31 Ιανουαρίου 2007

ΛΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!

Δεν ξέρω πως, δεν με νοιάζει! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΣΑΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΟΤΟΓΑΒΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ.

Ο μΠΑΟΚ για ακόμα μια φορά έρχεται να παίξει μαζί μας με πάθος και αυταπάρνηση και για την ιστορία του. Με τον γάβρο τα ξεχνάει όλα αυτά αλλά με εμάς φουντώνει το πάθος του και παίζει για τον λαό του, για την ιστορία του, για την πόλη της Θεσσαλονίκης, για τις χαμένες πατρίδες, κτλ, κτλ. Ε λοιπόν σήμερα πρέπει να τους βουλώσουμε το υπεροπτικό στοματάκι που κάνει λόγο και για νίκη στο ΟΑΚΑ λες και παίζουν με τον Εθνικό, και τους πατήσουμε κάτω. Στην κυριολεξία. Και όχι με 1-0 μόνο. ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Ταπείνωση, εξευτελισμός όπως τις παλιές καλές εποχές του 5-2 μέσα στην Λεωφόρο....Θέλω χατ-τρικ του Σαλπιγγίδη και να πανηγυρίζει με πάθος καθε γκολ. Θέλω καυτή ατμόσφαιρα (σήμερα κάνω κωλοτούμπα στο θέμα της αποχής αλλά είναι η περίπτωση) και φανατισμό σε όλο το 90λεπτο. Θέλω ταπείνωση των γαυρομπουγάτσων. ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ.


Σε αντίθετη περίπτωση που βγούμε και εκτός κυπέλλου.....Ε αυτό δεν θέλω να το σκέφτομαι ούτε σαν πιθανότητα. Αρκετές πίκρες φάγαμε φέτος.

30 Ιανουαρίου 2007

AΛΛΑΓΗ BANNER....ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ

Μετά από....'λαϊκή' απαίτηση, το banner με την αγριόφατσα του Τζίγγερ κατεβαίνει και ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ μέχρι να φτιάξω νέο, μπαίνει το παλιό banner με τον παντοτινό ηγέτη Κριστόφ Βαζέχα και τον wannabe ηγέτη που μας τελείωσε Έκι Γκονζάλεζ.

28 Ιανουαρίου 2007

ΝΙΝΗΣ ΝΑΙ....ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ

Ναι στον Νίνη που με την πολύ καλή του εμφάνιση και το υπέροχο γκολ του, γράφει σιγά σιγά την δική του ιστορία με την πράσινη φανέλα. Μπράβο στον πιτσιρικά που αποτελεί ένα φως ελπίδα στο σκοτάδι που έχει βάλει την ΠΑΕ η διοίκηση Βαρδινογιάννη. Απλώς εκφράζω ξανά τους φόβους μου για την ξαφνική και υπερβολική δημοσιότητα που δίνεται σε έναν πιτσιρικά 16 χρονών. Είναι πολύ επικίνδυνο να καεί νωρίς ο Νίνης και πρέπει όλοι να τον προφυλάξουνε από τα αδηφάγα μέσα. Μακάρι να συνεχίσει έτσι, απλώς επειδή όλα τα πράγματα έχουν δύο όψεις, η άλλη όψη του νομίσματος που λέγεται Νίνης έχει να κάνει με την στάχτη στα μάτια που βρήκε ευκαιρία να ρίξει η ΠΑΕ και τα φερέφωνα της σχετικά με την ανυπαρξία στον προγραμματισμό και την σωστή εύρεση παιχτών. ΟΚ να βασιζόμαστε στις ακαδημίες, να προωθούνται νέα ταλέντα αλλά δεν μπορεί η ομάδα νέων μας να πάρει τίτλους στην Ελλάδα και να κάνει πορείες στη Ευρώπη από μόνη της. Χρειάζονται παίχτες κλάσης που θα εμπνεύσουν, θα παρασύρουν και θα βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα. Και τέτοιους δυστυχώς έχουμε χρόνια να δούμε στον Παναθηναϊκό. Με πρόχειρες δανεικές και άχρηστες λύσεις με παίχτες αμφιβόλου ποιότητας ή πρώην εγνωσμένης αξίας (Βίκτορ) που ήρθαν να κολλήσουν ένσημα δεν πάμε πουθενά.

