18 Φεβρουαρίου 2010

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ!

Σπουδαίο ματς σήμερα. Παναθηναικός εναντίον της μεγάλης Ρόμα. Ευρωπαικό ματς. Μεγάλο ματς. Σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ. Απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο σε εξαιρετική φόρμα και ένα παιχνίδι που τραβάει πολλά φώτα πάνω του.

Και όμως αντί να αισθάνομαι ενθουσιασμό, ανυπομονησία, αγωνία, τρέλλα για το σημερινό ευρωπαϊκό μας παιχνίδι, τα συναισθήματα μου μάλλον προς την αδιαφορία πλησιάζουν. Δυστυχώς ο Παναθηναικός φέτος έχει καταφέρει στα κρισιμότερα σημεία της σεζόν να μας ξενερώνει ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ με αποτέλεσμα σήμερα η πλειοψηφία των οπαδών του-και εγώ-να μην σκεφτόμαστε το σημερινό ματς αλλά το δίχως αύριο παιχνίδι της Κυριακής με τον μπαοκ στην τούμπα. Αν είναι δυνατόν δηλαδή!

Και όμως! Φέτος η ομάδα στα σημεία που έπρεπε να δείξει οτι είναι το αφεντικό και οτι είναι σοβαρή ομάδα, απλά τα σκάτωσε. Μπροστά σε γεμάτο ΟΑΚΑ με την αεκ τα σκάτωσε, μπροστά σε γεμάτο ΟΑΚΑ με την Καβάλα, τα σκάτωσε πιό πολύ με αποτέλεσμα να ξενερώσει αφάνταστα τους οπαδούς της και ενώ μέχρι πριν λίγες μέρες (ειδικά μετά το αποτέλεσμα της Λάρισας) όλοι να είμαστε γκαβλωμένοι με την ομάδα, ξαφνικά να έρχεται η σφαλιάρα από την Καβάλα και πάλι να ξενερώνουμε αφάνταστα. Το ξέρω πως είναι λάθος. Ξέρω πως δεν πρέπει τη μια να πετάμε στα σύννεφα και την άλλη να τα ισοπεδώνουμε όλα. Αλλά πιστεύω πως το συναίσθημα αυτό πηγάζει από την έλλειψη εμπιστοσύνης προς την ομάδα που έχει ποτίσει τις ψυχές μας τόσα χρόνια. Απλά δεν πιστεύουμε στην ομάδα αυτή γιατί τόσα χρόνια δεν μας έχει πείσει.

Μπορεί να μην φταίει πάντα η ομάδα αλλά εξωγενείς παράγοντες, όμως ας το παραδεχτούμε πως η νοοτροπία και η αγωνιστική συμπεριφορά του Παναθηναικού απλά δεν σε γεμίζουν με εμπιστοσύνη και πάντα πιστεύεις οτι ενώ μπορεί τη μια βδομάδα να κερδίσεις (λέμε τώρα) την Μπαρτσελόνα και την άλλη να φας 2 από....την Καβάλα. Έτσι και φέτος. Απλώς φέτος είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ η ευκαιρία της ομάδας να βγάλει επιτέλους αυτό το προσωπείο και να αλλάξει ριζικά τη νοοτροπία της. Επιτέλους πρέπει η ομάδα να δείξει καρδιά και πνεύμα ΝΙΚΗΤΗ, να δείξουν οι ακριβοπληρωμένοι παίχτες του Παναθηναικού οτι καταλαβαίνουν σε ποιά ομάδα παίζουν, να πιστέψουν στον εαυτό τους, να κάνουν αυτή τη γαμημένη υπέρβαση που στα χαρτιά λόγω φανέλας θα θεωρούταν δεδομένη αλλά στην πραγματικότητα έχει αργήσει πάρα πάρα πάρα πολύ. Φέτος η ευκαιρία γι'αυτό είναι μοναδική και ίσως η τελευταία που θα έχουν. Πραγματικά αν χαθεί αυτός ο τίτλος θα αυτοακυρωθούν όλοι σαν παίχτες και προσωπικά πιστεύω πως δεν υπάρχει μέλλον για την ομάδα αυτή με τα δεδομένα αυτά (τρέχων διοίκηση-οργάνωση-νοοτροπία). Είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ του ποδοσφαιρικού Παναθηναικου φέτος.

Σήμερα πραγματικά δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος. Αν πάρουμε το Χ να είμαστε ευχαριστημένοι. Αν νικήσουμε θα είναι πραγματικά πολύ μεγάλο αποτέλεσμα. Αλλά δύσκολα πάλι να προκριθούμε. Το σημαντικότερο ματς της δεκαετίας (έτσι όπως τα κατάφεραν) είναι το ντέρμπυ της Κυριακής με τον μπαοκ. Η Θεσ/νίκη βράζει για το ματς, ήδη δημιουργούν κλίμα, θεωρούν δεδομένο οτι θα τους σφάξει η διαιτησία ενώ τα κόκκινα αδέρφια τους αν νικήσουμε θα λένε οτι μας το έδωσε το ματς ο μπαοκ. ΠΡΕΠΕΙ να νικήσουμε και στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο. ΠΡΕΠΕΙ να τα δώσουν όλα, να νικήσουν με καθαρό σκορ να βουλώσουν ασπρόμαυρα και κόκκινα στόματα και να δείξουν οτι φέτος ο Παναθηναικός είναι πρωταθλητής. Δεν θέλω ούτε να σκεφτώ τί θα γίνει αν χάσουμε από άποψη ψυχολογίας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ! ΠΑΙΞΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ!