15 Ιανουαρίου 2009

ΜΠΑΛΛΑΡΑ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ!

Άντε να πω και γω κάτι αγωνιστικό. Χτες πίστευα θα έβλεπα έναν αγώνα κυπέλλου του ΠΑΟ από τα παλιά: Αγγαρεία, βαρεμάρα 0-0 και γκολ με το ζόρι στο 80φεύγα για να σώσουμε τα προσχήματα. Ειδικά όταν ειδα και το γήπεδο βούρκος λέω όπα τα πιάσαμε τα λεφτά μας.

Και όμως!!!! Είδα ΜΠΑΛΛΑΡΑ από την ομάδα τηρουμένων των συνθηκών και του βούρκου-γηπέδου, απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο που σίγουρα το κύπελλο για αυτόν δεν ήταν κάτι το αδιάφορο και είδα ανάπτυξη, φαντασία και κυρίως ΠΑΘΟΣ από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό!!! Ακόμα και μετά το 4-0 (το ένα γκολ καλύτερο από το άλλο) η ομάδα πρέσαρε ψηλά και δεν άφηνε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο.

Έτσι όπως πρέπει δηλαδή σε κάθε ματς να παίζουμε...

Μερικές φορές ξεχνάω-ξεχνάμε πως φέτος είναι μεταβατική περίοδος για την ομάδα μας. Έχουμε έναν πάρα πολύ μεγάλο προπονητή και μερικούς καλούς παίχτες πάνω στους οποίους μπορεί να φτιαχτεί ένα ασυναγώνιστο σύνολο.

Το πρόβλημα το εντοπίζω στα ανώτερα κλιμάκια. Εκεί όπου λαμβάνονται οι (λάθος) αποφάσεις. Στο γήπεδο τα γαμήσανε (εννοείται πως φταίνε). Στις μεταγραφές τα γαμήσανε και τα γαμάνε (15/1 και ακόμα τίποτα). Στις σχέσεις με τους οπαδούς τα γαμήσανε. Λόγια-λόγια-λόγια......

Περιμένω όμως. Έχω ακόμα παραδόξως κάμια σημάδια υπομονής. Το πρωτάθλημα ΟΚ το χάσαμε ας το χαρούν οι υπάλληλοι αφού τόσο ζώα είναι που νομίζουν οτι το αξίζουν κιόλας. Από δω και πέρα κύριοι του Παναθηναικού είναι τα μεγάλα 5 ερωτήματα:

1. Μπορούμε να περάσουμε στους 8 του Champions League?
2. Μπορούμε να πάρουμε το Κύπελλο Ελλάδας;
3. Μπορούμε του χρόνου να κάνουμε μια ΟΜΑΔΑΡΑ εφάμιλλη των μεγάλων σωματείων της Ευρώπης;
4. Έχετε τα αρχίδια κύριοι πολυμετοχικοί να τα βάλετε με το παρακράτος του Κόκκαλη και να νικήστε παράγκες και πολιτικάντηδες;
5. Μπορούμε το 2010 να έχουμε δικό μας γήπεδο;