Ναι μεν αλλά στην επιστροφή μας στην Λεωφόρο. Δεν λέω ωραίοι οι συναισθηματισμοί, είναι το ‘σπίτι΄ μας η Λεωφόρος αλλά ας το δούμε το θέμα λίγο πιο σφαιρικά και όχι μόνο με το συναίσθημα που υπαγορεύει πλήρη συναίνεση στα σχέδια του Τζίγγερ. Από το 65000 θέσεων ΟΑΚΑ, στο 17000 θέσεων γήπεδο Απ. Νικολαϊδης. Εισητήρια ξεχάστε τα. Επιστροφή σε εποχές Ticket Club και ειδικά οι οπαδοί από επαρχία ας το ξεχάσουν καλύτερα το γήπεδο. Λεωφόρος-ΟΑΚΑ-Γήπεδο Βοτανικό. Έτσι δεν μας τάζαν; Αυτό δεν ήταν το πρόγραμμα; Τί άλλαξε ξαφνικά και θέλουν να επιστρέψουμε στην Λεωφόρο; Δεν έχει λεφτά ο Τζίγγερ να πληρώνει στο ΟΑΚΑ; Ή μήπως θέλει να ελέγχει τους οπαδούς που θα παίρνουν εισητήρια για την Λεωφόρο, έτσι για να μην έχει και τίποτα περίεργες ιστορίες όταν ανακοινώσει οτι το γήπεδο στον Βοτανικό τελικά θα γίνει το 2020, οπότε ας γιορτάσουμε τα 100 μας χρόνια στην Λεωφόρο παρέα με ΠΑΛΕΦΙΠ και λοιπούς τσάτσους; Εγώ το βλέπω αυτό σαν ένα πισογύρισμα, αποτέλεσμα της τσιγγουνιάς και στενομυαλιάς της διοίκησης αλλά και ως μια κίνηση αντιπερισπασμού για να μετριάσει τις αντιδράσεις των πολλών όταν τελικά ανακοινωθεί οτι το γήπεδο στον Βοτανικό θα αργήσει. Σίγουρα η Λεωφόρος αποτελεί μια καυτή έδρα αλλά πλέον η ιστορία αυτή έχει τελειώσει. Πρέπει να παραμείνουμε στο ΟΑΚΑ που ναι μεν δεν είναι έδρα αλλά είναι το μεταβατικό στάδιο στο οποίο πρέπει να παραμείνουμε αν θέλουμε να προχωρήσουμε. Είναι μια καλή έδρα για αντίδραση. Άλλο να είναι στο ΟΑΚΑ 3000 οπαδοί που το γήπεδο φαίνεται νεκρό και άλλο στην Λεωφόρο που θα φαίνεται μισογεμάτο. Και αυτά τα γράφω για οπαδούς μας που παρασέρνονται από συναισθηματισμούς και ενθουσιάστηκαν με την ιδέα της επιστροφής στην Λεωφόρο. Ίσως βέβαια όταν θα θέλουν να δούν ένα ματς και δεν βρίσκουν εισητήριο ούτε για δείγμα και συνεχώς μένουν εκτός γηπέδου, ίσως τότε να αλλάξουν άποψη. ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΟΝ ΤΖΙΓΓΕΡ! Αποδεδειγμένα το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι πως θα περιορίσει το κόστος και πως θα μικρύνει τον κόσμο του Παναθηναικού έτσι ώστε να τα φέρει στα μέτρα που θέλει αυτός. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ. ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ...

21 Ιανουαρίου 2007

ΤΡΕΛΗ "ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ" ΤΣΟΝΤΑ

Αυτό ναι ήταν αυτοκρατορικό γαμήσι. Ο πραγματικός βασιλιάς-αυτοκράτορας-πλανητάρχης όπως θέλετε πείτε τον, ξεφτίλισε μπροστά στον λαό του τον πρώην κίτρινο αυτοκράτορα με μια 36άρα στο κεφάλι, έτσι για να έχουν να μας θυμούνται. Και για να μην λένε πάλι για διαιτησίες και για απάτες και μαλακίες. Όταν νικάς με 36 πόντους εκτός έδρας τον δεύτερο της βαθμολογίας, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ....ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!





ΥΓ:Βλέπεις Τζίγγερ τι πετυχαίνει κάποιος όταν πραγματικά χώνει χρήμα και αγαπάει την ομάδα-επιχείρηση του;

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ

Όχι που θα νικούσαν. Η θυγατρική έχασε από την μητρική Πειραιά, όπως περίμενε η μισή Ελλάδα. Η "ιστορική" ομάδα του Βορρά, σήμερα ξέχασε να παίξει με πάθος και για την ιστορία της αλλά σίγουρα θα το θυμηθεί με αντίπαλο εμάς. Γνωστά πράγματα.

Τι κάνει γλού-γλού στα κεραμίδια;

20 Ιανουαρίου 2007

ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ....

Ε σήμερα δεν μας ήθελε η πόρνη η μπάλα και δεν κατάφεραμε να νικήσουμε. Παίξαμε ίσως το καλύτερο ολοκληρωμένο 90λεπτο τη φετινή σεζόν, τα κάναμε σχεδόν όλα σωστά αλλά η μπάλα δεν έλεγε να μπει γκολ. Ίσως να έχει δίκιο ο Μουνιόθ που θέλει τόσο πολύ τον Σάλβα, τί να πώ;

Από το πρώτο λεπτό πίεση, άψογοι αμυντικά (με Βύντρα αριστερά παρακαλώ και τον ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ σήμερα Νίλσον στα δεξιά), ΤΕΛΕΙΑ στο κέντρο αλλά με αμέτρητα οφσάιντ στην επίθεση. Πιέσαμε, μονότερμα τους παίζαμε ειδικά στο πρώτο μέρος, αλλά δεν μπορούσαμε επιθετικά να βρούμε λύσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο όχι τόσο καλά όπως το πρώτο αλλά είχαμε δοκάρι σε υπέροχο σουτ του Σαλπιγγίδη ενώ όλα έδειχναν πως το γκολ θα έμπαινε. Ε εκεί ακριβώς έκανε το λαθος ο Μουνιόθ. Εμπιστεύτηκε το μεγάλο αστέρι μας τον Βίκτορ Σάντσεθ, έναν παίχτη που υποτίθεται τον πήραμε ακριβώς για τον λόγο αυτό, να κάνει δηλαδή την διαφορά. Ο περιπατητής αυτός, βαριόταν να τρέξει, έριξε την ομάδα μια ταχύτητα πίσω και γενικά από το σημείο και μετά που μπήκε, έκανε τον μέτριο σήμερα Νίνη να φαίνεται τουλάχιστον Μέσι μπροστά του. Έλεος πια, ένας μεγάλος παίχτης θα έρθει σε μας για να παίξει και όχι για να κολλήσει ένσημα;;;

Πρωτάθλημα τέλος σήμερα κατά 99%, αφού και πίσω βαθμολογικά μείναμε και ψυχολογικά αφού αν νικούσαμε σήμερα η ομάδα πίστευα οτι θα έπαιρνε φτερά αλλά τώρα μάλλον το αντίστροφο θα συμβεί. Ειδικά όταν οι νεαροι κυρίως παίχτες μας, δουν τον γαύρο να περνάει αέρα από την και καλά παθιασμένη Τούμπα. Όχι βέβαια οτι αυτό το τουρλουμπούκι-δημιούργημα του Τζίγγερ, δικαιούται τίτλους και δόξες αλλά να χαμε να λέγαμε....Καληνύχτα σας.

