείς πρέπει να φάμε, και εν τέλει τρώμε, το παραμύθι τους. Η μαρμίτα είναι η ίδια και αυτοί που τρώνε με χρυσά κουτάλια είναι οι ίδιοι. Και οι μαλάκες της υπόθεσης εξακολουθούν να είναι οι ίδιοι. Δηλαδή εγώ και εσείς. Όλοι μας.

Εμείς οι Παναθηναϊκοί αποδεικνύουμε καθημερινά με την ανυπαρξία της οργανωμένης αντίδρασης οτι τελικά τα θέλει ο κώλος μας που είμαστε έρμαια στην ανικανότητα της διοίκησης Βαρδινογιάννη. Βέβαια θα μου πείτε και αν φύγει αυτός ποιός να έρθει; ΚΑΝΕΝΑΣ. Άλλο μια ισχυρή διοίκηση, όπως σίγουρα είναι η οικογένεια Βαρδινογιάννη και ΑΛΛΟ μια ΙΚΑΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Και εμείς για αυτό διαμαρτυρόμαστε. Για τήν έλλειψη ικανότητας, οράματος και στρατηγικής. Αλλά παρ' όλα αυτά, παρά τις ατέλειωτες πίκρες και στεναχώριες, συνεχίζουμε, ασχολούμαστε, πονάμε την ομάδα και σε κάθε ευκαιρία κάνουμε την κωλοτούμπα μας για να πάμε στο ΟΑΚΑ να θαυμάσουμε τον Ρομέρο και τον Βύντρα, όπως παλιά τρέχαμε για να θαυμάσουμε τον Στράντλι και τον Σίγκουρσον (τον Σέζαρ τον θυμάστε;χαχαχα). Προχτές παρακολούθησε όλη η Ελλάδα την απονομή του γαύρου στο ΟΑΚΑ από τον Μπριάκο. Όχι οτι η ΑΕΚ άξιζε κάτι παραπάνω αλλά ο Μπριάκος έδωσε πραγματικά ρέστα. Βέβαια αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία της δικιάς μας ανυπαρξίας φέτος. Τίποτα. Κανενός αφτί δεν ίδρωσε. Τιμωρήθηκε και καλά ο Μπριάκος και χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι. Τόσα χρόνια οι τιμωρίες βροχή στους διαιτητές αλλά επί της ουσίας τίποτα. Όποιος είναι να πάρει πρωτάθλημα το παίρνει. Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε.

Τα μΠαόκια βγάλανε και μια ιστοσελίδα που βρίζει τον Σαλπιγγίδη. Μπράβο ρε μάγκες. Βρήκατε την πραγματική αιτία που είστε τόσα χρόνια μια ομαδούλα. Δεν φταίει που ψηφίζετε τους ίδιους ανίκανους κάθε φορά για να μας διοικούν εδώ πάνω στην Θεσσαλονίκη. Δεν φταίει που δεν έχετε διοίκηση. Δεν φταίει που σχεδόν κάθε αγωνιστική τρώτε πρόστιμα από την καφρίλα σας που την θεωρείτε μαγκιά και ανεβαίνουν και άλλο τα χρέη της ομάδα σας. Δεν φταίει που τόσα χρόνια εμπιστεύστε τους λάθους ανθρώπους. ΟΧΙ! Για όλα φταίει η Αθήνα. Για όλα φταίει ο Σαλπιγγίδης. Ο Κούδας που παρακάλαγε να πάει στον Πειραιά του έχετε στήσει άγαλμα αλλά ο Σαλπιγγίδης είναι ο νέος σας εχθρός. Συγχαρητήρια. Πέσατε στην παγίδα της προπαγάνδας των δημοσιογράφων και φερέφωνων της Θεσσαλονίκης. Έτσι μπράβο αποπροσανατολιστείτε από τα πραγματικά σας προβλήματα. Για όλα φταίει ο Σαλπιγγίδης, ο Παναθηναικός, ο Νίνης.

Δεν ξέρω τι με έπιασε και γράφω τέτοια περίεργα και ασυνάρτητα απογευματιάτικα. Μια δόση αυτοκριτικής διάθεσης συνδυασμένη με την βαρεμάρα της δουλειάς (ακόμα να πάει 6.30 να σχολάσω;;;;) μάλλον θα είναι η αιτία....