6 Φεβρουαρίου 2008

3 ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ...

Ή αλλιώς πώς να αποτελειώσετε μια ΠΑΕ. Στην πρόταση της ΠΕΚ λοιπόν, για να γίνει ο Παναθηναικός ομάδα μεγέθους Τσέλσι, ο Τζίγγερ απάντησε με μια συνέντευξη τύπου χτες όπου ουσιαστικά είπε οτι θα κάνει μια κερδοσκοπική εταιρία για ανάδειξη νέων παιχτών (κάτι σαν ποδοσφαιρικό fame story δηλαδή) και φυσικά όποιος πιστός θέλει να χώσει χρήμα ευπρόσδεκτος. Δηλαδή και δεν πουλάει και δεν θέλει βοήθεια αλλά ιδρύει μια νέα επιχείρηση και ζητάει από όποιον θέλει να δώσει κατιτίς να το δώσει εκεί, έτσι ώστε να τα κονομήσει δηλαδή περισσότερο ο Τζίγγερ. Ή μας περνάει όλους για μαλάκες ή ο ίδιος δεν ξέρει τί του γίνεται (και τα δύο μάλλον).


Φυσικά ο Τζίγγερ δεν θα μπορούσε παρά να πέσει σε μια τεράστια αντίφαση. Δήλωσε ο πανέξυπνος αυτός επιχειρηματίας οτι ο Παναθηναικός δεν θέλει βοήθεια από κανέναν, είναι ισχυρή ΠΑΕ και όποιον θέλει τον αποκτάει. Δηλαδή εν ολίγοις, σαν πανίσχυρη ΠΑΕ που είναι όποιον στόχο θέσει τον επιτυγχάνει. Δηλαδή με βάσει τα λόγια αυτά, στόχος του Βαρδινογιάννη τα προηγούμενα χρόνια ήταν η τρίτη θέση, οι Ευρωπαικές φάπες και η γελοιοποίηση της ομάδας. Αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω τις τοποθετήσεις αυτές!

Προφανώς ο Τζίγγερ από πείσμα και σε συνδυασμό με την ανικανότητα του, δεν δέχεται καμία εναλλακτική γνώμη για το μέλλον μιας ΠΑΕ που χωρίς οπαδούς δεν υπάρχει, κάτι που φανερώνει βασικά το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ του Παναθηναικού. Οτι δηλαδή ό,τι και να γίνει, όσο και να μας μικρύνει ο Τζίγγερ με την παρέα του (Κόκκαλη, κτλ) 'εμείς' θα πηγαίνουμε γήπεδο, θα αγοράζουμε επετειακές φανέλλες, θα ξεχνάμε τις φάπες στην πρώτη νίκη επί του κάθε Αστέρα Τρίπολης. Με λίγα λόγια θα δίνουμε έσοδα στον Τζίγγερ να μας πηδάει ακόμα παραπάνω. Εν τέλει δηλαδή για την κατάντια μας φταίμε και εμείς αδέρφια.

Περαστικά στην ΠΑΕ και μακάρι ο Βγενόπουλος να απαντήσει όπως πρέπει και να αναπτερώσει λίγο τις ελπίδες μας για αλλαγές στην ΠΑΕ.