18 Ιανουαρίου 2007

ΚΑΚΟ-ΚΑΛΟΣ

Πολύ κακός στο πρώτο ημίχρονο όπου παρουσιάσαμε τα γνωστά συμπτώματα διαλυμένης ομάδας και δεχτήκαμε 2 γκολ χωρίς ούτε μια φάση και πολύ καλός με θετική αντίδραση και ωραία μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο, όπου οι αλλαγές του Μουνιόθ με Μάντζιο και Νίνη(!!) έπιασαν τόπο και επί 45 λεπτά το ματς ήταν ένα ωραίο μονότερμα με 1 γκολ και αλλες 2-3 καλές ευκαιρίες. Απορώ ρε γαμώτο γιατί όμως έπρεπε να χάσουμε ένα ολόκληρο ημίχρονο, αφού ο Μουνιόθ έκανε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ να ξεκινήσει τον Σαλπιγγίδη τον οποίο έψαχναν οι επιθετικοί μας με ψηλές μπαλιές επί 45 λεπτά, χωρίς φυσικά ο Σάλπι να βρει ούτε μια φορά την μπάλα. Ο Ίβανσιτς αριστερά και ο Ρομέρο δεξιά ήταν ανύπαρκτοι και χάθηκε ένα ημίχρονο ενώ κλασσικά η άμυνα μας παραίπαιε (αλλά είπαμε εμείς επιθετικό ψάχνουμε). Στο δεύτερο ημίχρονο σωστά ο Ρομέρο πήγε αριστερά με δεξί χαφ τον φοβερό Νίνη ενώ ο Μάντζιος έδωσε πνοή στην επίθεση μας και άλλαξε την μορφή του αγώνα σε ένα μονότερμα όπου θα μπορούσαμε σε πολλές περιπτώσεις να πετύχουμε και δεύτερο γκολ. Στο ΟΑΚΑ πιστεύω ο ΠΑΟΚ δεν έχει καμία τύχη και είμαι βέβαιος πως θα προκριθούμε.

Λοιπόν αρκετά με την δημοσιογραφική ανάλυση. Θέλω λίγο να βάλετε την φαντασία σας να δουλέψει τώρα. Φανταστείτε λοιπόν όλα χτες να ήταν αντίστροφα. Στο ΟΑΚΑ, ΠΑΟ-ΠΑΟΚ. 1ο γκολ δικό μας μετά από χέρι. Δεύτερο γκολ μετά από ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ offside. Χαμός την επόμενη μέρα από τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης. Το κατεστημένο των Αθηνών έκανε πάλι την δουλειά του. Αδικιά στον ΠΑΟΚ. Αίσχος. Κρίμα και άδικο για τα δυο γκολ που δεν έπρεπε ποτέ να μετρήσουν. Στημένη διαιτησία. Κάκο πουλημένε. Και άλλα τέτοια όμορφα. Αλλά φυσικά επειδή όλα αυτά ευνόησαν την ομάδα του ΠΑΟΚ, οι μπουγατσομαλάκες δημοσιογράφοι της πόλης μας φυσικά θα το κάνουν γαργάρα. Όπως θα κάνουν γαργάρα και την επίθεση με πέτρες στο πούλμαν της ομάδας. Το πρώτο γκολ, πεντακάθαρο χέρι του Μίετσελ στην πάσα στον Τόργκελε. Έπρεπε να σταματήσει εκεί η φάση αφού ακούσιο δεν ήταν ούτε για πλάκα. Τα χέρια του ήταν σε πλήρη έκταση οπότε ακούσιο δεν υφίσταται. Στο δεύτερο γκολ, η πρώτη πάσα από τον χώρο του κέντρου είναι πεντακάθαρο οφσαιντ που δεν δώθηκε. Είμασταν και εμείς για τα πανηγύρια στο πρώτο ημίχρονο αλλά αν σε αδικεί και η διαιτησία δεν μπορείς να έχεις καμία τύχη. Αλλά τι να λέμε τώρα. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ευνοείται χωρίς να τρέχει τίποτα. Τόσες φορές αδικήθηκε θα πούνε οι έγκριτοι δημοσιογράφοι ας ενυνοηθεί και μια φορά. Οι μόνιμα αδικημένοι. Οι κομπλεξικοί γαύροι του Βορρά.

ΓΑΥΡΟΙ ΝΑΙ, γιατί την Κυριακή το ξέρουμε το εργάκι. Εξάντλησαν όλο τον φανατισμό τους απέναντι μας και την Κυριακή εκκλησία το γήπεδο. Πάθος για νίκη μηδέν. Την Κυριακή παίζουν με την μητρική Πειραιά. Χαλαρά και ήρεμα ο γαύρος για το διπλό στην Τούμπα. Με Καφέ, Οκκά που δεν πούλησαν τον ΠΑΟΚ σαν τον προδότη Σαλπιγγίδη. Αλλά είπαμε ξέρουμε πως να περιποιούμαστε τους γαύρους και του Βορρά και του Νότου. Στον επαναληπτικό στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ δεν γλυτώνει με τίποτα. Και ας τολμήσουν εκεί μέσα να αφήσουν πάλι την κομπλεξοομάδα να σκοράρει με τέτοιο βρώμικο τρόπο.


