12 Ιουλίου 2010

ΠΕΡΙ ΣΠΑΝΟΥΛΗ

Όχι δεν θα αρχίσω τα γαμοσταυρίδια και τα βρισίδια ενάντια στον αθλητή-επαγγελματία καλαθοσφαιριστή Βασίλη Σπανούλη. Πιστεύω και δεν έχει νόημα αλλά δεν είμαστε και 15 χρονών. 

Αντιθέτως εγώ θα εκφράσω την απορία μου πώς αυτός ο άνθρωπος ενώ γνωρίζει τί τον περιμένει, πόσα έχει να ακούσει και πόση πίκρα έχει να φάει σαν αθλητής στον μόνιμο δεύτερο του ελληνικού μπάσκετ, επέλεξε για κάποια λεφτά παραπάνω να πάει στον γαύρο. Δηλαδή για αυτόν που είναι επαγγελματίας, μόνο τα λεφτά έχουν δηλαδή σημασία; Μόνο η τσέπη να γεμίζει και τα υπόλοιπα όλα στα αρχίδια του; Πραγματικά μου κάνει εντύπωση. Φεύγει από έναν σύλλογο που είναι αυτοκράτορας σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπου οι οπαδοί στηρίζουν όσο κανείς (θυμηθείτε μόνο τι έγινε πέρσι στο ΟΑΚΑ μετά τον ευρωπαϊκό μας αποκλεισμό) και επιλέγει να το παίξει ο μέγιστος επαγγελματίας και να πάει σε μια ομάδα που κατά πάσα πιθανότητα θα του πετάνε κορνέδες, θα γνωρίζει μόνο ήττες από τον Παναθηναϊκό και γενικά δύσκολα θα δει τίτλους. Και μιλάνε οι αριθμοί και τα δεδομένα τώρα και όχι το συναίσθημα. 

Και από την άλλη επιλέγει να γίνει στόχος των Παναθηναικών οπαδών και να στιγματιστεί ως προδότης. Γιατί και άλλοι φύγανε από την ομάδα (βλ Χατζηβρέττας) αλλά όλοι τους αντιμετωπίζουμε σαν αθλητές που πρόσφεραν και που τίμησαν την φανέλα που φόρεσαν και τους αγαπάμε γι' αυτό. Φυσικά και ο Σπανούλης τίμησε την πράσινη φανέλα. Με το παραπάνω. Αλλά με το τρόπο που επέλεξε να φύγει και η ομάδα στην οποία πάει, δείχνουν οτι ο Σπανούλης ναι είναι επαγγελματίας αλλά τελικά ποτέ δεν άξιζε να φοράει αυτή τη φανέλα. 

Σαν επίλογος θα σας αναφέρω οτι ο Μπατίστ, δέχτηκε να ανανεώσει με λιγότερα χρήματα επειδή θεώρησε ντροπή να παρατήσει τον σύλλογο που τον ανέδειξε και με τον οποίο γνώρισε τόση δόξα. Οποιαδήποτε αντίθετη άποψη ευπρόσδεκτη όπως πάντα.