19 Ιουνίου 2007

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ

Όσοι κατά καιρούς έχετε διαβάσει κάποιο από τα post μου, θα έχετε καταλάβει πως δεν μου αρέσει η προσωπολατρεία και πως αποφεύγω να εκθειάζω πρόσωπα και καταστάσεις. Παρ' όλα αυτά όταν μιλάει ένας άνθρωπος σημαία-σύμβολο για τον μπασκετικό Παναθηναικό (και όχι μόνο), που έχει σηκώσει τις περισσότερες κούπες από κάθε άλλο συναθλητή του στην Ελλάδα και που στο πρόσωπο του ενσαρκώνονται όλα αυτά που κάνουν τον Παναθηναικό και τον λαό του πραγματικά μεγάλους, τότε ναι αξίζει να αφιερώσω 2-3 γραμμές για αυτόν τον άνθρωπο που λέγεται ΦΡΑΓΚΙΣΜΟΣ ΑΛΒΕΡΤΗΣ.

Ο Φράνκι -ο αρχηγός-, μετά το ματς με τον γαύρο στο ΣΕΦ, σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα, δήλωσε τα εξής συγκλονιστικά που τα παραθέτω όπως γράφονται στην ιστοσελίδα http://www.goalday.gr/:


"Μάγκες, ό,τι έγινε, έγινε. Τα ξεχνάμε όλα και κοιτάμε μπροστά» ήταν το πρώτο μήνυμα του αρχηγού του Παναθηναϊκού. «Είμαστε ο Παναθηναϊκός, η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη και οφείλουμε να μπούμε με ψυχή στο γήπεδο, να πολεμήσουμε και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».
Συγκλονιστικός, όμως, ήταν κυρίως ο επίλογος του αρχηγού του Παναθηναϊκού... «Να μπούμε στο γήπεδο, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να καταθέσουμε ψυχή, να πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Τουλάχιστον, ακόμη κι αν χάσουμε το πρωτάθλημα, να έχουμε την υπερηφάνεια ότι τα δώσαμε όλα και να πάμε να τους πούμε "μάγκες, μπράβο σας που μας κερδίσατε". Πάμε όλοι μαζί για τον τίτλο"


Μπράβο ρε αρχηγέ και μακάρι το πνεύμα σου να το υιοθετήσουν όλοι αύριο και να κατακτήσουμε ακόμα ένα πρωτάθλημα.