16 Ιανουαρίου 2007

ΠΟΛΥ ΚΟΜΠΛΕΞ ΓΙΑ ΣΑΛΠΙ!

Ο Σαλπιγγίδης που τον είχατε μέχρι πέρσι Θεό, τώρα τον βρίζετε, του απειλείτε την οικογένεια, πετάτε υβριστικά φειγ-βολάν, παραλίγο να τον δείρετε πριν κάνα μήνα όταν ήρθε να δεί την οικογένεια του στην Θεσσαλονίκη. Οποία αχαριστία, από έναν άνθρωπο που όπου βρεθεί και όπου σταθεί δηλώνει οτι είναι Παοκτζής και οτι αγαπάει την ομάδα και τον κόσμο της. Για έναν ποδοσφαιριστή που ΠΩΛΗΘΗΚΕ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προσφέροντας πολλά χρήματα στα άδεια ταμεία σας και 3 παίχτες δανεικούς, ασχέτως αν τον έναν δεν τον πληρώνατε και έφυγε και οι άλλοι δύο δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα.

Η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα έκαναν για ακόμα μια φορά την δουλειά τους, επηρεάζοντας τους πλέον κάφροοπαδούς του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα ένα παιχνίδι κυπέλλου αύριο να μετατρέπεται από τώρα σε πεδίο μάχης. Ελπίζω όχι μάχης και εντός γηπέδου αλλά σίγουρα στις κερκίδες τα αίματα είναι από τώρα αναμμένα, από τους αγανακτισμένους (?) οπαδούς του ΠΑΟΚ που διατείνονται οτι οι ίδιοι(αλήθεια πόσοι δώσανε λεφτά στον Σάλπι να μείνει;) πληρώσανε τα λεφτά στον Σάλπι για να παραμείνει στην ομάδα, από το προσωπικό τους υστέρημα (δηλαδή ένας εργάτης των 700 ευρώ το μήνα, πήγε και έδωσε τα 500 ευρώ για τον Σαλπιγγίδη;). Ας δούμε το θέμα λίγο ψύχραιμα: Σίγουρα μεγάλη πλειοψηφία οπαδών έδωσε 5-10-50 ευρώ από την τσέπη του, προκειμένου να πληρωθεί ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής Σαλπιγγίδης (ο ίδιος ΠΟΤΕ δεν ζήτησε από τον κόσμο κάτι τέτοιο-αυτό έλειπε). Τελικά μαζεύτηκε ένα πολύ μικρό ποσό σε σχέση με τα απαιτούμενα αλλά παρ' όλα αυτά ο ποδοσφαιριστής απέσυρε την προσφυγή και όλα έδειχναν οτι θα παρέμενε στην ομάδα της καρδιάς του. Τελικά όμως την τελευταία μέρα της θερινής μετεγραφικής περιόδου ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφάσισε να ενδώσει στα χρήματα και τα ανταλλάγματα της ΠΑΕ Παναθηναικός και ΠΟΥΛΗΣΕ τον ποδοσφαιριστή σε μια άλλη ΠΑΕ, με την σύμφωνη γνώμη του ποδοσφαιριστή ο οποίος έβλεπε οτι προκοπή και λεφτά δεν επρόκειτο να δεί αν παρέμενε στον ΠΑΟΚ.

Τώρα αν κάποιοι νομίζουν οτι ζούμε στο 1950 που οι παίχτες παίζανε για την φανέλα και ένα κομμάτι ψωμί και οτι ο Σάλπι έπρεπε να παίζει τζάμπα στον ΠΑΟΚ ή ότι δεν έπρεπε να κάνει προσφυγή και να πληρώσει ο απλός κόσμος τα λεφτά που ζητούσε τότε πραγματικά τους λυπάμαι. Ξυπνάτε! Μοντέρνο ποδόσφαιο, Σούπερ Λήγκα! O 26χρονος καλά έκανε και κοίταξε την πάρτυ του, αξιοπρεπέστατα έφυγε από την μια ομάδα και ήρθε στην άλλη και όλα αυτά που θα γίνουν αύριο και ήδη άρχισαν από σήμερα είναι ακόμα μια ένδειξη αχαριστίας και καφρίλας των μπαοκτσήδων. Δηλαδή με ποιά λογική τον βρίζετε; Σας είπε δώστε λεφτά να μείνω, δώσατε 200 ευρώ ο καθένας και μετά σας πούλησε και έφυγε; Ο άνθρωπος τον μισθό του ήθελε να πληρωθεί από την ΠΑΕ σας. Ποιός σας φταίει που πέσατε στην παγίδα του Γούμενου και πληρώνατε τα δικά του σπασμένα; Φταίει μήπως η οικογένεια του; Αλλά τέτοια μυαλά που κουβαλάτε απαίδευτα τί να περιμένει κανείς; Μήπως δεν σας ξέρω; Δεν σας ακούω συνέχεια στα ραδιόφωνα; Στην ίδια πόλη ζούμε....

Μακάρι να παίξει αύριο ο Σάλπι και μακάρι και να σκοράρει γιατί σας αξίζει. ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ.

