28 Δεκεμβρίου 2007

ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ

Τέτοια ματς συνήθως ο Παναθηναικός των τελευταίων ετών τα χάνει. Και μάλιστα τα χάνει με κατεβασμένα τα χέρια. Ματς, σταυροδρόμια που κρίνουν πολλά. Παιχνίδια σε κομβικά χρονικά-βαθμολογικά σημεία με αντιπάλους καλές ομάδες όπως καλή (πολύ καλή) ομάδα είναι ο Άρης.

Ο Μπάγεβιτς έχει καταφέρει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο τον ήδη ανεβασμένο από πέρισυ Άρη που έχει στο δυναμικό του αρκετά καλές μονάδες, ίσως και μερικούς παίχτες πολύ καλύτερους από τα δικά μας καμάρια (βλ. Κόκε πχ)...Προσωπικά, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα και το πώς έχει παρουσιαστεί ο Παναθηναικός και την σταθερότητα και συνέπεια του Άρη, βλέπω άσσο το ματς. Δεν ξέρω πως θα κατορθώσει -επιτέλους!!- ο Πεσέιρο να συμμαζέψει τα ασυμάζευτα και να παρουσιάσει ένα συγκροτημένο -επί 90 λεπτά- σύνολο, που θα μπορεί να αλλάξει 3 μπαλιές (πολλές λέω; άντε 2 έστω!) και να κάνει ευκαιρίες της προκοπής.

Με ήττα και σε αυτό το κομβικό ματς λοιπόν, ο Παναθηναικός μένει πίσω και βαθμολογικά και ψυχολογικά και δύσκολα πλέον υπάρχει επιστροφή (κατά την ταπεινή μου άποψη και σύμφωνα με όσα έχω δει τα τελευταία χρόνια). Με νίκη και ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ στην συνέχεια, τότε όλα μπορούν να μπουν ξανά στον δρόμο τους, όπως δηλαδή φαινόταν να μπαίνουν μέχρι και το ματς με την ΑΕΚ. Γιατί μετά άρχισε η γνωστή κατρακύλα...και φέτος.