(photo από panatha.gr)

15 Ιανουαρίου 2007

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ

Ω ρε παιχτούρα ο Ρομέρο. Φοβερός ο Αργεντίνος. Γκολάρα και φοβερή εμφάνιση. Μπράβο ρε Τζίγγερ καλή επιλογή. Βέβαια σε 16 αγώνες πρωταθλήματος ήταν παλτό περιοπής που σερνόταν και μια τρίπλα δεν μπορούσε να κάνει αλλά αφού έπαιξε με το Ιωνικάκι πραγματικά αξίζει τα λεφτά του. Τα ίδια και ο Μπόβιος και ο Βύντρας που έκανε μόλις 56 λάθη και όχι 57 όπως σε όλα τα άλλα ματς (σε κάθε ημίχρονο). Μπράβο στην ανύπαρκτη για ακόμα μια αγωνιστική, μεσαία και αμυντική γραμμή και συγχαρητήρια στον Τζίγγερ που άφησε και πάλι την ομάδα να παίζει χωρίς οπαδούς. Όλα καλά. Όλα τέλεια. Νικήσαμε 0-4 το Ιωνικάκι των 3 βαθμών (που τους πήρε από εμάς!) και πλέον γίναμε η υπερομάδα των 5 ηπείρων και των 7 θαλασσών. Τρέμουν οι αντίπαλοι μας. Φοβάται πλέον ο Κόκκαλης (καλά αυτό ούτε για πλάκα δεν μπορώ να το πώ...).

Στα παπάρια μου αν νικήσαμε το Ιωνικάκι. Χέστηκα. Καλοί οι 3 βαθμοί αλλά τώρα είναι που θα φανείτε αν ξυπνήσατε ή αν μόνο με νεκρούς ξέρετε να παίζετε. Την Τετάρτη στη Τούμπα να σας δώ τι Παναθηναικός είστε. ΕΚΕΙ ΔΕΙΞΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ!

Για αυτό έχουμε μικρύνει και σαν ομάδα και σαν οπαδοί. Γιατί δεν έχουμε μυαλό. Γιατί ξεχνάμε πολύ εύκολα και γιατί είμαστε επιρρεπείς στο άθλημα της κωλοτούμπας. Ξαφνικά έγινε παιχταράς ο Ρομέρο και ο Τσίγκας (ο ίδιος Τσίγκας που σερνότανε στην Καλαμαριά). Ξαφνικά επειδή δεν μας έβαλε γκολ ο Γκούτμαν (!!!) αποκτήσαμε γρανιτένια άμυνα. Δεν πηδιόμαστε λέω εγώ; Την Τετάρτη είμαι σίγουρος πως θα φανεί η γύμνια μας ΚΑΙ ΠΑΛΙ. Και μετά φυσικά γιαούρτια στο αεροδρόμιο και σφαλιάρες στο παλτό Ρομέρο. Αυτοί είμαστε.

ΥΓ: Φυσικά και χάρηκα που νικήσαμε έτσι; Αλλά κάθε πράγμα να το βλέπουμε στην σωστή του διάσταση. Και Γκόντζο έχεις καταντήσει γραφικός πια. Κανείς δεν είπε να μην πανηγυρίζουν οι παίχτες τα γκολ και τις νίκες, αλλά έτσι όπως έχει πέσει ο πήχυς σε λίγο θα κάνουμε και γύρο του θριάμβου αν βγούμε τρίτοι φέτος. Ψυχραιμία!

11 Ιανουαρίου 2007

ΕΚΤΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΑ

Έκτρωμα για την εμφάνιση και αδικία για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς που αποκλείστηκε μετά από άπειρες χαμένες ευκαιρίες και μετά από πεντακάθαρο πέναλτι που δεν της δώθηκε από τον Κοντογιαννίδη. Πραγματικά κρίμα για τον Απόλλωνα γιατί τέτοιες ευκαιρίες δύσκολα θα ξαναπαρουσιαστούν. Να έχεις έναν ΝΕΚΡΟ Παναθηναικό και να μην μπορείς να τον αποκλείσεις.

Είχα την "τύχη" να βρίσκομαι χτες στο γήπεδο. Διαπίστωσα με τα ίδια μου τα μάτια το τραγικό χάλι που λέγεται Παναθηναικός. Γιατί αλλιώς φαίνονται από την τηλεόραση και αλλιώς στο γήπεδο όταν έχεις τους παίχτες στα 10 μέτρα και παρατηρείς τα πάντα. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Η άμυνα μας πολύ απλά και καθαρά: ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ. Ο Γκούμας με τον Μόρρις σαν κεντρικό δίδυμο δεν μπορούν να συννενοηθούν με τίποτα, πέφτει ο ένας πάνω στον άλλο και αφήνουν τεράστιες τρύπες που εύκολα τις εκμεταλλεύεται ένας στοιχειωδώς ταχύς επιθετικός. Αργοί νωθροί με τάση στο εύκολο λάθος και στα 'τσαφ΄. Από τα δεξιά ο γνωστός καρκίνος της ομάδας Λουκάς-θέλω ψυχίατρο-Βύντρα ο οποίος τον έβλεπες στο βλέμμα του είχε έναν πανικό και μια έκφραση υπερπροσπάθειας λες και του είπανε να μαρκάρει τον Ροναλντίνιο. Τον παρατηρούσα επίτηδες και διαπίστωσα οτι εκτός από ταχύτητα του λείπει και το μυαλό. Αλλού ο επιθετικός, αλλού αυτός. Έχει καταντήσει κουραστική η αναφορά στον Βύντρα αλλά πραγματικά ο παίχτης αυτός είναι για μπάσκετ και όχι για ποδόσφαιρο. Όλες μα ΟΛΕΣ οι μεταβιβάσεις λάθος, όλες οι σέντρες λάθος, γίομα στη γιόμα και γενικά ένα ποδοσφαιρίκό τίποτα που ντροπιάζει την φανέλα του Παναθηναικού όταν την φοράει.

2. Ο όρος αλληλοκάλυψη λείπει από τη νοοτροπία μας. Αν χάσει ο αμυντικός το μαρκάρισμα οι άλλοι απλώς χαζεύουν. Τα ίδια και στο κέντρο. Τίποτα. Ομάδα δεν υφίσταται αλλά είναι ο καθένας για τη πάρτυ του. Επίσης δεν υπάρχει ο όρος πάθος και όρεξη. Σαν γυναικούλες πηγαίναμε στη μπάλα μή τυχόν και σκίσουμε κάνα καλσόν. Ενδεικτική φάση στο πρώτο ημίχρονο με τον ακριβοπληρωμένο Βίκτορ να διεκδικεί τη μπάλα με έναν αντίπαλο στο κέντρο: η μπάλα ήταν στο ένα μέτρο από τον Βίκτορ και στα 3 από τον άλλον. Έ την μπάλα την βρήκε ο άλλος, ο δικός μας βαρίοταν καν να επιχειρήσει να βάλει το ποδαράκι του μην του το τραυματίσουνε το καημένο.

3. Πάσες δεν μαθαίνουν εκεί στη Παιανία; Μα οι 9 στις 10 να είναι λάθος; Τι πράμα είναι αυτό ρε γαμώτο; Γίομες στο πουθενά και πάσα στα 3 μέτρα λάθος. Κίνηση μηδέν στο κέντρο, προβλεψιμότητα, αγγαρεία.

4. Ρομέρο=από τους λίγους Αργεντίνους που δεν ξέρουν να κάνουν κοντρολ και δεν έχουν τρίπλα. Μηδενική προσφορά, εμετική απόδοση για ακόμα μια φορά.

Λεοντίου=ανεκτός, τουλάχιστον είχε όρεξη αλλά όταν μπήκε αριστερός μπακ, χάθηκε

Θεοδωρίδης=ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου

Παπαδόπουλος-Μάντζιος-Σάλπι=οι μοναδικοί που προσπάθησαν και έτρεξαν λίγο.

Μπόβιο=ο άνθρωπος κάνει φανερά αγγαρεία, δανεικός γαρ. Βαριέται και αυτό φαίνεται. Πάσες στου κουτρούλη το γάμο και ανυπαρξία γενική

5. Ο Μουνιόθ αλήθεια τί ενδεκάδα πειραματική είναι αυτή που κατέβασε; Καλός προπονητής μακάρι να μείνει χρόνια στην ομάδα αλλά κανείς δεν έχει το αλάθητο και χτες με απογοήτευσε με τις επιλογές του. Πάντως ίσως θα πρέπει να δοκιμάσει πιο αυστηρές μεθόδους και πιο σκληρά μέτρα για όσους έχουν τέτοια χείριστη απόδοση στα παιχνίδια.

Στο τέλος τα καμάρια μας πανηγύρισαν την επική πρόκριση λες και νίκησαν την Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπερναμπέου. Πολλοί λένε οτι ήταν λόγω του άγχους. Ξεφτίλα και αηδία και λύπηση προκαλεί αυτή η αντίδραση μικρής ομάδας. Δεν απαγορεύεται να πανηγυρίζεις αλλά πρέπει να μάθουν να είναι ταπεινοί και να κάνουν την αυτοκριτική τους, κάτι που προφανώς δεν το γνωρίζουν. Ίσως βέβαια ο πήχυς να έχει πέσει τόσο χαμηλά που πλέον μια με το ζόρι πρόκριση λόγω κωλοφαρδίας στους 8 του κυπέλλου να θεωρείται η υπέρτατη επιτυχία. Μπράβο τους λοιπόν. Και εις ανώτερα.

Όσο για εμας του ανεπιθύμητους που ασκούμε κριτική και που βλέπουμε μέρα με τη μέρα το δημιούργημα του Τζίγγερ να καταστρέφει τα όνειρα μας......περαστικά και σε όσους ακόμα αντέχουν καλή υπομονή.

9 Ιανουαρίου 2007

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΟΛΟΙ!

Πήξαμε εδώ και 2 μέρες από τα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων για τον Σωτήρη Νίνη. Οι κάμερες έφτασαν να τον ακολουθούν στο σχολείο και στο σπίτι του μη σεβόμενα οτι ο Σωτήρης είναι ΑΝΗΛΙΚΟΣ ακόμα. Του κάνανε τη προσωπική ζωή φύλλο και φτερό και το όνομα του έγινε η καραμέλα των ημερών. Αλλά παρ' όλα αυτά όλοι οι δημοσιογράφοι φωνάζουν και λένε οτι δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά του αέρα και πως η υπερβολική δημοσιότητα θα τον κάψει πρώωρα. Οποία υποκρισία. Το παιδί θα καεί εξαιτίας σας καταραμένοι δημοσιογραφίσκοι που για λίγα φύλλα παραπάνω επειδή πουλάει το φρέσκο και το νέο πρόσωπο του 16χρονου τον έχετε κάνει σούπα πια με αποτέλεσμα να βαρεθούμε να τον βλέπουμε πια ως εξώφυλλο. Εντάξει έπαιξε ένα καλό παιχνίδι, είναι 16χρονος αλλά ΦΤΑΝΕΙ! Αφήστε τον να ηρεμήσει ψυχολογικά, παιδί είναι ρε γαμώτο επηρεάζεται. Φυσικά βέβαια υπάρχει και η ανάλαφρη πλευρά του θέματος αφού σήμερα ζήλεψε το ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ και έβγαλε εξώφυλλο τον Λ. Μάτσουκα έναν 16χρονο φέρελπη νέο από τις ακαδημίες(?) του γαύρου. Ό,τι να ναι...

Πάντως ακόμα όσο σκέφτομαι την κίνηση αυτή του Μουνιόθ, πραγματικά παραδέχομαι ολοένα και περισσότερο την μαγκιά και την εξυπνάδα αυτού του άνθρωπου που η τύχη τον έφερε να είναι προπονητής μας. Με την κίνηση αυτή του Νίνη, και πρώτος μάγκας έγινε επειδή του βγήκε και επειδή ανέδειξε ένα νέο πρόσωπο στα ποδοσφαιρικά μας δρώμενα αλλά και έστειλε ηχηρό μήνυμα στα υπόλοιπα ακριβοπληρωμένα καμάρια μας που σέρνονται φέτος. Δεν φαντάζομαι -αν έχει τσίπα φιλότιμο- ο Ρομέρο να μην πήρε το μήνυμα. Ή ο Θεοδωρίδης που λέμε-λέμε αλλά προφανώς για να εμπιστεύεται ο Μουνιόθ τον 16χρονο και όχι αυτόν, ε κάτι παραπάνω θα βλέπει στην προπόνηση. Πρέπει να αφυπνιστούν οι παίχτες αν θέλουμε να πέσουμε τουλάχιστον αξιοπρεπώς φέτος στην μάχη. Ο τίτλος χάθηκε. Εν μέρει και η αξιοπρέπεια μας. Αλλά υπάρχουν ακόμα 14 αγώνες πρωταθλήματος και το κύπελλο αλλά και η Ευρώπη. Γιατί όχι ρε γαμώτο να μην αφυπνιστούμε και να γίνουμε ομάδα όπως στο δεύτερο ημίχρονο με το Αιγάλεω; Φρούδες ελπίδες το ξέρω...

Αύριο στις 18.45 παίζουμε στην Καλαμαριά με τον Απόλλωνα για το Κύπελλο. Δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι οτι θα αποκλειστούμε. Αλλά δυστυχώς είναι πολύ πιθανό. Η Καλαμαριά έχει καλή ομάδα, καλό προπονητή και προσωπικά δεν αισθάνομαι καθόλου αισιόδοξος. Εις αύριον τα νεότερα...

8 Ιανουαρίου 2007

ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ

Αν είναι όλοι οι μικροί της ακαδημίας να παίζουν όπως χτες ο 16χρονος Σωτήρης Νίνης, τότε ας κατεβάζουμε αυτή την ομάδα στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Καλύτερα θα τα πάμε.

Χτες ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που έπαιζε από την πλευρά μας ήταν ο 16χρονος Νίνης. Ο μόνος που προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι από τα δεξιά, την ίδια στιγμή που Τζιόλης, Μπόβιο και Βίκτορ, βολοδέρνανε κάπου στη μεσαία γραμμή. Ενδεικτικό είναι οτι στο πρώτο μέρος οι αμυντικοί πιό πολύ δίναν πάσα στον Νίνη παρά στους άλλους αφού ήταν η πλέον σίγουρη λύση για ομαλή ανάπτυξη του παιχνιδιού μας. Φοβερή ταχύτητα, απίστευτη τρίπλα αλλά πάνω απ' όλα ΟΡΕΞΗ και ΠΑΘΟΣ για διάκριση. Κάτι που έλειπε από τους υπόλοιπους με εξαίρεση τον Σάλπι που έτρεχε αλλά στο πρώτο μέρος τζάμπα αφού ήταν μόνος και αποκομμένος στην επίθεση. Χίλια μπράβο στον Μουνιόθ που τόλμησε να ρισκάρει και του βγήκε. Ελπίζω να πήραν το μήνυμα οι υπόλοιποι (κάτι Ρομέρο και Μπόβιο πχ) αλλά σίγουρα η ομάδα μόνο κερδισμένη μπορεί να βγήκε χτες από την φοβερή εμφάνιση ενός ΠΑΙΔΙΟΥ από τις ακαδημίες μας. Αρκεί να μην τον κάψουμε και αυτόν.

Κατα τα άλλα στο δεύτερο ημίχρονο εγώ προσωπικά είδα τον καλύτερο Παναθηναικό φέτος. Μονότερμα το Αιγάλεω και ευκαιρίες και φάσεις με το τσουβάλι. Δοκάρια, αποκρούσεις και τι δεν έγινε. Ο Γιάννου δεν άφηνε τίποτα να πάει μέσα και φαινόταν οτι θα πάει στο 0-0 το ματς αλλά κυρίως λόγω απίστευτης δικιάς μας ατυχίας. Τελικά μετά από πάσα του πάρα πολύ καλού χτες Ίβανσιτς, ο Μάντζιος με ωραίο τρόπο πέτυχε το νικητήριο γκολ και πήραμε μια ανάσα ακόμα στο κυνήγι....της δεύτερης θέσης. Πολύ καλοί χτες στο β' μέρος οι Ίβανσιτς, Τζιόλης και Μάντζιος. Αλλά τα συγχαρητήρια ανήκουν στον Νίνη και κυρίως στον Μουνιόθ. Επόμενο ματς την Τετάρτη στην Καλαμαριά για τον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου.



4 Ιανουαρίου 2007

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ

Να είσαι παγκίτης μόνιμος. Να σε θέλει μια άλλη πάλαι ποτέ αξιοπρεπής και μεγάλη ομάδα της Ελλάδας με 500.000 ευρώ για 6 μήνες που αν μη τι άλλο θα είναι μια πρώτης ευκαιρία να αναζωογονήσεις την όποιοα μηδενική έστω καριέρα σου και να μην θες ουτε καν να το σκεφτείς. Αυτός είναι ο Παναθηναικος σου ρε Τζίγγερ. Ο Παναθηναικός της απαξίωσης που οι παίχτες δεν θέλουν να έρχονται και όσοι υπάρχουν θέλουν να φύγουν τρέχοντας. Φυσικά για όλα φταίνε οι οπαδοί όμως που δημιουργούν ένταση και ρίχνουν την ψυχολογία της ομάδας και δεν αφήνουν τους παίχτες να παίζουν μπάλα έτσι; Ναι κύριε Βαρδινογιάννη ρίξε το φταίξιμο της ούτως ή άλλως αποτυχημένης ανεξαρτήτως έκβασης μεταγραφής, πάλι σε εμάς τους οπαδούς. Προσωπικά εγώ πήρα χτες τον Αντριάνο στο τηλέφωνο και του είπα: "Κοίτα να δεις φιλαράκο αν έρθεις θα σε κοπανάμε μέρα-νύχτα, οπότε κάτσε στον πάγκο σου".

Αυτό όμως που δεν έχω καταλάβει εγώ είναι γιατί καιγόμαστε τόσο πολύ για επιθετικό μόνο; Εντάξει μετά τους τραυματισμούς Παπαδόπουλου και Φαν-Νίστελροι-Μάντζιου χρειαζόμαστε έναν 'βαρύ φορ' όπως διατείνονται στην Παιανία (όπως ο 1.80 Αντριάνο, βαρύτατος) που θα πατάει περιοχή, θα ανοίγει χώρους και θα βάζει γκολ (όπως πχ έκανε όταν θυμόταν ο παλτο-Μιχαλάκης). Άντε το δέχομαι για τον βαρύ-φορ-περιοχής. Η άμυνα μας δεν χρειάζεται επείγουσα ενίσχυση; Δεν χρειαζόμαστε ΑΜΕΣΑ τουλάχιστον έναν έτοιμο ψηλό και δυνατό σέντερ μπακ και ένα δεξί μπακ της προκοπής; Με Μόρις-Βύντρα-Νίλσον-Δάρλα-Σέριτς θα τη βγάλουμε; Από αυτούς μόνο ο Μόρις αξίζει σαν δεύτερη αλλαγή αν θέλουμε να λεγόμαστε μεγάλη ομάδα. Που πλέον υπενθυμίζω δεν είμαστε. Μεγάλη. Ούτε καν ομάδα. Αλλά ξέχασα ρε, ενδιαφερόμαστε για τον σούπερ-σταρ 34χρονο Ξαβιέ που έχει να πάιξει ένα χρόνο για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Τέτοια κατάντια λέμε.

Κάνας παιχταράς εκει έξω πεινασμένος που να θέλει να έρθει δανεικός για 6 μήνες με 'οψιον΄ αγοράς υπάρχει ρεεεεεεεεε;

ΥΓ: Μόλις ενημερώθηκα οτι Γκόντζος, Παπαδογιάννης και λοιπά φερέφωνα άρχισαν πάλι να κατηγορούν τους οπαδούς επειδή χάλασε η μεταγραφή. Ε τι να κάνω ρε γαμώτο να μην του έπαιρνα τηλέφωνο του Αντριάνο να τον προειδόποιήσω; Και ναι ρε Γκόντζο με τα γαμωλεφτά του Τζίγγερ μπορεί να κάνει τουλάχιστον μια προσφορά σε έναν παιχταρά στυλ Ντρογμπά ή Σεφτσένκο. Δεν μπορεί κάποιος πραγματικά παιχταράς θα θέλει να έρθει στο Ελλάντα. Αλλά ξέχασα εμείς ψωνίζουμε μόνο φτηνά και σίγουρα. Σίγουρες σαβούρες....

2 Ιανουαρίου 2007

ANDRIANO...Γεμίσαμε Μεσσίες!

Ακόμα ένας Μεσσίας έρχεται στον Παναθηναικό. Ακόμα ένας σωτήρας. Δανεικός όμως έτσι; Ένας ακόμα γυρολόγος των Ευρωπαικών γηπέδων έρχεται διωγμένος από μια μεγάλη ομάδα στο Ελλάντα για να σώσει τον Panathinaikos από την ξεφτίλα. Έρχεται γεμάτος υποσχέσεις διαβάζουμε στα πρωτοσέλιδα των φυλλάδων. Έρχεται σαν φόβητρο των αντίπαλων αμυνών και τερματοφυλάκων. Έρχεται ο Αντριάνο να βάλει 100 γκολ. 3 ΖΗΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ!!!

Προχτές μπήκα σε ένα site και βλέπω παίρνει ο Τζίγγερ τον Αντριάνο. Κόλλησα. Νόμιζα τον Αντριάνο της Ίντερ. Άντε λέω επιτέλους ξυπνήσαμε! Τελικά ξύπνησα όντως εγώ όταν είδα περι ποιου Αντριάνο ο λόγος. Ένας παίχτης που μέχρι χτες αγνοούσαμε την ύπαρξη του, ξαφνικά έγινε ο υπερπαίχτης που θα βάζει 3 γκολ ανα παιχνίδι. Το δούλεμα συνεχίζεται. Φως στο τούνελ δεν υπάρχει και πήξαμε από Μεσσίες και από υποσχέσεις. Μακάρι το παλλικάρι να είναι ο νέος Βαζέχα αλλά δεν το βλέπω. Κατα τα άλλα καλή χρονιά και καλά μυαλά.